Sorsösszefonódások, tudatalatti fogadalmak: betegségek a...
Címlap / Psziché / Sorsösszefonódások, tudatalatti fogadalmak: betegségek a családállításban

Lukács Tünde

Sorsösszefonódások, tudatalatti fogadalmak: betegségek a családállításban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-05

Gyakran érkeznek súlyos, sokszor gyógyíthatatlannak diagnosztizált betegek a családállításokra. Az ilyen betegségben szenvedők szeretnék tudni, van e számukra lehetőség a gyógyulásra, vagy esetleg csak a betegség megállítására. Vajon mi húzódik az egyes betegségek, tünetek mögött? Mi az a dinamika, amit szinte minden betegnél megtalálunk? 

A családállítás megmutatja azokat a kötődéseket, sorstévesztéseket, amelyek családunk egyes tagjaihoz kötnek bennünket. Mindannyian hozzátartozunk egy családi lélekmezőhöz, ahol életünk összefonódik őseink sorsával. Ha családunkban élt olyan családtag – akár ismeretlen is – akinek nehéz sors jutott, életünk tudattalanul összefonódhat az ő sorsával.  Nehéz sorsnak számít a korai, gyermekkori halál, a gyermekágyi halál, öngyilkosság, bűnelkövetés, tragikus haláleset, súlyos betegség, abortusz, vetélés, illetve ha valakit valamilyen nagy veszteség ért. Természetesen a felsorolás nem teljes.

A daganatos betegségek okát gyakran a fenti sorsösszefonódásokban találjuk meg.
Ez a betegség még mindig halálos betegségként van elkönyvelve, azokat a gyógyulásokat pedig, amelyek a halálos diagnózis ellenére mégis bekövetkeznek, csodának minősítik. Tényleg csoda lenne?  Úgy fogalmaznék inkább, a beteg kiszabadult tudatalatti kötődéséből.

Súlyos betegségek hátterében gyakran azt látjuk, hogy a klienst egy tudatalatti fogadalom vezeti, ami így szól: „Majd én elmegyek helyetted”., vagy „Követlek”. Ez a fogadalom akkor jön létre, ha a betegnek egy hozzá közel álló hozzátartozója meghal, vagy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Például ha egy gyermek édesanyja súlyos beteg, a gyermek lelkében élő szeretet ezt mondatja vele: „Te maradj, majd én megyek helyetted.” A gyermek ilyenkor megbetegszik, sokszor szintén valamilyen súlyos betegséget létrehozva. Persze ez nem csak gyermekekre vonatkozik, hiszen felnőtt éveinkben is a szüleink gyermeke vagyunk, ez a kötődés bármilyen életkorban létrejöhet. Egy gyermek bármire képes a szüleiért, akár az életét is feláldozza értük. Természetesen ez nem tudatos viselkedés, tudatalatti folyamatok zajlanak ebben az esetben.  A „Követlek” fogadalom szerint a beteg már meghalt hozzátartozóját szeretné követni a halálba. 


Ezeket az összefonódásokat családállítással feltárhatjuk, és a tudattalan fogadalmakat feloldhatjuk. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a beteg minden esetben meggyógyul. Lehet, hogy a lélekben sikerül visszaállítani az egyensúlyt, és a betegség visszafordul. Lehet azonban, hogy hiába oldjuk fel a kötődést - bár a lélekben helyre áll az egyensúly - ha a fizikai test már nagyon gyenge, előfordul, hogy nem tudja a beteg a folyamatot visszafordítani, mert a teste nem képes már a gyógyulásra. A harmadik eset, amikor nem tehetünk semmit, mert a betegnek ez a sorsa. A sors döntéseibe pedig nincs hatalmunk beleszólni.

Nem csak daganatos betegségek, sok más betegség, tünet oka lehet hasonló kötődés.

A hátfájás szintén gyakori tünet manapság. Bert Hellinger szerint, a hátfájás nagyon egyszerűen gyógyítható. Valakinek meg kell adnunk a tiszteletet, aki nem kapta meg tőlünk, és meg kell hajolnunk előtte. Ez nagyon gyakran az egyik szülő.
Az allergia és asztma hátterében gyakran az anyához vagy az apához való kötődés kialakulásának megszakadása állhat.
Félelmek, fóbiák, szorongások hátterében szintén állhat a szülőkhöz való kötődés megszakadása. Ha a gyermek például kicsi korában kórházba kerül, ezt elszakadásként éli meg az anyjától. 
Ha valakit a korai éveiben nagyszülei vagy más rokon nevel, ez szintén a szülőkhöz való kötődés megszakadását okozza, és szorongást vált ki a gyermekből.
A depresszió hátterében általában az egyik, vagy mindkét szülő elutasítása állhat. Megoldást a szülőknek megadott tisztelet és elfogadás adhat.

Függőségeknél, drog és alkoholproblémáknál a kiváltó ok, a belső üresség betöltése, amely általában az apa hiányából fakadhat. Ha az apa hiányzik a családból, a gyermek lelkében űr keletkezik. Persze lehet a függőség oka pl. fájdalom, félelem vagy magányérzés elrejtése is.

Van egy dinamika, amivel elég gyakran találkozunk családállítások folyamán, ez pedig az, amikor a párkapcsolatban az egyik fél „átveszi” a másik betegségét. Ebben a dinamikában az egyik fél úgy érzi, ezzel az átvétellel segít a másiknak könnyíteni a terhein. Ezzel azonban súlyosan megsértjük a határokat, ráadásul nem könnyítjük meg vele a másik életét sem.

A fenti betegségeken és tüneteken kívül természetesen még számtalan esetben találunk hasonló összefüggéseket a beteg történetében. A fent leírtak csak annak a bemutatására szolgálnak, hogy lássuk, bármilyen tünetünk, betegségünk mögött előfordulhat hasonló kötődés valamelyik ősünk sorsával.


Lukács Tünde

Kép: photostock - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7064 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x