A sport egy kihívás. Vagy mégsem?
Címlap / Psziché / A sport egy kihívás. Vagy mégsem?

A sport egy kihívás. Vagy mégsem?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Sportolni kell, sportolni jó, sportolni veszélyes. Melyik állítás az igazabb? Kinek-kinek a sajátja, hiszen mindenki más inspiráció alapján kezd bele egy sporttevékenységbe. 

Amíg gyermekek vagyunk nem tudunk róla, ha éppen sportolunk. Nem kell mondani, hogy elkezdjük, inkább azt hogy hagyjuk már abba, vagy vigyázzunk magunkra. De nem jut eszünkbe, hogy közben diétázzunk, szaklapokat böngésszünk, szaktanácsot kérjünk. Csak, élvezzük. Muszáj elindulni futni, ugrálni, fára mászni és estig a habok között kékülni, mert mozogni jó. Nagyon ritka, hogy sérülés történik, de akkor sem azért, mert szaladunk, hanem mert rossz helyen volt egy kő és mi hasra estünk….


Mi változik meg később? Miért hagyjuk magunkat rábeszélni, hogy tanulni fontosabb, mint biciklizni? Elhisszük, hogy a jövőnk a prioritás és nem az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Aztán később esztétikai vagy egészségügyi szempontok alapján újra napirendre kerül a sport. De ez már egy más történet. Hajtanak bennünket, hogy jobb legyen a teljesítményünk, fokozzák a tempót, hogy a pulzusunk emelkedjen, és figyelni kell a táplálékunk összetételére is. Ebben a folyamatban két lényeges dolog veszik el: önmagunk és az ösztönünk.

Amikor a fejünk “beleavatkozik” a mozgás folyamatába, akkor előbb vagy utóbb nehézségekkel találjuk szembe magunkat. A mozgás folyamataira az utánzás hat legerőteljesebben. A szemünk látja, az agy feldolgozza, és a test tudattalanul lemásolja az egyes részleteket, melyből összeáll az egész. A stressz, az analitikus gondolkodás azonban ezeket hátráltatja. A stressz, a sérülések mind-mind hatással vannak a vázizom rendszerére, az izmok megrövidülése beszűkíti a mozgásterjedelmet. Hogyan tudunk újra természetesen, önfeledten mozogni és mégis a legteljesebb teljesítmény nyújtani?

Egy profi golfoktató tapasztalatait olvashatjuk:

” 2012 decemberében részleges bicepsz ínszakadást szenvedtem. Néhány hét alatt speciális vitaminokkal kb 90%-ra felhoztam magam és a februári edzőtábor ideje alatt tudtam játszani is. az orvosok egy éves teljes gyógyulást mondtak, ehhez képest 3 hét alatt szinte tökéletes volt a kezem. Elkezdődött a golfszezon és éreztem, hogy valami hibádzik.”


Metfototerapia: A gyógyulás utolsó fázisa sokszor a leghosszabb és leglassabb folyamat. Gyakran akár egy évig is eltarthat, amíg a teljes regenerálódás bekövetkezik. Ezt az időszakot tudjuk megrövidíteni. Nekünk nagy öröm volt, hogy Zsolt tudatosabb volt, hiszen oktatóként részletesebben és figyelmesebben követte az eseményeket.

” Ekkor kaptam egy telefont egy ismerőstől, aki egy különleges módszert javasolt. Ez volt a MET. sosem hallottam előtte róla és mint mindenki szkeptikus voltam. Egy ötalkalmas kezelést “vállaltam”. Mi lett a változás? Néhány fotó készült erről (előtte-utána), tudom reklámszagú. Amit tapasztalta: a bal kezem a golfütéseknél, mind a hátra, mind az előre lendítésnél könnyebben nyúlt ki. Játék közben már nem kell figyelni a kezemre, meddig mehet hátra és az impact után érzem az igazi változást, jobban ki tudom engedni.”


Metfototerapia: A képeken jól követhető, hogy a MET kezelések előtt milyen súlyosan “visszatartotta” a sérülés fájdalma a mozdulat teljes lehetőségét. A kezelések elsősorban a sérült területek izmainak ellazítására fókuszáltak, de azon is dolgoztunk, hogy a testi önbizalom visszatérjen. Ez azért fontos, mert egy komoly sérülés megpróbálja elhitetni velünk (gyakran tudatalatti szinten), hogy már soha nem  leszünk a régiek. Így nem csak az izomzat nyújtása-lazítása a cél, hogy kivitelezni tudja amit szeretne, hanem annak a hitnek, magabiztosságnak az újraprogramozása is, hogy ez megvalósulhat. A MET fizikai szinten visszaadja a gyermekkor önfeledt mozgásvágyát, a fájdalom nélküli mozdulatok bátorságát, és a teljesítmény határainak kitágítását. A Fotó ebben nagy segítség, hiszen a felnőtt agy gondolkodása kontrollálja az érzéseket. Könnyebben hisszük el az érzések tapasztalatait, ha vizuális megerősítést kapunk ebben. A képek tanulsága megerősítette Zsolt érzéseit, hogy a karmozgás szabadabb, a lendítések hosszabbak, és számunkra erőteljes volt, hogy szinte süt róla a magabiztosság: ”
Most győzni fogok!

A Metfototerápia a testtel együttműködik, feloldja azokat a gátakat, mely megnehezíti, hogy úgy éljünk ahogy szeretnénk. A test könnyedebb, biztosabb, a lélek felszabadultabb lesz.  

www.metfototerapia.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2154 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x