Légy te is morfogenetikus mezőőr!
Címlap / Psziché / Légy te is morfogenetikus mezőőr!

Légy te is morfogenetikus mezőőr!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-21

Manapság egyre gyakrabban hallani energiamezőkről, a kvantummezőről, vagy éppen a morfogenetikus mezőről. Érdemes -e figyelmet szentelni ezeknek? Foglalkozzon -e ezzel a hétköznapi ember, vagy hagyja ezt a fizikusokra? A cikk azt segít megvilágítani miért és hogyan hathat életünkre, ha elgondolkodunk mezőelmélet nyújtotta szemléletváltozáson. 

Mit is takar a mező fogalma ebben az értelemben? Faraday a híres fizikus úgy fogalmazott, hogy a teremtés alapja egy láthatatlan struktúra a térben, amelyen keresztül a kommunikáció, s a hatások megnyilvánulása megtörténhet.

A tudomány jelenleg négyféle mezőt ismer el: a gravitációs, az elektromágneses, a gyenge és az erős nukleáris mezőket. Ezzel kapcsolatban egy nagyon fontos dolgot érdemes megjegyezni. Ezek a mezők már azelőtt is léteztek, mielőtt a tudomány hivatalosan rábólintott létezésükre. Az univerzum szempontjából lényegtelen, hogy (f)elismeri –e az emberiség, valamelyik csodáját. Az emberek szempontjából viszont nagyis is meghatározó. Például az elektromágneses mező létének felhasználásával nyílt lehetőség a jelenlegi jóléti társadalom által élvezett technikai fejlődésnek a kibontakozására.


Miért ne létezhetnének ezeken kívül másféle mezők, amelyek ráadásul közvetlenül hatással vannak az emberek életére? S milyen változásokat jelentene a felhasználásuk? Az egészségmegőrzésben, a gyógyításban, vagy éppen az emberi kapcsolat és értékrendszer átalakításában. Ezeknek a kérdéseknek vizsgálatánál, ne hagyatkozzunk pusztán a tudomány válaszaira. Induljunk el befelé a saját lényünk világába, és szerezzünk tapasztalatot és bizonyosságot magunk. Hiszen minden pillanatban kapcsolatba vagyunk a kvantummezőben rejlő lehetőségekkel. A kérdés csak az, hogy tudatosak vagyunk –e a kapcsolatra, vagy csak a megszokott gondolati és érzelmi sablonok jelennek –e meg bennünk.

A, 19. század végén, és a 20 század elején az éter volt az a koncepció, amely a keleti filozófiák hatására megjelent a nyugati tudományos gondolkodásban, s lehetőséget nyújthatott volna azokra a kérdésekre amelyekre az akkori fizika nem találta a válaszokat. A nyugati tudomány akkor elvetette az éteri mező létezésének lehetőségét. 1908-ban Einstein relativitás elmélete szerint az éter nem létezik, de a mezők léteznek, és abból jön létre a fizikai világ. De akkor miből áll a mező?  Ezzel azonban már nem foglalkozott Einstein.

Jelenleg egyre inkább újra visszatér az éteri mező elképzelése. Sőt, már komoly kutatások is bizonyítják létezését. Kevesen tudják, de a 80 –as években (1986) az USA légiereje megismételte azt a kísérletet (Michelson- Morley), ami alapján annak idején elvetették az éteri mezé létezését. S a modern eszközökkel végrehajtott kutatás arra az eredményre jutott, hogy a mező valóságos. A kutatási eredményeket a Nature című magazin le is közölte (322 szám - 1986 aug.), mégsem változott a tudományos álláspont. Mi lehet az oka, hogy egy ilyen jelentőségű felfedezés nem kapott nagyobb nyilvánosságot? Valószínűleg túlságosan is ellentmond a anyagra épülő, más néven materiális szemléletmódnak, amelyre a jelenlegi akadémiai tudomány alapozva van.

Érdemes elgondolkozni, hogy mi van akkor, ha az anyag mégsem az Univerzum alapja. Hanem az származik a mezőből és nem a mező anyagból. A kvantummező például a lehetőségek mezeje, melyben az elemi részecskék kölcsönhatásai jelentik azokat az információs mintákat, melyek anyagi objektumok formájában megjelennek, s fizikai érzékszervekkel is lehet érzékelni őket.

Mit is jelenthet számunkra, hogy létezik a lehetőségek mezője? S nem csak létezik, hanem közvetlen és állandó kapcsolatban vagyunk vele? S hogy a Figyelem és Szándék óriási szervezőerővel bír ezen a valóságszinten? Egyszerű a válasz. Minél több választási lehetőség áll rendelkezésedre, annál gazdagabbá válik az életed. Ahhoz, hogy a jólét, béke, bőség és egészség természetes tapasztalattá váljon számodra,.elég egyetlenegy szemléletváltásbeli korrekciót megtenned. Nevezetesen azt, hogy a bőség, a gazdagság, az egészség, tehát a „jól-lét” már eleve benne van abban az információs mezőben, mely a lehetőségek végtelenjét tartalmazza. A pillanatnyi fizikai valóság, melyet megtapasztalsz ebből születik. S mivel Te is a mező szerves része vagy, már eleve ott van minden amiire vágy körülötted és benned. Egyszerűen csak anyagi formában még nem öltött testet, mert valamilyen, gondolati vagy érzelmi ellenállás van benned. Ezért van szükség az önismeretre, ami ebből a nézőpontból az ellenállási minták felismerését jelenti.

A lehetőségek mezejének tudatosítása és teljes szívű átélése lesz az, amely a fizikai világodban fogja tükrözni a megváltozott minőségeket. Bármilyen helyzettel is találkozz, ne szűkítsd le az érzékelésed csupán a fizikai érzékelésedre.  Jusson eszedbe, hogy a jelenség mögött mindig ott a kvantummező a maga végtelen lehetőségeivel, amiben sokkal szélesebb választási lehetőség áll rendelkezésedre, mintha csupán a fizikai világ kizárólagosságából indulnál ki..

Persze gyakran találkozhatsz olyan élethelyzettel, emberrel, emberi attitűddel, életstílussal, amelyek számodra nem vonzóak vagy adott esetben taszítóak. Az ilyen helyzetekre automatikus megjelenő érzelmi reakciók nagyon könnyen leszűkítik az érzékelést, és az értelmezést. Soha ne feledkezz meg a vonzás törvényéről, miszerint a nemkívánatos dolgok egyike sem fog megjelenni életedben, hacsak nincs benned valamilyen vonzási pont. Természetesen az öntudatlan, másoktól tanult meggyőződésekre és elképzelésekre kell rátalálnod. A vonzás törvénye minden pillanatban működik a mezőben, és nem erőszakol rád semmit. Ha mégis megjelenik valamilyen negatív tapasztalat az életedben, vizsgáld meg  önmagadban az ahhoz kapcsolódó érzéseket, nézz a tudat alatti  gondolati és érzelmi szintedre, és meg fogod találni a vonzáspontot. S tudatos figyelmeddel alakítsd át.


Az emberi lény része a Teljességnek. Mindig benne van a polaritás mindkét véglete, s az aközött húzódó számtalan lehetőség. Ez biztosítja a választási lehetőséget. Az ember megkapta a szabad akarat lehetőségét. Mindenki szabadon választja meg, hogy minek szenteli a figyelmét, és mit választ a tapasztalása alapjának. S ennek kiszélesítésében segít, ha a világot nem statikus, determinált, és szilárd dolgokból álló Univerzumnak, hanem egy képlékeny és örökké változó információs és energetikai mezőként fogjuk fel, amiben az emberi Figyelem és Szándék óriási szervezőerővel bír. Ennek valódi megtapasztalásában rejlik az emberi kaland egyik legnagyobb csodája. Előtted is ott a lehetőség. Nincs másra szükséged, csak tudatosságra, kíváncsiságra és játékosságra.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4162 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x