Kineziológia: a stresszoldás iskolája
Címlap / Psziché / Kineziológia: a stresszoldás iskolája

Lukács Tünde

Kineziológia: a stresszoldás iskolája

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-08

Bár régóta alkalmazzuk eredményesen, és széles körben elterjedt módszer a kineziológia, mégis sokan kérdőn néznek rám, amikor megemlítem ennek a terápiának a hatékonyságát. Mint minden más módszer esetében, itt is nehéz szavakkal elmagyarázni, miről is van szó, a megtapasztalás után azonban nem szokott kétség maradni működését illetően.  

A kineziológia egy alternatív jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő módszer.
Életünk során, a fogantatástól kezdődően számos esetben ér minket sérülés, lelki trauma. Minden egyes ilyen esetben az adott szituációval kapcsolatban egy energetikai blokk keletkezik. Később, sokszor évtizedek elteltével, ha hasonló szituációval találkozunk, ezek a régi blokkok aktiválódnak, és gátolnak bennünket döntéseinkben, választásainkban.

A kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza meg, minden olyan témában, amivel kapcsolatba gondjaink vannak. A speciális izomtesztelés lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül is felderítsük azokat a múltbeli eseményeket, melyek egymásra épülve létrehozták jelenbeli problémáinkat. Új utakon indulhatunk el, új élettapasztalatokat szerezve. A múlt stresszei alól felszabadulva képesek leszünk félelmek nélkül cselekedni, és több erőnk, energiánk marad céljaink megvalósításához.

A kineziológia nem gyógyító tevékenység, mégis számos esetben gyógyulásokat érünk el vele. Ennek oka, hogy az érzelmi stresszhatások feloldásával beindulhatnak a szervezet öngyógyító mechanizmusai. Számos tünetünk enyhülhet, vagy teljes egészében meg is szűnhet, fizikai erőnlétünk jelentősen javulhat.Mit nevezünk stresszhatásnak?

Minden olyan helyzetet, amikor az ember úgy érzi, hogy az adott helyzet követelményei, elvárásai, és az adott ember lehetőségei, képességei nem egyeznek meg. Ez az ellentmondás feszültséget kelt bennünk, és szervezetünkben stresszhormonok szabadulnak fel. A vér a létfontosságú szervekből az izmokban kerül, hiszen testünk ilyenkor egy készenléti állapotban van. Ezáltal romlik a keringés, az emésztés, a tüdő kapacitása. Ha ez az állapot hosszú ideig fennáll, számos betegség kiváltó oka lehet.
Az ember személyiségének két része van: egy tudatos és egy tudatalatti része. A korábban elszenvedett traumák és stresszeik a tudatalattinkban tárolódnak el, és ott a megfelelő időben aktiválódnak.

A kineziológia minden olyan életvezetési problémára alkalmazható, amely zavar bennünket, és valóban akarjuk a megváltoztatását. Azokban, amelyek akadályozzák mindennapi életünket, és rontják életminőségünket. Azokon a területeken, ahol sérülés ért bennünket, lelki vakfoltok keletkeznek, ezért képtelenek vagyunk bizonyos feladatok megoldására, bizonyos helyzetek kezelésére. A kineziológia feladata, hogy ezeket a lelki vakfoltokat megszüntesse. Ezek a vakfoltok számos problémában megnyilvánulhatnak, a párkapcsolati gondoktól kezdve a tanulási nehézségekig. Egy konkrét problémánk oldásával lehet, hogy több másik is oldódik egyidejűleg.
 
Hogy mi történik egy kezelésen?   

A kezelés során izomtesztelést alkalmazunk. A Kineziológus kérdéseket tesz fel, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai - közvetítve az agy, illetve a test sejtmemória szintjén tárolt információit - a kérdésekre erősen tartó vagy negatív válasz esetében elgyengülő izomtónussal válaszolnak. A tesztelés folyamán különböző oldó technikákat alkalmazunk, amivel helyreállítjuk a szervezet energiaegyensúlyát.

Mikor ajánlatos ellátogatni egy Kineziológushoz?

Tulajdonképpen minden olyan problémával felkereshetünk egy szakembert, amivel kapcsolatban úgy érezzük, gátol bennünket, és nem találunk rá megoldást.

Néhány eset, amikor szükség lehet kineziológiai kezelésre:
Allergia, tanulási nehézségek (pl.: dyslexia), alvászavarok, önbizalomhiány, sorozatos sikertelenség, pánikbetegségek, depresszió, szorongás, félelmek, szexuális problémák, meddőség, nőgyógyászati zavarok, migrén, fejfájás, ágybavizelés, fáradékonyság, pszichoszomatikus betegségek, párkapcsolati problémák.

Természetesen számos egyéb, életünkben felmerülő probléma esetében is alkalmazható módszerünk. Még akkor is, ha csak ellazulni szeretnél egy kicsit.

Lukács Tünde
Család és szervezetállító
Kineziológus
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6194 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x