Már megint egy szörnyű nap - stresszkezelés okosan
Címlap / Psziché / Már megint egy szörnyű nap - stresszkezelés okosan

Már megint egy szörnyű nap - stresszkezelés okosan

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

Biztos te is átéltél már olyan napot, vagy napokat, amikor utálatosabbnál utálatosabb, szörnyűbbnél szörnyűbb dolgok történtek veled és estére már úgy érezted jobb lett volna, ha fel sem kelsz, ha ágyban maradsz és csak nézed a plafont. De vajon belegondoltál már abba, hogy esetleg nem véletlenül történtek úgy a dolgok, ahogy történtek? Talán mindennek épp akkor, épp ott és épp úgy kellett történnie.  

Igazán kemény dió ez. Megérteni mindazt, ami velünk történik. Megérteni a miérteket, nem csak elszenvedni az eseményeket, aztán mindenki mást hibáztatni érte, mert persze az egészen biztos, hogy a hibásak nem mi vagyunk. Megsúgok neked egy egyszerű titkot. Valójában te vagy az aki ezeket az eseményeket megteremted, te vagy az is aki a betegségeket bevonzza az életébe. És tudod miért teszed ezt? Mert valami rossz irányba mozdult el az életedben, mert nem az utadon jársz, mert nem figyelsz magadra, mert a lelked, a felsőbb éned (nevezd ahogy jól esik) olthatatlan vágyat érez, hogy végre figyelmeztessen téged, hogy változtatnod kellene. 
A kérdés az, veszed-e a fáradtságot, hogy megértsd ezt az üzenetet, vagy egyszerűen másra hárítod az egészet. Áldozatnak érzed magadat, aki ellen összefogott a világ, és ez ellen nem tehet semmit. Illetve egyvalamit igen, erősen sajnálhatod magadat, mesélhetsz mindenkinek a te szerencsétlenségedről, a gondjaidról, a rossz napodról, háríthatod a felelősséget naphosszat. De egy biztos, ettől nem fognak megoldódni a gondjaid. A főnököd ugyanúgy fog idegesíteni, a gyerek ugyanúgy fel fog bosszantani, egy apró, vagy nagyobb baleset, betegség szintén meg fog találni. És igen, ha már nagyon kell a figyelmeztetés lehet, hogy minden egy napon jön majd.

Ezek az un. stresszhelyzetek az életünkben, amiket, ha nem akarunk beleveszni, vagy felőrlődni bennük meg kell tanulnunk kezelni, mert ugye kiktatni nem fogjuk tudni. De nem is kell. Ha már elinduksz a megértés útján, akkor majd meglátod hogy az ilyen nehézségek is ritkulni fognak az életedben. Mit is értek a megértés alatt. Hát első lépésként, vagy első technikaként a stressz kezelésében ajánlom a tükör törvényének tanulmányozását. Nézzük csak hogyan is hangzik ez.
 
  1. Minden, ami másokban dühössé tesz, zavar, "én jobban csinálnám", mindent, amit a másikban megváltoztatnék, bírálok, minden, amit véleményezek, az bennem van, önmagamban. Minden, amit én kritizálok a másikban, minden, ami ellen harcolok, az bennem van.
  2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál, harcol ellene, meg akar változtatni bennem, rajtam, és ez engem sért, bánt, az nincs feldolgozva, nincs megoldva bennem.
  3. Minden, amit mások kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni, de mindez engem nem bánt, nem érint, akkor ez az ő problémájuk, melyet kivetítenek rám, mert önmaguk nem tudnak, nem mernek szembenézni vele.
  4. Mindent, amit én a másikban szeretek, magamban szeretem, mindez magamban van meg, mert felismerem magam a másik személyében, és ebben egylényegűségünk mutatkozik meg.

Nem könnyű ezt magadévá tenni, de érdemes. A fontos benne, hogy sohasem egy az egyben kell értelmezni a megtörtént eseményeket. Amikor szembetalálkozol vele, lépj hátra egy lépést és figyeld az ézéseidet, amiket feszínre hoz. Dühös vagy, megbántott, csalódott, esetleg sértődött, netalán fájdalmat érzel? Csak figyelj, és ha rájöttél nézz bele az életedbe! Keresd meg, mely területén teszel magaddal olyat, amely ugyanezeket az érzéseket  generálja benned. Betegségnél pedig gondolkodj el rajta, mit ad neked a megjelent betegséged. Lehet, hogy több figyelmet kapsz a szeretteidtől, vagy általa felelősségvállalás nélkül kerülheted el az amúgy már régóta utált munkahelyedet stb. De figyeld meg azt is, hogy hol jelentkezik testi szinten és az mit jelent. A testünk mindig megmutatja, hogy a lelekünkben mi zajlik. Ez már azonban kicsit bonyolultabb feladat, érdemes segítséget is kérni hozzá, hogy jobban megérthesd. Egy a fontos, hogy legyen hajlandóságod boncolgatni a háttereket és nem rögön hárítani. Ez már a gondolkodásod átalakítását hozza magával, ami nagyon jó, mert a stresszhelyzetek kezelésében pontosan ez az egyik első és legfontosabb lépés.


 
 
Persze vannak más lehetőségek is, mint a relaxálás, az odafigyelés saját magadra, a vágyaidra, a kívánságaidra, arra, hogy mit is szeretnél valójában. Jó ha minden nap tudsz szánni magadra egy kis időt, amikor olyan tevékenységet végzel, ami a legjobban ki tud téged kapcsolni. Lehet egy ez jó séta, egy kellemes ejtőzés a kádban halk zene és gyertyafény mellett, vagy egy jó könyv olvasása. A lényeg, hogy ilyenkor senki ne zavarjon, csak magadra figyelj.
De választhatsz különböző sporttevékenységeket, amelyek ellazítanak, mégis átmozgatnak. Neked kell rátalálni arra, ami a legjobb a számodra., azonban itt is fontos, hogy csak addig csináld, amíg jólesik és semmikép ne vidd túlzásba, mert azzal újabb stresszhelyzetet teremtesz a szervezeted számára.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5961 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x