Valentin-nap: Mi az ideális ajándék?
Címlap / Psziché / Valentin-nap: Mi az ideális ajándék?

Valentin-nap: Mi az ideális ajándék?

Forrás: Affinitas
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

A nők koktélruhával, a férfiak eljegyzési gyűrűvel készülnek Valentin-napra. De mi lenne az ideális Valentin-napi ajándék? Minek örülne valójában a párunk és mennyire reálisak a saját elvárásaink? Megpróbáljuk-e egyáltalán eltalálni társunk ízlését vagy inkább önmagunkat szeretnénk valamiképpen megajándékozni? Íme egy új kutatás eredményei arról, hogy mit gondolunk mi, magyarok az ünnepről.  

Egy friss felmérés szerint a magyarok 76%-a már ünnepelte valamely módon a Valentin-napot. Bár a megkérdezettek alig fele tartja kifejezetten fontosnak egymás megajándékozását,  mégis úgy tűnik, hogy hazánkban is szokássá vált romantikus meglepetéssel kedveskedni párunknak a szerelem ünnepén.  

Hogyan készülünk a Valentin-napra?
A felmérésből kiderül, hogy a hölgyek előrelátóbbak, már jóval a Valentin-nap előtti időszakban megkezdik a csipke- és koktélruhák kínálatának feltérképezését, míg a férfiak körében nem ugrik meg az öltönyök és ingek kereslete az időszakban. Az ajándékokat illetően azonban mindkét nem viszonylag megfontolt, a legtöbben már január végén nekilátnak ajándékot keresni, majd február első hétvégéjén a feledékenyek is észbe kapnak és még egy vásárlási roham figyelhető meg.Mire vágyunk  Valentin-napon? És mivel lep meg kedvesünk valójában?
A vásárlási adatok azt mutatják, hogy a férfiak leginkább karkötőt, fülbevalót, fehérneműt, hálóinget és fürdőköpenyt vásárolnak Valantin-napra, míg a nők leggyakrabban karórával, parfümmel, pénztárcával, ékszerrel és kötött sapkával lepik meg kedvesüket. A vásárlási adatok és a valódi preferenciák összehasonlításából azonban kitűnik, hogy mindkét nem inkább arra ügyel, hogy indirekt módon saját magát is örömet szerez. A nők például kevésbé szeretnek fehérneműt kapni, mint amennyire a férfiak kedvelik az általuk kiválasztott szexi alsóneműben látni a hölgyeket. Valamint a férfiak is kevésbé vágynak egy új parfümre, mint amennyire a nők szeretnének párjuk illatától elcsábulni.

Milyen a párunk? Romantikus, csábító vagy inkább takarékos?
A felmérés arra is kitér, hogy mire asszociálunk az egyes ajándékok esetén. Karórát és ékszereket leginkább a sikeres üzletasKÉszonyok és üzletemberek ajándékoznak társuknak.  A csábítani akaró, romantikus nők parfümmel, míg az igazi sármőrök fehérneművel lepik meg párjukat. A megkérdezettek szerint a további legnépszerűbb ajándékok, mint férfiaknak a pénztárca és a kötött sapka, valamint a nőknek a hálóing és a fürdőköpeny inkább praktikus, takarékos megoldás, mint romantikus, figyelmes, esetleg csábító.

 
 
Jegygyűrűt Valentin-napra?
A kutatás meglepő eredménye szerint ebben a kérdésben ellentmondásos a két nem véleménye. A nők 69%-a szeretné, ha Valentin-napon kérnék meg a kezét, sőt minden negyedik nő szerint ez a legtökéletesebb alkalom a lánykérésre. Azonban érdemes óvatosnak lenni, hiszen a nők egyharmada egyáltalán nem örülne ezen a napon egy jegygyűrűnek. A férfiaknál ellenben pont fordított az arány, a megkérdezetteknek csak 13%-a gondolja úgy, hogy a szerelmesek ünnepe a legmegfelelőbb nap az eljegyzésre és a legtöbben inkább külön alkalmat választanak az eseménynek.

A mostani felmérés adatai mindezt némileg megcáfolják, ugyanis a Valentin-nap előtti időszakban háromszor annyian keresnek eljegyzési gyűrűkre és karikagyűrűkre az oldalon, mint máskor.  A férfiak előrelátóan, már január eleje-közepe felé megkezdik a gyűrűvásárlást. Sőt, a vásárlási adatok alapján arra is következtethetünk, hogy a lánykérések javarészt igennel végződnek, ugyanis már néhány nappal Valentin-nap után hirtelen megugrik az esküvői cipőkre való keresések száma.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4367 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x