A szinkronicitás jelentőségének felismerése
Címlap / Psziché / A szinkronicitás jelentőségének felismerése

Szabad Mihály

A szinkronicitás jelentőségének felismerése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

"A szinkronicitás létezik, és a véletlenek legtöbbször jelentéssel bírnak. Sőt valamiféle titokzatos Intelligencia mozgatja és fonja az élet szövedékét." - vallják egyre többen. "Nem, nincs semmiféle titokzatos szervezőelv a látszólag összefüggő események mögött, csak anyagi kölcsönhatások és a vak véletlen." - állítják mások. Hol az Igazság? Ki tudhatja… A legbölcsebb a "természet adta" képességeidre, és kíváncsiságodra támaszkodva felfedezni a saját válaszaid.  

Ha a konklúziód nemleges, akkor nem érdemes foglalkoznod a témával. Csak ne bíráld azokat, akik más eredményre jutottak. Viszont ha számodra igen a válasz, akkor légy a téma tudósa és művésze. Tanulj, gyakorolj és használd fel a véletleneket vágyaid, céljaid beteljesítésére. S légy önmagad mestere…

A legfontosabb kérdés, hogy Te miképp értékeled a „véletlenek” jelentőségét az életedben. Egyik lehetőség, hogy legyintesz, megvonod a vállad és haladsz tovább, mintha mi sem történt volna. A másik út, hogy rácsodálkozol, eltűnődsz rajta, s újragondolod lehetőségeidet. S intuitív módon túllépve a racionalitás korlátain, felismered életedre gyakorolt kedvező hatásukat.

A következő kis gyakorlat segíthet. Gondold át az aktuális céljaidat, s nézd meg mit tettél eddig érte. Ha már szívedből eldöntötted mit is szeretnél, és szinte látod a lelki szemeid előtt, akkor már megtetted az első lépést. Ha képes vagy átérezni, szinte jelen idejű állapotként átélni milyen érzéseket keltene benned a vágyad megvalósulása, akkor a következő lépésen is túljutottál..


Ekkor jön az elengedés, ami azt jelenti, hogy megszünteted az érzelmi ragaszkodásod a vágyad megvalósulásához. Ez azért szükséges, hogy teret adj a Tudat energiájának, hogy az megjelenítse a vágyad csíráját a valóságodban, aminek nyomán megindíthatod az elengedhetetlen cselekvést. Nagyon fontos, hogy ne korlátozd be a megvalósulás kereteit. Ne ragaszkodj a megvalósulás formáihoz! Eredj ki az élet nyüzsgésébe, és vedd észre a jeleket, visszajelzéseket! Légy nyitott és cselekedj, ha látod, hogy mozdul, változik valami körülötted. Fogadj el más formákat is az álmaidnak, mint amit az elméd elképzelt.

Az elengedés művészete teret ad az életedben egy olyan energiának, Intelligenciának, amelynek hatásaira a „véletlen”, a „szerencse”, vagy a „csoda” címkét ragasztja az értelmezés. Általában akkor alkalmazza az elme ezeket a jelzőket, amikor nem érti, nem képes feldolgozni a nem anyagi világok törvényszerűségeit, összefüggéseit, melynek létét csak a dogmatikus szűklátókörű tudósok tagadják. A nyitottabb szemléletű kutatókat egyébként mindig is ámulatba ejtették ezek a törvények, melyek létrehozzák az ilyen jelenségeket. Carl Gustav Jung például külön tanulmányt írt erről közösen egy Nobel díjas fizikussal - Wolfgang Pauli – arról, miként értelmezi a kvantumfizika a „szinkronicitás” elvét.


Természetesen kell a bátorság, hogy a racionális, logikus elméd korlátain túllépve összekapcsolj látszólag össze nem illő képkockákat. Ebben segít a mindenkiben, így Benned is ott szunnyadó Intuíció. Meglátod, a szinkronicitás jelentőségének felismerése, és felhasználása egy hihetetlenül izgalmas játék, mely visszaadja majd a mindennapok színét és zamatát. Már ha véletlenül elfelejtkeztél volna róla. S különben is, ha ilyen híres tudósok könyvet írtak a témáról, akkor neked sincs okod szégyenkezni a szkeptikus, esetleg cinikus barátok és rokonok megjegyzései miatt. Gondolj a következőre: „Mindenki annyira szűkíti le a világát, és annak lehetőségeit, amennyire szeretné. Én nem korlátozom, hanem tágítom, s kiszínezem az Életet és a Valóságot!”

Már csak egy dolgon csúszhatsz el, ha eddig már eljutottál. Ha a félelmeid szülte kétségek, vagy a lustaság (ami mögött ismét csak a félelem bújik meg) miatt engeded a valóságon keresztülsuhanni a véletleneket anélkül, hogy utánajárnál, és mélyebben megvizsgálnád: miért is jelentek meg az ebben a pillanatban. A megoldás: túllépni kétségeiden és cselekedni, ami nem lesz nehéz, ha éber és tudatos tudsz lenni a benned létező érzésekre, s képes vagy fenntartani a kíváncsiság, a felfedezés örömét, izgalmát a szívedben.

Tehát a feladat egyszerű: nyisd meg a szíved, figyeld a véletleneket, fejlesztd az intuíciód, cselekedj abból kiindulva, és élvezd az ily módon megjelenő új ösvényeken való utazást.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 15180 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x