Hogyan tartsuk meg a párunkat?
Címlap / Psziché / Hogyan tartsuk meg a párunkat?

Lukács Tünde

Hogyan tartsuk meg a párunkat?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Kifogyhatatlan téma a párkapcsolat. Néha egy-egy kapcsolat boldog vagy boldogtalan végkifejlete csak apró félreértéseken múlik. Néha azon, hogy néhány szót félreértünk. Néha pedig a tévhiteken. Olyanon, mint például, hogy a férfiak a buta nőket szeretik. Vagy azon, hogy a férfiakat a hasukon keresztül lehet "megfogni".  

Nemrég egy hölgy azt írta, a férfiak nem szeretik a határozott nőket. Nem a határozottsággal van baj, hanem a keménységgel. A női határozottság és keménység nem ugyanaz. A férfiak szeretik a határozott nőket. Ami megijeszti őket, az a keménység. Sajnos a hétköznapi csatáink közben, már észre sem vesszük, hogy megkeményedtünk. Elfelejtünk kedvesek, lágyak, mosolygósak, biztonságot nyújtóak lenni.

Bizony, nem csak a férfinak kell biztonságot nyújtani a nőnek, a nőnek is feladata ez. Érzelmi biztonságot kellene adnia a férfinak. Éppen azért, mert nem bíznak bennünk. Mert mire megtaláljuk életünk szerelmét, ő már rengeteg csalódáson van túl. Ezért ne csodálkozzunk, ha felénk is bizalmatlanul fordul. Persze, most azt is lehet mondani, hogy igen, de ez fordítva is igaz. Mi nők is sok sérülést szereztünk. Ez valóban így van. Arról, hogy miért nekünk kell mégis „bizonyítani”, arról jövő heti cikkemben fogok írni.


Ami a bizalmatlanságot tovább fokozza, azok a játszmáink.
Szinte nincs olyan hölgy ismerősöm, aki ne mesélte volna már el, hogy néha a körmét tövig rágja, mire kivárja, hogy kedvese felhívja.

„Én aztán nem hívom fel, nehogy azt gondolja, hogy ráakaszkodok!”
„Ha hiányzom neki, miért nem hív? Mert biztos nem hiányzom neki.”
„Ő a férfi, neki kell lépnie, keresnie.”
Ilyen és ezekhez hasonló kifogásokat hallok, amikor felteszem a kérdést: „Miért nem hívod fel te?”

Sajnos él bennünk, nőkben még nagyon sok régi hitrendszer. Például a fenti – én azért sem hívom fel – kérdés. Viszont bennem felmerül a gondolat, hogy ha mi nők, örülünk, ha felhívnak bennünket, ha törődnek velünk, ha érdeklődnek utánunk, akkor miért gondoljuk, hogy kedvesünk nem örülne ugyanennek? Viszont az igaz: párod tényleg nyomulásnak, ráakaszkodásnak, túlzott ragaszkodásnak fogja érezni a telefonhívásodat. Abban az esetben, ha úgy tárcsázod a számát, hogy közben görcs van a gyomrodban, ha idegességedben nem maradt már semmi körmödből, ha zizeg körülötted a levegő, olyan feszültséget árasztasz magadból. Miért? Mert félsz. Félsz a visszautasítástól. Félsz attól, hogy mégsem szeretnek. Mert nem érzed magad szerethetőnek. Ha hasonló gondokkal és gondolatokkal küzdesz, nézd meg, ki volt az, aki elutasított, ki volt az, akinél úgy érezted, nem szeret. Általában megtaláljuk az okot, valahol gyermekkorunkban. Gyermekként elutasítottak, nem szerettek, terhére voltunk valakinek, és kapcsolatunkban most ugyanezeket az érzéseket kivetítjük a párunkra. Ha megtaláltad érzéseid valódi okozóját, a problémát vele kell rendezned.


A következő tévhit, hogy a férfiak nem szeretik az okos nőket. Úgy mondanám inkább, hogy az „okoskodó” nőket nem szeretik. Nagy különbség van a két fogalom között. A férfiak igenis szeretnek beszélgetni, szeretik, ha a nő hozzá tud szólni több témához. Nagyon kevés férfival találkoztam, aki ne szeretett volna beszélgetni. Sőt! Sokszor észrevétlenül órák repülnek el, mert mindig van újabb megbeszélnivaló téma.

Szintén nagyanyáink korából, vagy még elöbbről származik a következő tévhit: a férfiakat legjobban a hasukon keresztül lehet „megfogni”. Nos, ha már megfogni szeretnénk, akkor jobb, ha most állunk el szándékunktól. Ugyanis a párunkat meg megfogni kell, hanem kapcsolódni vele, majd ezt a kapcsolódást fenntartani.

 
 
Ennek a tévhitnek bizony van egy szemmel látható következménye is. Mégpedig az, hogy a magyar emberek többsége elhízott. Ha megnézzük, amikor két ember házasságot köt, rövid időn belül elindul a kilók felszedegetése. Főleg a férfiak körében. Miután párunkat így szeretnénk megtartani, a hasán keresztül, pár év múlva elkezdünk panaszkodni, hogy nem ad magára, és pocakot növesztett. Pedig mi nem tettünk semmi mást, csak meg szerettük volna „fogni”.

Néhányat emeltem csak ki a kapcsolatokban élő tévhitekről. Gondolkodjunk el, milyen mintákat hozunk családi rendszerünkből, mi az, amit már szüleink, nagyszüleink is programoztak nekünk. Felejtsük el ezeket, és mostantól szeressük párunkat a saját mintáink szerint. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 19761 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x