Soma Mamagésa 50 éves és megmondja, miért élvezi!
Címlap / Psziché / Soma Mamagésa 50 éves és megmondja, miért élvezi!

Soma Mamagésa 50 éves és megmondja, miért élvezi!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-20

Én már az új generációs 50-es vagyok! - Soma Mamagésa szerint az új generációs ötvenes olyan, mint a régi negyvenes! Az életkorok változásainak elfojtása helyett megélésre, örömre buzdít és örömmel hív zenét hallgatni, élményeket szerezni is! Szülinapi interjú a művésznővel! 


Rendezvénynaptár
 
Új évezred van, új korszak, és sok szempontból paradigma váltás. - mondta a HarmoNet kérésére a népszerű művésznő.

Az életkor egyre jobban tolódik ki, és biztos vagyok benne (sok gondolkodó tartja így), hogy ez egyre inkább így lesz. Néhány generáció, és 90-100-120-140- stb…éveket fognak élni az emberek. A felébredt, tudatos emberek, akik idős éveikben is képesek lesznek megtalálni azt, ami lelkesíti őket, és a panaszkodás helyett  első sorban saját maguktól várják el a változást. 
Itt az ideje elkezdeni másképpen gondolni az évekre!
Nem régen még az volt a közfelfogás, hogy jó, ha egy 80 éves ember még képes magát ellátni. Egy új generációs 80-as még testileg-és szellemileg is aktív. Drága Szipál Marci barátom (nem rég hunyt el 92 évesen) a ’70-es évei végétől mondogatta nekem: „Somám, hihetetlenül izgalmas most az élet, csupa változás! Nagyon élvezem ezt a sok új tapasztalást, remélem még sokat látok a világ változásából, és hogy mindazt át tudom adni, amit tudok.” Utolsó éveiben 4-5 iskolában tanított párhuzamosan.
A legidősebb, egyik legjobb barátnőm Gerlóczy Sári, (festőművész, grafikus) aki a napokban töltötte be a 85-öt, fél évente rendez új kiállítást, tele új képekkel, színekkel, korszakokkal. Ők már az új generációs 80-asokhoz tartoznak. 
 
 

Az új generációs 50-es aktivitásában olyan, mint a néhány generációval ezelőtti aktív 40-es.
A 80-as pedig mint egy aktív régi 60-as.

 
Nem azt érzem, hogy öregszem, hanem azt, hogy az életem egy kinyíló szakaszában vagyok. Rengeteg tudást, tapasztalatot gyűjtöttem be, aminek köszönhetően tele vagyok tervekkel, elképzelésekkel, amihez viszont már van annyi tudásom, kapcsolatom, hogy sokkal nagyobb realitással fognak megvalósulni – és valósulnak meg már most, mint akár 10 évvel ezelőtt. Még tele vagyok erővel, de végre megtanultam nemet mondani is, ami által több energia marad az igenekre. A gyerekek már szinte teljesen kiröppentek, úgyhogy most én jövök! 


 
Az örökifjúság és identitászavar
És bár azt látom, hogy a mai trend alapvetően az, hogy mindenki maradjon örökké fiatal, és ránctalan, (és persze legyen vékony is), de ez számomra egyfajta infantilizmus, és rettegés az elmúlástól. Plusz identitászavar. (Ha egy idős ember fiatalnak akar látszani, illetve ha valaki másnak akar látszani, mint aki, ami, az identitászavar.) 
 
Én nem 40-esnek akarok, szeretnék látszani, hanem mentalitásomban vagyok olyan, mint nagyanyáim korában egy 40-es. Aktív, cselekvő, vágyakkal, tervekkel, lelkesedéssel és energiával teli felnőtt nő, aki éli és élvezi azt, aki. A művészek persze sok szempontból előnyben vannak a civilekkel szemben. De hogy ne legyek kirekesztő – ez így olyan barátságtalan- úgy pontosítanék, hogy aki megtartja és ápolja a benne élő örök gyereket, az másképpen viszonyul az évekhez – is. Aki kreatívan él, aki nem hagyja, hogy ebben a színházban (amiben mindannyian színészek és színésznők vagyunk) ráégjen a felnőtt szerep jelmez, aki képes játékos, spontán, felfedezni tudó lenni, az bizonyos szempontból kortalan marad. 

Egy kísérlet, ami elhozta a fiatalságot
Eszembe jutott egy kísérlet, aminek az volt a lényege, hogy 65-70 közötti embereket néhány hétre behelyeztek a 20-25 évvel ezelőtti időszakukba. Ez azt jelentette, hogy ebben a különleges valóság showban minden díszlet, bútor, az életük összes tárgya (evőeszközök, technikai eszközök, fűszerek, ételek, italok, kozmetikumok, stb…) , de még az újságok, TV és rádió műsorok, stb…is mind a 20-25 évvel ezelőtti időből valók voltak. Egy dolgot kértek tőlük, hogy semmiről ne beszéljenek, ami ezután történt. Maradjanak a 45-50 közötti vagy az előtti éveknél minden egymás között történő információ cserében. És mi történt néhány hét elteltével? A kísérletben részt vevők elkezdtek fiatalodni. Fittebbek, sportosabbak, vidámabbak, energikusabbak lettek, elmúltak az ízületi és hát fájások, néhány hét elteltével sokkal jobb közérzetről számoltak be, és fizikai állapotukat mérve  is ezt a megállapítást erősítették meg az őket vizsgáló orvosok. 

Másképp gondolkodni ... 
No persze én ezzel nem azt mondom, hogy menjünk vissza az időben, és játsszuk azt, hogy nem is a jelenben vagyunk, hanem azt, hogy ha elkezdünk MÁSKÉPPEN gondolkodni az évekről, és az eddig hozzátapadt jelentés tartalmakat elkezdjük lebontani – vagyis másképpen gondolkodni- akkor ez ki fog hatni arra is, hogy hogy érezzük magunkat a bőrünkben.(Annak, hogy a hitrendszerek hogyan hatnak a gondolkodásunkra, igen nagy irodalma van.)
Én jelenleg úgy gondolom (nyilván erre majd az élet adja meg a választ), hogy 117 évet szeretnék élni. Tehát még középkorú sem vagyok. Az első 20 évben felnő az ember. 20-30-ig keresgél és vágyakozik. 30-40-ig elkezd több felelősséggel, döntéssel élni, és gyűjti be a tapasztalatokat. 40-50-ig nyílik, és kezdi a tudását megélni. 50 évesen kinyílt, ő jön, és ha nyitott, tudatos, akkor most jöhet egy szintlépés a tervek, vágyak megvalósításában, ami megújhodást, új lelkesedést ad, és röpíti 60-ig. Akkor elkezd igazi élet ínyenccé válni, lassítani, kényelmesebben, jobban a jelenbe belemerülve élni az életét. 70 évesen már annyi átadnivalója van, hogy ha az illető szellemi ember, vagy művész, az igazán komoly, elmélyült (és igazán laza, belülről jövő) dolgok csak most jönnek! Láttam Marcit és Látom Sárikát a 80-as éveiben, Szepes Mária néni ekkor írta életműve rengeteg könyvét.

Na ja, ehhez képest én egy új generációs 50 éves csitri vagyok…
 
Szóval „nó para”! Élvezzük azt, amiben vagyunk!
Kattints IDE és tarts Somával az ünnepen>>
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 15776 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x