Nemek harca - vádolás vagy elfogadás?
Címlap / Psziché / Nemek harca - vádolás vagy elfogadás?

Lukács Tünde

Nemek harca - vádolás vagy elfogadás?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

Nagyon sok írásom egy-egy internetes beszélgetést követően születik meg. A téma ott hever a közösségi oldalakon. Most egy Férfi-Nő viszonyokat jellemző poszt mellett nem tudtam elmenni szó nélkül. Ha párkapcsolati témáról van szó, a poszt biztos, hogy a másik fél vádolása, negatív jellemzése, rosszabb esetben pocskondiázása. Vajon miért nem lehet találkozni olyan posztokkal, amiben szeretettel, dicsérettel írunk a másik nemről?  

Lehet vádolni, szidni a másik felet, egyet azonban elfelejtünk. A párunk az az ember, aki teljes mértékben szembeállít minket önmagunkkal. Elmesélek egy történetet.

Volt egy Nő, akinek a férje egy lusta, nemtörődöm, felelőtlen alak volt. A Hölgy szerint elhanyagolta őt, otthon csak a sörösüveggel foglalkozott, és a televízió előtt ült esténként. Sehová nem jártak, rengeteget veszekedtek. A Hölgy elmondta, hogy férje mihaszna, nem való semmire, nem törődik semmivel, és az ő igényeit nem veszi figyelembe, csak a haverokkal jár el sörözgetni. Egy idő után a köztük lévő kapcsolat annyira elmérgesedett, hogy elváltak. A Hölgy a mai napig egyedül él, míg a Férfi ismét megnősült. Az új feleség pedig mintha nem is ugyanarról a Férfiról beszélne. Miszerint, a Férfi figyelmes, kedves, rengeteget járnak kirándulni, szórakozni, mindenben a segítségére van, és most várják a második gyermeküket.

A fenti példán elgondolkodva – hogyan lehet, hogy ugyanaz a Férfi ennyire másképp viselkedjen egy másik Nővel? Úgy, hogy a megoldás a Nőben van. Az első feleség tele volt elvárásokkal, vádakkal, nem mutatta ki a szeretetét, nem érdekelte a Férfi igénye, csak a sajátja. Nem fogadta el párja kedvelt időtöltéseit, és minden olyan dolog miatt, ami a Férfinak örömet okozott, bántotta őt.

A másik feleség elfogadó, kedves volt, megértette, hogy párjának lehetnek más szükségletei is, nem csak az, amit ő jónak lát. Ha a Férfi valamit nem éppen úgy csinált, ahogyan ő szerette volna, akkor sem letolást, hanem megértést tanúsított. De a legfontobb dolog, ami a Férfit megváltoztatta, az az elfogadás és a szeretet volt. A valódi, szívből jövő szeretet a másik iránt.

 
Amikor egy kapcsolatban problémák merülnek fel, akkor a másik hibáztatása helyett elsősorban magunkban kell rendet tenni. Előfordul, hogy generációkon keresztül hordozunk egy mártír, vagy áldozatszerepet, amiről fogalmunk sincs. Emiatt olyan társ kerül mellénk, aki eszerint fog bánni velünk. Ilyenkor szoktuk azt mondani, hogy a Férfi uralkodni akar, és kihasznál bennünket. Az is lehet, hogy súlyos önbizalomhiányban szenvedünk, ezért bevonzunk egy olyan társat, aki folyamatosan azt érzékelteti velünk, hogy nem vagyunk elég jók. Lehet, hogy tudatalatt feldolgozatlan egy régebbi veszteségünk, ezért olyan Férfiakat vonzunk be, akik elhagynak, megcsalnak. Általuk ezeket a régi fájdalmakat éljük meg ismét, ami figyelmeztet minket arra, hogy lelkünkben begyógyulatlan sebek vannak.

Rengeteg ember hordoz olyan tudatalatti hitrendszereket, amelyek generációkon keresztül élnek a családban. Mint például a
„Minden férfi egyforma”
„Minden férfi csak azt akarja”
„A nőnek nem lehet szava otthon”

 

Ezek a hitrendszerek tudatalatt működnek, és olyan helyzeteket fognak létrehozni, hogy hitrendszerünk igaznak bizonyuljon. Vagyis olyan helyzetekbe kerülünk, ahol megcsalnak, kihasználnak, áldozatok leszünk stb.

Mielőtt tehát társunkat hibáztatnánk a kapcsolat minden problémájáért, nézzük meg, hogy mi magunk hol vagyunk ebben a történetben. Ha mi változunk, ha a mi kisugárzásunk más jeleket ad le, társunk is változni kezd. Viszont akarattal senkit nem lehet megváltoztatni. Változás csak szeretetteljes hozzáállással lehetséges.
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 11701 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x