Fogyás - fogyókúra nélkül
Címlap / Psziché / Fogyás - fogyókúra nélkül

Lukács Tünde

Fogyás - fogyókúra nélkül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Így Karácsony előtt gyakran téma a fogyókúra, hiszen hamarosan jönnek az ünnepek, amelyeket nem úszunk meg evés-ivás nélkül. Sokan már előre rákészülnek, "fogyóznak", hogy az a néhány plusz kiló majd ne okozzon gondot. Valaki pedig azt mondja, majd ráér januárban, minek sanyargatná magát az ünnepek alatt? Hogyan lehet eltüntetni a kilókat magunkról mindenféle diéta, fogyókúra, önsanyargatás nélkül? Egészen könnyen.  

Sokszor nem is gondolnánk mi minden áll a rajtunk lévő plusz kilók mögött. Legtöbbször nem az étkezés, illetve nem az egészségtelen étkezés. Mindez megszüntethető, alig néhány hét alatt. Kriszta évek óta harcban állt a kilókkal. Főleg a has tájékán lévő kis hurkácskák jelentettek neki gondot, önbizalmát nagymértékben rombolta az, hogy bármit vett is fel, a hasi zsírpárnák láthatóak voltak. A gondot fokozta az, hogy emésztése sem működött tökéletesen, és a puffadás miatt hasa még nagyobbnak tűnt. Az utóbbi 3 évben majdnem 9 kilót hízott, és nem volt kibékülve önmagával. Emiatt érkezett egyéni konzultációra.

A beszélgetés, és az egyéni családállítás során kiderült, Kriszta nem tudta igazán kimutatni az érzelmeit. Nem engedte meg magának, hogy szeressen, mert attól félt, ha közel enged magához bárkit is, az előbb utóbb fájdalommal fog járni. A Férfit, akit szeretett sem tudta igazán beengedni a lelkébe, mert szinte pánikhangulat uralkodott el rajta arra a gondolatra, hogy valaki őt igazán szeretni akarja, illetve hogy ő megengedje magának a szerelmet. Magyarázat nem volt az érzéseire, de félelmei egyértelműen megmutatkoztak.


Krisztával 2 órát dolgoztunk. 2 hét múlva jelentkezett telefonon. Elmesélte, hogy nem érti igazából, hogy mi történik, de a 2 hét alatt lefogyott 4 kilót fogyókúra nélkül. Hasa szinte teljesen lapos lett, a hurkácskáknak nyoma sem maradt. Puffadása is megszűnt. A mérleg szerint 4 kg a súlyvesztés, viszont a látható fogyás sokkal többnek tűnik, legalább 8-9 kilónak.
Nem is emlékezett rá, mikor volt utoljára ilyen vékony, és fitt kinézetű. Teste tejesen átalakult.

Mi történt a 2 hét alatt? Kriszta felszámolta a védekezést. A védekezést az érzelmek ellen, a fájdalom ellen, a másiktól várható bántások ellen. Kinyílt, beengedte lelkébe a másik fél lényét, szeretetét, és elmondása szerint életben most először látta önvalójában azt a Férfit, akit szeretett. Most látta először valódi lényét, amit eddig a saját fájdalmai és vélt sérelmei nem engedtek meglátni.

A túlsúly legtöbbször lelki védekezésre utal. Kriszta a kezelést megelőző hónapokban állandóan evett, holott valójában nem volt éhes. Elmondása szerint kényszert érzett arra, hogy valamit rágcsáljon folyamatosan. Ezt nevezzük érzelmi evésnek. Amikor valami helyett eszünk. Például az érzelmeink megélése helyett. A családállítás után, ez a kényszeres evés teljesen megszűnt, sőt olyan mértékben csökkent le, hogy szinte nem is kívánta az ételt. Az étel helyettesítő szerepét átvették az érzelmek.

 
 
Mindehhez kellett az, hogy Kriszta felismerje, valami gond van. Sokan úgy gondolják, egyszerűen csak stresszben élnek, ezért nassolgatnak egész nap. Pedig valójában szinte minden esetben sokkal többről van szó.

Kriszta lassan ruhatárat cserél. Vékony, boldog és elégedett. Nem kellett hozzá más, mint megnyitni a szívét, és felvállalni az érzéseit. Ami már nem is olyan félelmetes számára.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11153 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x