Adnál-e pénzt egy gyilkosnak, tolvajnak, vagy gonosztevőnek?...
Címlap / Psziché / Adnál-e pénzt egy gyilkosnak, tolvajnak, vagy gonosztevőnek? Minden nap megteszed!

Adnál-e pénzt egy gyilkosnak, tolvajnak, vagy gonosztevőnek? Minden nap megteszed!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Megosztod ezt a cikket vagy vagy nem? Kiderül, hogy te melyik oldalon állsz! Ha nem támogatnál gonosztevőket, akkor figyelj, mert lehet, hogy naponta megteszed anélkül, hogy tudnál róla. Bűnrészessé tesznek azok, akik kihasználják a tudatlanságodat. És ehhez még butának sem kell lenned!  

Ezt a cikket a valóban jó emberek meg fogják osztani

Onnan tudom, hogy a megosztással segíteni szeretnének azoknak a jóhiszeműeknek, akiket akaratukon kívül csőbe húznak és gonosz szándéktól vezérelve kihasználnak. 


Ha többet nem teszel ma, csak ennyit, akkor már biztosan segítettél. 
Naponta láthatod, hogy okos, de az Internet bugyrait kevésbé ismerő, jó szándékú ismerőseid, megosztanak mindenféle híreket. Ezek egy jelentős része álhír. Néha még oda is írod, hogy vigyázz, álhír, vagy te magad is megosztod az álhírt, azzal a felhívással, hogy ne dőlj be. Ezek mindegyike valójában SEGÍT azoknak a gonosztevőknek, akik a te jóhiszeműségeden nyerészkednek. 

Figyelj, elmagyarázom, hogyan csinálják, és miért támogatja őket még az a megosztás is, amelyben arra hívod fel a figyelmet, hogy az adott hír álhír!
 

3 lépéses teszt, hogy felismerd a hazugságot és a csalást! 


 1.  Olvass forráskrtitkusan!

  Azok az oldalak, amelyek nem tüntetik fel az impresszumukat, nincs mögöttük ellenőrizhető cég, nincs adatkezelési azonosítószámuk, vagyis visszaélnek az adataiddal, kereskedednek velük, arra számítanak, hogy ha egyszer buta voltál és felültél, akkor majd másodszor is az leszel és a csaló reklámjaik egyikére is rákattintasz - ők pedig a sok butából megélnek, és bezsebelik a reklám bevételt.

  Magával a reklámmal, a reklámra kattintással nincs baj - a mi oldalunkon is vannak reklámok, mert abból tudunk fennmaradni, annak köszönhető, hogy van bevételünk. Azonban minden törekvésünkkel kiszűrjük a csaló, félrevezető reklámokat, szemben azokkal, akik kifejezetten összegyűjtik ezeket, hiszen jól fizetnek. A bevételből ők nem adóznak, nem tartják be a szabályokat. Olyan nevük van, amiről lehet, hogy még sosem hallottál. Az is lehet, hogy körmönfontabb ennél! Olyan nevet választ, hasonlít egy ismert oldal nevére, ezzel próbál megtéveszteni téged.

   A mi nevünkhöz hasonlót is használ egy ilyen csaló magazin.

  Jellemzőjük, hogy nem .hu végű a címe, hanem valami más, ugyanis magyar domaint csak ellenőrzött személy regisztrálhat. Gyanakodj, tehát, ha a meglátogatott oldal végződése nem .hu, vagy .eu. 


   
 2. Vegyesfelvágott a tartalom

  Nézd meg a cikkeket!

  Ezek a csaló oldalak mindent, sőt mindent IS kitesznek. A cikkeik mindegyike lopott. Számos cikket több oldalon is viszontlátsz - ezek vélhetően azonos gazda oldalai. Semelyik cikknek nincs szerzője, vagy ha fel is tüntet valakit, az biztosan nem létező személy. Nincs rajtuk saját szerzemény, olyasmik vannak csak amit valamely külföldi olalról magyarítanak - (ellopják és engedély nélkül lefordítják) - vagy magyar bloggerek népszerű cikkeit lopják le egy az egyben, a forrás feltűntetése nélkül, esetleg a szerző nevének említésével, de forrásra hivatkozás nélkül. Ez lopás - vagyis ha egy szerző írását egy engedély nélküli másolatban olvasod, nem az ő oldalán, akkor egyszerűen támogatod a tolvajt. Olyan mintha - tudva azt, hogy a bicikli lopott - te azért kölcsönkérnéd és járnál vele akkor is.

  A cikkek lemásolása és újra közzététele bűncselekmény, ugyanis a szerzőt illeti meg a szerzői jog, ő dönti el, hogy hol szeretne megjelenni, és hogy írását hol engedi viszontlátni. (Jómagam is töröltem már facebook posztot, mert idézni kezdték azt hasonló  rosszhiszemű oldalakon a nagy megosztási arány miatt, és léptem fel engedély nélküli másolókkal szemben - nem mindig sikerrel!) 


  Ez tehát egy lopásra szakosodott bűnszövetkezet, akik belevonnak a mocskos kis csalásaikba téged is. Egy dolgot tehetsz: nem osztod meg, nem lájkolod és nem kattintasz! És megmutatod a megosztóiknak, lájkolóiknak ezt a cikket, hogy megértsék. 

 3. Ismerd fel, hogyan csinálják! 

  Nézd meg az alábbi képet - egy ilyen jellegű oldalról szedtem le, direkt nem olvasható formában, csak a struktúrát akartam megmutatni neked. Ez a szereksztési struktúra roppantul jellemző ezekre az oldalakra. Az benne a veszélyes, hogy AKÁR A TE ARCODDAL is visszaélhetnek. Szemrebbenés nélkül osztanak meg beteg kisgyerekről lopott fotót éppen úgy, mint a témában részt nem vevő személy profiljáról lelopott képet. Átverésük célja csak az, hogy kattints és megossz. Minden áron. Az érzelmeidet manipulálják, hazug adatokkal. Egyúttal elveszik a figyelmet arról, ami valóban fontos volna, tompává és közömbössé teszik az embereket. Ugyanis akit sokszor átvernek ilyennel, az később rest lesz a jóra!
  (Jó példa az, hogy a múlt héten valódi gyermek elleni bűncselekményről adtunk hírt, de a sok álhír miatt ez a valós esemény alig kapott megosztást, pedig ellenőrzött forrásból, valódi felhívást tartalmazott és ott fontos lett volna a nagy nyilvánosság.)  
   

Miért ne ossz meg ezekről a lapokról egy cikket sem? 


 • Mert a lopást támogatod és népszerűsíted.
 • Mert részt veszel emberek lejáratásában, tudtodon kívül akár.
 • Mert olyan dolgokat árulnak ezeken a lapokon, amelyek illegálisak, egészségre károsak és közvetve akár egy ismerősöd gyilkosa lehetsz, ha rátalál egy ilyen oldalra, rendel, majd belehal egy rossz forrásból rendelt termék fogyasztásába, vagy egyszerűen abba, hogy megevett egy halálosan mérgező gyógynövényt a lap ajánlására. 
 • Mert ezek a cikkek minél több megosztást kapnak, a Facebook algoritmusa annál népszerűbb tartalomnak tartja őket és annál több embernek mutatja meg. (Persze egy darabig, mivel ő sem szereti az álhír terjesztőket.)  Ha tehát ilyet látsz, jelezd a Facebooknak, hogy az adott tartalom valószínűleg csalás, rossz hír keltés, vagy egyszerűen kacsa ... 
 • Mert a fentiek akkor is igazak, ha te jó szándékkal a csalásra hívod fel a figyelmet. 


Mit tegyél, ha tőled lopnak, vagy saját képedet, vagy a gyereked fotóját látod viszont egy ilyen oldalon? 


Megértem, hogy ez fájdalmas, de nem mindig tehetsz ellene, ugyanis - mint már írtam - ezeknek a lapoknak nincsen impresszuma, nem tudhatod, hogy ki áll mögöttük. Nincs mögötte vállalkozás - arctalan és névtelen, így nem tartja be a törvényeket. A rendőrségi feljelentéssel néha eredményt lehet elérni, de az is előfordulhat, hogy még a rendőrség is tehetetlen ellene. (A Mindenegyben blogot  impresszumábansokáig  ennyi áll: Egy fiú és egy lány. Köszi! Most már kiírtak egy céget.)  


Az álhírek terjesztésének veszélye 


Hazánban ez bűncselekmény. Ha részt veszel benne, bűncselekményt támogatsz. A rossz, hamis híreket továbbítani azt jelenti, hogy ugyanazzal a mozdulattal megakadályozod a jó hírek terjedését és nem segítesz, hanem ártasz! Ide kattinva megtalálod a rémhírkeltés bűnttéséról szóló passzust >> 

 
 

Miket ossz meg inkább, mivel teszel tényleg jót?


Számtalanszor látom, hogy a soha nem látott, tök ismeretlen Mancika néni RH300+ vércsoportjjáról -ami annyira ritka, hogy nincs is ilyen - szóló védradó toborzást, és a kis venezuelai Consuela gyógyulást kérő imáját (vélhetően egyikük sem létezett soha) sokkal többen osztják meg, mint a saját barátjuk lakáshirdetését! Pedig utóbbival ezerszer többet segítenek egy valódi, élő, ismert családnak. 
 • A barátaid személyes hirdtéseit, amivel az ő családjuk boldogulását támogatod (eladó ház, bútor, tárgy) 
 • Elveszett kutya és cica - őket valaki keresi, vagy megmentesz egy életet, ha általad talál gazdira! 
 • Egy cikk bármiről, ami ellenőrzött forrás, és érdekesnek, hasznosnak tartottad, vagy tanultál belőle (mondjuk ez a cikk) 
 • Egy jótékonysági felhívás magától a szervezettől, aki azt közzétette. 

A sor vég nélkül folytatható. A valódi segítség általában karnyújtásnyira van tőled. Pont olyan közel, mint ahogy a saját fejed is. Használd okosan, hogy ne vezessenek félre a gonosz szándékúak, és ne légy rest valóban megcselekedni a jót! 

Nézd meg az alábbi videót! Ebből megérted, hogy a megosztások sokasága, a közösség hatalma milyen nagy. És döntsd el, hogy melyik oldalra szeretnél állni. Végül arra kérlek, hogy oszd meg ezt a cikket. Szeretném látni, hogy hány olvasónk van, aki felfogta, megértette és támogatta a MI munkánkat. A valódi emberekét, a sokat tanuló, tudását megosztó szakértőkét, a szórakoztatásodról gondoskodó cikkírókét. Kik azok, akik a JÓ EMBEREK párján állnak és ebben elköteleződtek! 


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7821 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x