Félelem, fájdalom, sors, amit mások helyett élünk
Címlap / Psziché / Félelem, fájdalom, sors, amit mások helyett élünk

Lukács Tünde

Félelem, fájdalom, sors, amit mások helyett élünk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

Biztosan vannak neked is különféle szólásmondásaid, amelyeket ismételgetni szoktál magadban, vagy másoknak. Például: "Ezt nem lehet kibírni". Vagy talán ezt: "Mindjárt megőrülök". Az is lehet, hogy bizonyos helyzetekben mindig ugyanazt jelented ki, és igazából azt sem tudod, miért. Elgondolkodtál már azon, hogy valójában mit jelentenek ezek a mondatok? Hogy ki őrült meg valójában?  

A szavaink, gondolataink és érzéseink nagy része nem a miénk

Átvettük ezeket a családi rendszerünkből, vagy azoktól az emberektől, akik nagy hatást gyakoroltak ránk.

Hányan vagyunk, akiknek a családjában szállóige volt egy-egy ilyen mondat, amit most mi is ismételgetünk. Például az, hogy „rendes munkával nem lehet pénzt keresni”. Vagy az, hogy „aki dolgozik annak nincs ideje pénzt keresni”. Ezeket a mondásokat mi is alkalmazzuk, aminek azonban az lesz a következménye, hogy azt az életet és olyan életkörülményeket hozunk létre velük, mint azé az ősünké, akitől ez származik.

Tulajdonképpen „örököltük” őseink szemléletét. Ilyen esetben szoktuk azt mondani, hogy nem a saját sorsunkat éljük. Hisz mi bőséget szeretnénk teremteni, ezek a mondatok és ez a gondolkodás azonban a szegénységtudatot erősíti bennünk. Szavainkkal, gondolatainkkal teremtünk, ezt ne felejtsük el.
 

A másik története, fájdalma szólal meg tőlünk

Amikor a hozzánk forduló elmondja a panaszát, mesél a fájdalmairól, sokszor el is meséli rögtön azt is, hogy ez honnét, kitől származik. Mi adunk hangot azoknak az ősöknek, akik valamiért akkor nem tudtak megoldani egy fájdalmas helyzetet. 

Előfordul, hogy erős félelmet érzünk valamivel szemben. Volt olyan eset, ahol a kliens nem bírta elviselni a magas nyakú pulóvert és a sálat, elmondása szerint ezért, mert „fuldoklok tőle, szorítja a nyakamat”. Az oldás során kiderült, egyik ősét megfojtották. Ő pedig minden alkalommal, amikor magas nyakú pulóvert vett fel, vagy sálat tekert a nyaka köré, azt a pánikot élte meg, amit annak idején ez az őse. A félelem érzése generációkon keresztül adódott át.

A vízbefulladt dédmama emléke

Egy másik esetben egy hölgy rettegett a víztől. Amikor megkérdeztem, mitől fél pontosan, azt mondta, hogy retteg attól, hogy hirtelen elmerül, és hiába tud úszni, nem tud majd a felszínen maradni. Kiderült, hogy a dédmama halálát vízbefúlás okozta, amikor úszás közben szívritmuszavar lépett fel, elmerült, és nem tudott feljönni a víz felszínére, pedig jó úszó volt. A hölgy tudatalattijában ez az emlék aktiválódott, amikor úszott. Ugyanazokat a félelmeket élte át, amit akkor a dédmama, annak ellenére, hogy nem is ismerte őt.

Transzgenerációs fájdalomminták

Rengeteg érzésünk, fájdalmunk, félelmünk nem a miénk. Úgy is mondhatnám, hogy „örököljük”, de ez nem igazán öröklődés. Sokkal inkább olyan mintaismétlődés, amely mintának emlékét a családi lélekmező rögzítette, és a minta addig ismétlődik, míg valaki azt meg nem változtatja. Ezért láthatunk néha generációkon át ismétlődő sorsokat.

A minták oldásában, átírásában segít a családállítás, a Théta Healing, és a Soulwork.
 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2094 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x