Micsoda áldás!
Címlap / Psziché / Micsoda áldás!

Móra Klára

Micsoda áldás!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Ma már gyakorlatilag nincs olyan korosztály, aki ne férne hozzá a közösségi oldalakhoz. Nem kell hozzá különösebb képzettség, aki belevág, az a számára szükséges funkciókat, lehetőségeket megismeri és használja.  

Nemrég arról írtam, hogy milyen könnyen átesünk a ló másik oldalára, hála a közösségi médiumoknak. Kiváló és ingyenes terep arra, hogy a saját és mások energiáját lehúzzuk, tengeri kígyót eresszünk útjára, és úgy látszik, megfeledkezünk róla, hogy a valódi háborúk is valahogy így kezdődnek, ahogy itt… Ez a közösségi oldalak árnyjátéka. Van azonban más is. Figyelhetünk arra, mennyi ajándékot, micsoda áldást kínálnak, amire talán soha nem tehetnénk szert, ha nem lennének ezek a felületek.

Talán a legfiatalabbak fel sem fogják, milyen volt az internet nélküli világ, és milyen élmény az, ha egy kicsit idősebbek rátalálnak a régi osztálytársakra, azokra, akikkel az első cigit a WC-ben szívták el, akikkel együtt jártak buliba, de aztán az élet úgy hozta, hogy ma már tényleg csak itt találhatnak egymásra. És ugyanígy van ez az éppen csak felnövekvő fiatalokkal is, akik a korábbi közösségeikre, társaikra itt nagy valószínűséggel rátalálhatnak, találkozhatnak.Nem kell mondani, mert az ma sincs másképp, hogy az együtt töltött iskolaévek során megismert emberek mennyire nem azok, akikké váltunk, és még kevésbé azok, akik valójában vagyunk. Csak azért, mert mondjuk valaki szemüveges volt, vagy nem az utolsó divat szerinti ruhákat hordta, már elég volt a megkülönböztetésre, a kiközösítésre vagy akár a csúfolásra. Ma már másfajta jelenségek is vannak: mintha egyre több lenne a speciális nevelési igényű gyerek, mert úgy tűnik – és ez sem véletlen –, nem férnek bele a hagyományos, „normálisnak” tartott sémákba. Arról már nem is szólva, hogy aki nem volt az élvonalban, hanem mondjuk közepes jegyeket kapott sorra, azok nem igazán tudtak kiemelkedni semmi mással sem – de ez egy másik lapra tartozik; a mai iskolarendszer egyre inkább hasonlít a versenyistállóra…

Egy szó mint száz, ahogy az a nagykönyvben, ha tetszik, a sorsunkban meg van írva, mindenki visszatér az életünkbe, akivel még dolgunk van. Lehet az egy elvarratlan szál, tudatos vagy nem tudatos tartozás, mindenesetre óriási lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy másképp lássuk az egykori ismerősöket, barátokat, iskolatársakat, és ami a legnagyobb áldás: általuk saját magunkat. Mert soha nem késő változni, változtatni az ítéleteinket, véleményeinken, programjainkon, amit legnagyobb részben magunkkal hoztunk.

Az egykori szemüveges kisfiú ma boldog családapa, a legrosszabbul tanuló lány ügyesen vállalkozik, a színjeles osztályelső éppen az útját keresi, a legszürkébbnek látszó társról kiderül, hatalmas szíve van és mondjuk, a bejegyzései miatt szívesen böngésszük az általa létrehozott oldalt.

Nem is kell sok idő ahhoz, hogy rájöjjünk, mennyire nem, vagy mennyire félreismerjük azokat az embereket, akik az életünkben valamiért megjelentek, megjelennek. Jó tudni, hogy minden és minden pillanatban változik, hogy bármikor megbocsáthatunk (magunkban) a korábbi haragosunknak, hogy nem kell hozzá nagy bátorság, csupán egy döntés, hogy ha beleakadunk egy korábban nem túl szimpatikus munkatársunkba, megszólítsuk a közösségi oldalakon…

Lehet persze sokféle kimenetele egy-egy ilyen újratalálkozásnak, mégis, amit érdemes figyelembe venni, hogy számunkra új lehetőség a változásra, a hibák kijavítására, az előítéleteink felülvizsgálatára és a hiedelmeink elhagyására. Nem változtathatunk meg senkit, és ez nem is cél. A cél az, hogy ha valamit elénk tesz az élet, azt ragadjuk meg, lehetőleg most, és használjuk fel a saját fejlődésünkre, a belső békénk megteremtésére.

Kiderül, hogy sokkal többet szenvedünk a hiedelmeink, a félelmeink és a képzeletünk miatt, mint ami aztán valóban meg is történik. Fel kell vállalnunk a felelősséget a saját életünkért. Nyitott szívvel és szeretettel fogadni az új lehetőségeket, a régi-új kapcsolatokat, amiket a közösségi oldalak nekünk házhoz szállítanak.

Soha nem tudhatjuk, mit hoz a következő pillanat, a következő hét, az élet. Az azonban biztos, hogy ha megteremtjük a saját békénket, az megfizethetetlen. Történhet bármi, ha képesek vagyunk a pillanatnyi nehéz helyzeten túllépni, és elfogadni, mint olyat, ami nekünk ad lehetőséget a fejlődésre, a változásra, az élet szeretetére.

Nem egyszerű, tudom. Mégis felkínálom a legkönnyebb utat, amihez sok-sok tippet és információt adok át neked, ha azt választod, hogy megkönnyíted a további életed.

 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2251 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x