A véletlen, a szerencse és a többiek
Címlap / Ezotéria / A véletlen, a szerencse és a többiek

Móra Klára

A véletlen, a szerencse és a többiek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-10-01

Véletlenek nincsenek. Hogy is lennének, amikor mindent és mindenkit mi magunk vonzunk az életünkbe?! A vonzás törvénye működik. Ha még mindig kétségünk lenne felőle, A Titok (The Secret) című könyvnél (2008!) és filmnél meggyőzőbb példára nincs is szükség. Csak az a kérdés, hogy ezt az univerzális törvényt miként állítjuk a szolgálatunkba, és hogy törekszünk-e arra, hogy csupa szépet és jót vonzzunk be.  

A véletlen szó jelentése, elemző értelmezése egyszerű: vél + etlen (fosztóképző), vagyis nem várt, nem gondolt, nem kiszámítható. Hát persze! Amit nem látunk előre, nem vagyunk képesek kikalkulálni, esetleg el sem tudjuk képzelni, az véletlen. Olyan valami tehát, ami az égből pottyan vagy ismeretlen eredetű.

Ami a legérdekesebb, hogy éppen olyan dolgokra mondjuk, „véletlen”, ami pontosan látható volt előre, a képzeletünkben eljátszottunk már a gondolatával, de – és itt a valódi magyarázat – nem számítottunk rá, vagy nem akartuk, hogy bekövetkezzen.

Folyton csak azzal számolunk, csak azt tartjuk természetesnek, amit az elménk képes a saját keretei, inkább korlátai között megfilmesíteni.

Véletlen, ha valakit ún. szerencse ér, hiszen arra végképp nincs magyarázatunk, hogy az a bizonyos pozitív esemény (nyeremény, jó fogás, anyagi vagy egyéb előny, öröm, stb.) éppen arra az illetőre talál rá, akinek az esetében ezzel nem számoltunk.Ha mi magunk vagyunk ez a bizonyos „szerencsés”, akkor hajlamosak vagyunk szabadkozni, mert életbe lép a kötelező és elvárt álszerénység: „én ezt meg sem érdemlem”, „én erre egyébként nem is vagyok képes”, „bárki más is lehetne ilyen szerencsés”, „így hozta a véletlen”…

Mindig van valami kifogásunk, ha olyasmi történik, ami határos a csodával, de lehet az akár csoda is. Valódi csoda. Mert igenis, csodák léteznek. Kívül esnek az előre kiszámítható kategórián, a képzeletünk korlátain, és túl vannak a komfortzónánk határain. A csodákat egyszerűbb beleerőltetni valamelyik dobozunkba, aminek mindig nyitva áll a teteje, hogy újabb bizonyságokkal töltsük meg és erősítsük a hiedelmeinket.

Hogy állíthatjuk az életünk, a boldogságunk, az elégedettségünk, a békénk szolgálatába ezt az automatizmust?
Egyszerűen. Elkezdjük kitágítani az elménk határait, észrevesszük a hétköznapi csodákat, hálásak vagyunk mindazért, amink van, és előbb-utóbb rájövünk, hogy tényleg mindent és mindenkit mi vonzunk az életünkbe. Mivel? Azzal, amit gondolunk, amit a magunkévá teszünk, amiben hiszünk, ahogy kialakítjuk a szokásrendszerünk.

Elkezdhetjük bevonzani a véletlenek helyett a csodákat, a nem várt, de örömteli eseményeket, a segítőkész és önzetlen embereket. Ennek pedig az a módja, hogy ledolgozzuk, elengedjük, felszabadítjuk a hiedelmeinket, a programjainkat, a véleményeinket, az ítéleteinket és az emlékeinket. Nem engedjük, hogy ezek uralják és irányítsák az életünket. Van ennél sokkal jobb is! Mégpedig az, hogyha engedjük, hogy a saját bölcsességünk vezessen, amely tudja a választ az adott pillanatban (a jelenben) az adott problémára, helyzetre, és fel fog tárulni előttünk az az egyszerű igazság, hogy véletlenek és szerencse nem léteznek.

Ahhoz, hogy „véletlenül” a megfelelő helyen legyünk, a tökéletes időpontban, az odaillő emberekkel körülvéve, és még „szerencsénk” is legyen, csupán önmagunkat kell adnunk. Akkor vagyunk önmagunk, ha a jelenben vagyunk (egyszerű, de hatékony mantrákkal), nem engedjük az elménket a múltban ragadni, és nem aggodalmaskodunk a jövő miatt, amit egyébként sem tudhatunk. Akkor mire való a nem ismerten aggodalmaskodnunk?

Aki a jelenben van, az békében van. Mindene megvan, ami szükséges. Már nem használja a ’véletlen’ szót, mert felelősséggel kezébe veszi a saját életét, és pontosan tudja, hogy minden tőle függ; attól, hogy miként érzékeli az adott helyzetet, problémáknak vagy lehetőségeknek látja a teendőket, és tanításként éli-e meg a kellemetlen vagy fájdalmas eseményeket.

Nem egyszerű, tudom. Annyira belénk vannak égetve a hiedelmek és programok, hogy sokszor még azt is nehéz belátnunk, ha változtatnunk kell, és ehhez a legkönnyebb út nekünk magunknak változnunk.

 
 
Változni nem egyszerű? Mégis egyszerűbb változnunk, mint másokat megváltoztatnunk. Hogy is változtathatnánk meg másokat, ha mi magunk nem változunk? Ehhez érdemes a legkönnyebb utat választani, ha elég volt a szenvedés, a békétlenség, a balszerencsébe vetett hit és legyintés a csodákra.

A véletlen, a szerencse és a többiek (bekódolt, törvényszerűnek hitt következmények) könnyen a szolgálatunka állíthatók, és új értelmet nyerhetnek. Véletlenek nincsenek, szerencse, hogy lehetünk önmagunk, a többieken pedig életünk végéig dolgozhatunk. Az élet legkönnyebb útja a Ho’oponopono, az ősi hawaii problémamegoldó művészet, az elengedés művészete.

Nem véletlenül olvastad ezt az írást, nem véletlenül vonzottad be, és vagy olyan szerencsés, hogy novemberben részese lehetsz egy tréningnek, ami garantáltan megváltoztatja az életed. Millióknak működik, világszerte, férfiaknak és nőknek, iskolázottságtól, nyelvtől, vallástól, bármiféle hovatartozástól függetlenül. Kérlek, ne hidd el, inkább próbáld ki.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4681 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x