Ne törd a fejed!
Címlap / Ezotéria / Ne törd a fejed!

Móra Klára

Ne törd a fejed!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

A fejtörés, őszintén szólva, eddig sem vezetett sok jóra. A legjobb megoldások, a legkülönlegesebb ötletek nem akkor érkeznek, amikor az őrületig kombináljuk a saját elménk által kínált lehetőségeket, hanem akkor, amikor nem foglalkozunk a problémáinkkal, igyekszünk elengedni (akár titkon feladni) a megoldhatatlannak hitt helyzeteket, és tudatosan vagy tudatlanul, ráhagyjuk az Univerzumra. Meglátunk valamit az utcán, zuhanyozunk, vagy éppen a reggeli kávénkat kevergetjük, amikor "beugrik" valami, és a homokunkra csapunk: hát persze!  

Nincs is ebben semmi különös, mindannyian éltünk már át ilyen helyzetet, akár a magánéletünkben, akár a munkánkban, akár csak a hobbinknak élve. És valahogy mégsem tanulunk belőle. Nem tudjuk elhinni, ezért el sem fogadjuk, hogy az elme rendkívül korlátozott, és bármennyire nyilvánvaló, hogy a megoldás, ötlet, zseniális találmány igenis az „égből pottyant”, kényelmesebb kifogásokat keresni, és próbálni a hihetetlenre reálisnak látszó magyarázatot adni.

A helyzetek addig ismétlődnek az életünkben, amíg másképp nem reagálunk rájuk, vagyis meg nem változunk. Egyre több igazolást, tudományos bizonyítékot találhatunk arra vonatkozóan, hogy létezik a természetfölötti, az isteni, a megfejthetetlen, de miután nem megfoghatóak és nincs mértékegységük, csípőből elhárítjuk, gyermetegnek, különcnek, vagy éppen nevetségesnek tituláljuk a fel nem fogható, a logikának ellentmondó magyarázatokat.A lét nagy kérdéseire az elme továbbra sem találja a választ. Honnan jött az ember? Hogy vált tudatossá? És hogy lehet az, hogy a fizikai test halála után is él a lélek? Nem tudjuk. És ez így van jól. Az elmének nem az a rendeltetése, hogy ismeretekkel és információkkal tömjük tele, és nem is az, hogy találgasson. Az elme arra való, hogy válasszon. Választhat minden pillanatban, és a pillanatnyi döntései hozzák magukkal a következményeket.

Mi lenne, ha arra használnánk az elménket, amire való? Lehet, hogy eredményesebbek lennénk? Lehet, hogy ha bíznánk a természetfölöttiben, az isteniben, a megmagyarázhatatlanban, akkor boldogabban élnénk? Lehetséges, hogy megtalálnánk a békénk?

Tartok tőle, hogy igen. Mondom ezt úgy, hogy – világszerte sok millió társammal együtt – ezt az utat, ezt a technikát gyakorolom: elcsendesítem a tudatos elmét, tudomásul veszem és figyelemmel vagyok az elmém korlátaira, és igyekszem arra használni, amire teremtetett. Vagyis, a fejtörés és a képzelődés helyett a jelenben maradok, tudatosan választok (a nap 24 órájában amennyire csak tudok), bízom az ismeretlenben, és ami a legfontosabb: elfogadó vagyok. Elfogadom, hogy nem mindenkinek ugyanaz a véleménye, hogy sok út vezet haza, hogy mindenki fontos és értékes küldetéssel érkezett a Földre – egyszóval: nem töröm a fejem. Hagyom, hogy az Univerzum (Isten, Istenség, Természet) megoldja a problémákat, a konfliktusokat, a nehéz helyzeteket. Hagyom, hogy az élet áramlata magával vigyen, hogy beengedhessem azt, ami érkezik, és el tudjam engedni azt, aminek az életemben már nincs helye.

Tapasztalom, hogy ezzel találtam meg a békémet, hogy nem lehet kihozni a sodromból, hogy rátaláltam az életfeladatomra, és minden áramlik az életembe, ami csak szükséges. Annyi, amennyi szükséges, és mindez tökéletesen időzítve.

Minél több iskolát végzünk, ahogy tettem én is, annál kevésbé vagyunk hajlandók hinni a saját bölcsességünkben. Válaszokat keresünk az elménk bugyraiban, a tanult ismeretekben, de lassan és biztosan mindannyian rájövünk, hogy az élet így elmegy mellettünk.

 

Emelkedik a rezgés, növekszik a tudatosság, egyre többen bízunk az egyetlen biztosban, a bizonytalanban, az ismeretlenben. Lehet, hogy ez sokak számára értelmetlennek tűnik, lehet talán félelmetes is, mégis azt mondom, így élni érdemes. Mi lehet nagyobb adomány, mint a belső béke, amit ha megteremtünk, már csak őriznünk kell – de ehhez mindig rendelkezésünkre áll az Univerzum segítsége. A békés emberek boldogok. A boldog emberek nem háborúznak, nem ítélkeznek, és nem ártanak másoknak.

Ki az, aki nem szívesen él, dolgozik, barátkozik békés emberekkel? Bármelyikünk lehet közülük az egyik. Igaz, dolgoznunk kell érte. Nem is keveset. De a jutalom leírhatatlan és megfizethetetlen. Semmit nem cserélnék el érte!

Legközelebb novemberben, egy szombati napon lesz rá lehetőségem, hogy megosszam a tudásom és a békém azokkal, akik hiszik, hogy teremtői a saját valóságuknak és a békéjüknek. Visszanyúlunk egy ősi problémamegoldó módszerhez, a Ho’oponoponohoz, aminek tényleg csak a neve nehéz, mégis a létező legegyszerűbb problémamegoldó és stresszkezlő technika, amit bárki, bármikor, bárhol gyakorolhat és végezhet. Ne törd rajta a fejed! Hozd meg most a döntésed!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2915 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x