Mindenképpen el kell hagynod a komfortzónádat a pozitív változáshoz?...
Címlap / Psziché / Mindenképpen el kell hagynod a komfortzónádat a pozitív változáshoz?

Mindenképpen el kell hagynod a komfortzónádat a pozitív változáshoz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-03

Mit kell tenned ahhoz, hogy nagy eséllyel pozitív változást tapasztalj meg az életedben? Biztos, hogy a hülyeség definíciója az, hogy ugyanazt csinálni és más eredményt várni?  

Jó esetben nem félsz a változástól, várakozva tekintesz rá. Ekkor jöhet az önvizsgálat. 

Változnod, vagy változtatnod kell?

Mit is értek ezalatt? Benne kellene maradnod abban, amit már ismersz, azaz változnod, vagy inkább ki kellene lépned a jól ismert helyzetből, azaz változtatnod kell... Úgy gondolom, ha már nem jó nekünk az, ami jelenleg van, akkor mindenképpen ki kell lépnünk a komfortzónánkból, vagy így vagy úgy. A pozitív változás megtapasztalásához általában szükséges a komfortzóna elhagyása is. A kérdés az, hogy hogyan? Mivel lépek ki a komfortzónámból? Azzal, ha benne maradok egy adott helyzetben, vagy azzal, ha kilépek belőle. Ha benne maradunk adott helyzetben, akkor is szükséges, hogy magunkon dolgozzunk, ahhoz, hogy a változás bekövetkezzen. Ebben az esetben, ez jelenti a komfortzónából való kilépést. Az lesz a komfortzóna elhagyása, hogy mi magunk kezdünk változni. Tehát a kérdés, amit őszintén meg kell válaszolnunk, az, hogy változnom, vagy változtatnom kell?

 

Változz, vagy változtass?

Erre a kérdésre természetesen magadban kell megtalálnod a választ.
Ha mélyen, legbelül azt érzed, hogy változtatni kellene, akkor nyilván változtatni kell. Ha azonban azt érzed belül, hogy Neked kell változnod, akkor nyilván az a "feladat". Tehát mielőtt mindent felrúgsz, célszerű megvizsgálni magadban, hogy az "egód hajtogatja azt, hogy változtass", vagy tényleg a szíved mélyén érzed, hogy változtatnod kell. Ha az egód hajtogatja, hogy változtass már végre, akkor pont az a lényeg, hogy benne maradj egy adott helyzetben, és "csak" magadon kezdj el dolgozni, azaz változz. Ilyenkor mélyen, legbelül is azt érzed, hogy benne kell maradnod, abban, amiben vagy. Ha azonban a szíved mélyén azt érzed, hogy most már tényleg tenned kell valamit, akkor változtatnod kell. Ilyenkor az „egód általában azt hajtogatja, hogy maradj inkább benne, az a biztos”. Vegyünk két példát, hogy konkrétabban át tudjam adni, mire is gondolok.
 
  • Menekülnél ebből az országból, mert úgy gondolod, hogy egy másik országban majd minden szép és jó lesz. A szíved mélyén viszont érzed, hogy maradnod kell, mert itt a helyed, ideköt minden, és legbelül pontosan tudod, hogy ott sem lesz minden szép és jó (azt csak az egód hajtogatja). Ebben az esetben nyilván maradnod kell. Magadon kell dolgoznod, hogy ebben az országban is megtaláld a békéd, a boldogságod.
     
  • Az ellenkezője is igaz lehet ennek. Azaz valóban a szíved mélyén érzed azt, hogy el kell menned ebből az országból. Semmi nem köt ide, és érzed, legbelül tudod, hogy menned kell, vonz az a másik ország. Emellett viszont, ott van a "szorongás" is, a kétely, az egó. Mi lesz Veled ott, hogyan fogsz ott boldogulni, és még ezernyi kérdés és félelem, ami visszatart a vágyadtól. Ebben az esetben a félelmeid legyőzése után, menned kell, azaz változtatnod.
     
  • Megromlott a párkapcsolatod, és azt érzed, hogy kéne valamit tenni, meg kéne valahogy javítani, mert ő az az ember, akit a szíved mélyén szeretsz. Ő az, akivel le szeretnéd élni az életedet. Ugyanakkor a másik hang is folyamatosan ott duruzsol, hogy lépj ki ebből a kapcsolatból, már nem jó, nem is szeret téged, stb. Ebben a helyzetben nyilván változnod kell. Magadon kell dolgoznod a kapcsolatotok emelkedése érdekében.
     
  • Nézzük meg ennek is az ellenkezőjét. Tegyük fel, hogy megromlott a párkapcsolatod. Úgy érzed legbelül, a szíved mélyén, hogy ki kell lépned belőle, mert már nem is szereted ezt az embert. Ugyanakkor ezer meg ezer kérdés és félelem merül fel benned ezzel kapcsolatban. Hogyan tovább, mihez kezdesz majd egyedül, győzködöd magad, hogy a párod is jobb, mintha senki nem lenne, stb. Ebben az esetben a félelmeid elengedése után, nyilván változtatnod kell, ki kell lépned a kapcsolatból.
 

Hallgass a szívedre

Nincs tehát mindenkire ráhúzható recept, mindig a saját érzéseinket kellene követnünk. Lehet, hogy két nagyon hasonló helyzetben lévő embernek mást kell tennie ahhoz, hogy jól alakuljanak a dolgai hosszú távon. Az egyiknek változni kell, míg a másiknak változtatni. Mindenesetre, ha már olyan rossz a helyzet, hogy tényleg nem bírod, maga a változás elkerülhetetlenné válik. Vagy így, vagy úgy be fog következni. Ahhoz, hogy a változás jól süljön el, mindig a belső hangra, a megérzéseidre kell hallgatnod. Mit súg a szíved? Mit érzel? Tenned kell valamit, vagy „csak” magadon kell dolgoznod?
Változtatnod, vagy változnod kell? Ha erre megvan a válaszod, akkor készen állsz a pozitív változás befogadására.

Merj rá lépni a változás útjára, változz, vagy változtass, érezd meg, melyik a Te utad.

A szerzőről bővebben>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 680 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x