Ruhát váltani olyan, mint lelket cserélni
Címlap / Psziché / Ruhát váltani olyan, mint lelket cserélni

Ruhát váltani olyan, mint lelket cserélni

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Az öltözködés a napi rutintevékenységek legkreatívabb cselekedete lehet, ha kellő odafigyeléssel végezzük. Az öltözék lelkiállapotunk, hangulatunk hű tükrözője.  

Mit fogok holnap felvenni?

Egy anya mesélte, hogy Panka lánya még csak három éves volt, mikor egyik este lefekvéshez készülődés közben nagy levegőt véve felsóhajtott és így szólt:
"Csak tudnám, mit fogok holnap felvenni?" Olyan komolysággal mondta ezt, mint amikor a gyermekek azt kérdezik kicsit önmaguktól, kicsit a felnőttektől is, hogy vajon mi leszek, ha nagy leszek? Panka már öt éves elmúlt, és mint korosztályi sajátosság, a hatalmas lelke, mintha egy turmixgépben lenne. Keverednek gyors egymásutánban hangulatai, logikátlanul, manipulálatlanul előjövő gondolatai. Elképzelem, ahogy végigviharzik rajta a sok szituáció, ami egy öltözködéshez az inspirációt adja. Hiszen van már neki "a kertben homokozó", a "mamával elmegyek a boltba vásárolni", "a szomszéd lánnyal biciklizek" és ki tudja még hány helyzethez, alkalomhoz elképzelt ruha együttese.

Rock vagy pop?

Mást kell szerinte viselni a kertben, a lakásban, különösen, ha a pincébe lemegyünk, de nem lehet akármi rajta, amikor zongorázik. Különböző ruhái vannak a különböző barátaihoz is. Ha belegondolunk, hogy a zene milyen érzelmi erővel képes hatni az emberre, különösen egy ártatlan, naív gyermekére, akkor könnyen elképzelhető, a zene hangulati hatására ruhát akarunk cserélni. Sokunk számára nevetséges látvány lenne, ha egy házibuliban öltönybe öltözött vendéget látnánk vad táncot járni, valami heves rockzenére. Vagy (a zenei hangulatú példánál maradva) támad-e kedvünk egy méltóságteljes keringőt lejteni rongyokba öltözve? Panka olykor még a pizsamái közül is felpróbál néhányat elalvás előtt, mert nem mindegy, hogy kivé fog válni az éjszakai álmai alatt. Hajlamosak a szülők azt mondani az állandóan új ruhát követelő gyermekeiknek, hogy "nem kapsz addig egy új göncöt sem, ameddig látom, hogy ott lóg a szekrényedben legalább tíz, amit sohasem viselsz."

 
 
Türelem

Próbálom kislányom ruhatárát úgy tekinteni, mint egy művészi kelléktárat. Ha nem kezdi el azonnal viselni legújabb ruháját, nem leszek azonnal dühös rá. Várok néhány hétig, majd egyszercsak azt látom, hogy megjelenik az új ruhájában. Alkalomról alkalomra új kiegészítőt kombinálva hozzá megszereti, és gyakran kezdi viselni. Szerencsére még ebben a korban a ruhákat könnyebb összekombinálni és együtt viselni.

Akárhogy is alakul, egy valami biztos. Az öltözék lelkiállapotunk, hangulatunk hű tükrözője marad. Felnőtté válva, ahogy egy kicsit jobban biztosak lehetünk abban, hogy kik is vagyunk igazán, már jelentősen limitálható a ruházkodásunk körüli bizonytalanság és variálási kényszer. Ahogy haladunk előre a korban elképzelhető, hogy egy idős ember már előző nap este pontosan ki tudja készíteni a következő napra viselni szánt ruháját. Mert ugyanaz akar lenni akkor is, amikor a ruhát felveszi, mint amikor azt kiválasztotta.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5193 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x