Betiltott burka - jó hír, vagy sérti a vallásszabadságot?...
Címlap / Szépség-Egészség / Betiltott burka - jó hír, vagy sérti a vallásszabadságot?

Betiltott burka - jó hír, vagy sérti a vallásszabadságot?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Ausztriában is betiltották a teljes arcot fedő viseletek hordását közterületeken. Sokan nem értik, miért fontos lépés ez. A vallásgyakorlás szabadságára hivatkozni akkor, amikor a háttérben elnyomás van, egyszerűen bűnös ostobaság. 

A burka az, amit a képen látsz, bekarikázva! 
A fejkendő, meg az arc elé húzott fátyol nem ugyanez. Legtöbbször elfedi az egész testet, és alatta mindent takaró ruházat, sőt KESZTYŰ is van, nyáridőben is. 45 fokban is. Glasszékesztyű. 

 
Afgán nők - pixabay.com

Indítsunk messzebbről!
 
Azon ugye nincs vita, hogy ha egy nőnek (kislánynak) kimetszik a csiklóját, az tönkreteszi az életét? És ugye azt is tudod, hogy ennek a barbár szokásnak semmi köze nincs az iszlám valláshoz. Ez egy régi törzsi hagyomány. Babona, ha úgy tetszik. Arra való hivatkozással, hogy „úgy szokták meg” és „jogukban áll babonásnak lenni”, nem tenni semmit a nők millióit érintő elnyomás felszámolása ellen, bűn. 
 
A hindzsáb, a burka és a csikló kimetszése
Ugyanaz a motiváció van mögötte. Míg az egyik a nő testi mivoltát, testi élvezetét teszi tönre egy életre szólóan, úgy a az efféle öltözék a lelkét készíti ki. Játssz el a gondolattal, hogy SOHA nem lehetsz el sehováúgy, hogy szabadon láthatod a szabad eget. Mindent egy ilyen rongy rácsán át nézhetsz. Te magad nem vagy látható, nem vagy fontos, nem látszódhatsz. Meddig bírnád? 
Ebbe tényleg bele lehet őrülni - szóval bele is őrülnek szegények. Szorongó, elnyomott emberré válnak, és nem is mernek kijönni ebből. Mint akiket bántalmazójuk még ifjan (úgy 9 évesen?) bezárt a pincébe, és nem jöhetett elő soha. Az ilyet minálunk elítélik, mert embertelen. Ugyanazok, akik a burkát vallásszabadságra hivatkozva, eszetlenül védeni próbálják.

A nők elnyomásának égetnivaló jelképe
Ez a ruhadarab az elnyomás szinonímája. Azé az elnyomásé, ami lehetővé teszi emberek millióinak, hogy több millió másikat arra kényszerítsenek, hogy teljes testükre semmiként, nem fontosként gondoljanak. Hogy azt szégyennel éljék meg, hogy testüket soha ne érje éltető napsütés, üdítő, friss, hűtő és kellemes víz egy egyszerű úszás során, vagy ne tudják, milyen, ha végigsimít a hasadon a lágy szellő. Apróságok? Lehet - de ezek a szabad önrendelkezés alapjai. 

Az, hogy biztonsági kockázatot jelent egy ilyen holmi, csupán másodlagos, mégis nagyon fontos dolog, hiszen ugye BÁRKI lehet alatta. Milyen üzenet ez annak, akit beleneveltek, belekényszerítettek ennek a rongynak a fogságába! 

A szegényeket, a menekülteket, a helyi nincsteleneket talán könnyebb kötelezni, de mi a helyzet a gazdag asszonyokkal és lányokkal, akiknek hordaniuk kell ezt a holmit? Ők annyival vannak jobb helyzetben, hogy van terük a saját házukban arra, hogy nélküle járjanak. Lehet - és van is - medencéjük, kertjük, egy kicsit több életük, amit a pénz enged. De a szabadságot ők sem tudják megvenni, mert az elnyomás nem pénz függő, hanem szándék kérdése. 

A hit pedig tiszta és szép dolog, de nem lehet kényszer és nem hívság. Szívügy - és maradjon az. És a hit és emberség nevében ne nyomjon el senki másokat. A teljes testet takaró viselet pedig kalitka, börtön és elnyomás. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 15329 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x