HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-06-24
Címlap / Psziché / Hello, Ábel! 5.

Hello, Ábel! 5.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-06-24

A kályha vagy kandalló vagy, kemence furcsa formájú, és tányérok vannak beleépítve. Ettől olyan, mint egy amorf cserépkályha, melyből helyenként kihagyták a cserepeket, amik egyébként tányér formájúak 

 

A kályha vagy kandalló vagy, kemence furcsa formájú, és tányérok vannak beleépítve. Ettől olyan, mint egy amorf cserépkályha, melyből helyenként kihagyták a cserepeket, amik egyébként tányér formájúak. Istenien néz ki, bár később megtudom, hogy tévedésből nem tettek fel annyi tányért rá, amennyi befedte volna, ám nekem így is tetszik. Még soha nem láttam ilyet. Hófehérre van festve ez a meleg, szinte élő testű kályha, és benne a barna cseréptányérok külön kis szemek, érzékszervek ezen a hatalmas fehér testen. Jólesően támaszkodom nekik, beleteszem a tenyeremet, kezet fogok a kályhával, majd később leülök elé a nagy fotelbe, és felteszem elgémberedett talpaimat, bele a cseréptányérok mélyedéseibe. Isteni érzés!

Ábel megint kenyeret süt.
Itt nálunk is ezt tette legutóbb, meg ha jön, akkor is mindig hoz a saját sütetű kenyereiből. Most legalább láthatom a folyamatot; házi malom, teljes kiőrlésű gabona, a kenyér gyúrása, dagasztása, majd a sütőbe betevése. Gázsütő ez, nem kemence, de nem zavar, mert a cserepes kályha olyan, mint egy kemence, és az oldalán egy kisebb nyíláson tüzet is lehet rakni benne egy másik kályhában. Fantasztikus szerkezet!
Ábel időnként kimegy, és behozza a délelőtt felvágott fákat. Kint nagy halomban fekszenek a hatalmas fatörzsek.
- Ezekből aprítottam ma egy adagot - mondja, és készül a másnapi favágásra is.

Ábel a közeli nagyvárosba jár dolgozni, hogy megéljen és népes, különböző helyekre szétszakadt családtagjait is el tudja tartani vagy támogatni tudja őket.
A nagyvárosban racionális, sőt tudományos dolgokkal foglalkozik; oktat, tanít, vizsgáztat, aztán hazajön és elkezdi az ősemberek életét élni. Na, azért ez nem igaz így teljesen, bár szereti magát ő maga is ősembernek nevezni. Az Ábel is kitalált, de találóan ráillő név.
Azért nem igaz, hogy az ősemberek életét éli, mert a házában minden „háj tek”, vagyis a legszuperebb, a legfejlettebb technika is megtalálható nála, de nem a hagyományos módokon.
Én ahhoz szoktam hozzá, hogy egy parasztházban nincs bent sem az áram, sem a víz, hogy a kútra kell járnunk, míg el nem törünk, meg hogy délután 4 után már síri sötétség van.
Készültem is lélekben ezekre a megpróbáltatásokra. De itt szó sincs ilyesmiről. Én meg nem győzök csodálkozni ezen a kacsalábon forgó ökoházon.
A gyönyörű cserepes tűzhelyhez van csatlakoztatva egy nagy bojler, melyben a víz melegszik, és melyből elvezetődik a fürdőszobába és az emeletekre is ez a víz, a radiátorokba. Ő biztosan jobban és szakszerűbben el tudná mondani, le tudná írni, hogy működik ez az egész. Én csak ámulok és bámulok a szintén hófehér, tiszta, ragyogó csőrendszeren, és a finom kis radiátorokon, melyekben a lent felmelegített víz zubog, és ad ott is kellemes meleget.
A fürdőszobában kávébarna színű, kényelmes méretű, háromszögletű kád, melyben ülni is lehet, és minden tiszta, rendes, kellemesen hangulatos. A kicsi dolgozószobában lap top és egy másik álló számítógép, monitorral. Ábel itt írja a leveleit nekem és azoknak, akik közel állnak hozzá, ha távol is élnek tőle. Esténként legalább a fénypostán találkozhatnak, találkozhatunk, nap mint nap. Most nem nézi meg a postáját, mert az ma estére megelevenedett előtte az én személyemben.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[1304]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x