Ha belebetegszem, akkor sem adom fel!
Címlap / Psziché / Ha belebetegszem, akkor sem adom fel!

Ha belebetegszem, akkor sem adom fel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Férfias vállalása az életnek, hogy ideáinkat, elméleteinket, szokásainkat fontosabbnak tartjuk, mint az életünket. Ezt tették őseink a vadászat idején, ezzel találkozunk Márai Sándor műveiben, s mind a mai napig a futball-pályák lelátóin, 

Férfias vállalása az életnek, hogy ideáinkat, elméleteinket, szokásainkat fontosabbnak tartjuk, mint az életünket.

Ezt tették őseink a vadászat idején, ezzel találkozunk Márai Sándor műveiben, s mind a mai napig a futball-pályák lelátóin, amikor egy mérkőzés miatt véres verekedésekbe kerülnek a nézők akarva, akaratlan.
Életkérdések fórum

Ha sok-sok kimondatlan sértés, harag gyűlt össze benned, valahol felszínre kell törnie. Különböző csoportterápiákon tanulhatjuk, hogyan válhatunk asszertívvá hozzátartozóinkkal szemben: vagyis mondjunk el mindent, de megfelelő időben és helyen, ne akarjuk személyesen sértegetni a másik felet, próbáljuk indulatainkat békés mederbe terelni. Ily módon próbáltak a nagyhatalmak is szót érteni az agresszorokkal, míg azok az erőfölény helyzetéből tárgyaltak és tiporták le Kelet-Európát. Ha végképpen nem értünk szót családtagjainkkal gyakran külső döntőbírákhoz fordulunk.

A válások és a velük járó, a pénzért és a jogokért folytatott harcok özöne lassan az ügyvédek hatalomátvételéhez vezethet, akik egyes vitákat szinte maguk robbantanak ki, mivel ezekben anyagilag érdekeltek. Ezek a viták mégis jobbak, mintha ökölharcra kerülne sor a családtagok között.

A stressz
A viták által megváltozik az ember szervezetének kémiai összetétele. Adrealint és noradrealint termel a szervezet, s ez testi aktivitást kíván. Ha ez kimarad, felborul a szervezet egyensúlya. (Felborzolódik a szőr a hátunkon.) Ha azonban semmit se teszünk, pszichoszomatikus kórkép alakul ki. Így keletkezhet a magas vérnyomás, az angina pectorális, a szívinfarktus. A test lassan megszokja ezt az állapotot, nem tágulnak az erek, ez által tovább nő a nyomás. A koleszterin szint nő, s ez az erek elzáródását okozhatja, s ha ez a szívet érinti, infarktusról beszélünk.

Gazemberek győzelme
Aki egész élete során vállalja a konfliktusokat akár primitív fokon is, hozzászokik az aktivitáshoz, mindig erőfölényből beszél, öntudatlanul vállalja a vereséget is, mindent egy lapra tesz fel.
A társadalmi riportok berkein belül a paparazzi-stílus embervadászattá fejlődött, mely pokollá teszi a prominens személyiségek életét. A riporterek gyakran agresszívabbak és lelkesebben vadásznak alanyaikra, mint a rendőrök a bűnözőkre. Jó adag Marsi beállítottságra van szüksége annak, aki sikeres újságíróként akar tevékenykedni.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 2339 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x