Budapest, te csodás! Változások előtt a főváros
Címlap / Showbiznisz / Budapest, te csodás! Változások előtt a főváros

Budapest, te csodás! Változások előtt a főváros

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Európa szintű siker Budapesten. A pezsgő városi élet és a vonzó környezet egyre több turistát vonz a fővárosba, miközben számtalan turisztikai célú fejlesztésre számíthat Budapest. 

Sikeres évet zárhat idén a fővárosi turisztikai szakma: ismét emelkedésnek indult a Budapestre látogatók és az itt eltöltött vendégéjszakák száma.

Budapest turizmusa a 2003-2005 közötti időszakban európai szinten is példátlan sikert könyvelhetett el, hiszen egyetlen európai főváros sem tudta felülmúlni a vendégéjszakák 30%-os, a kereskedelmi szálláshelyek szállásdíj-bevételeinek pedig 38%-os növekedését.

Országos szinten minden 100 forintból 77-et a fővárosban költöttek el a külföldiek. Budapestet ugyanis egyre nagyobb arányban választják az átlagosnál jóval többet költő turisták. Idén például az összes külföldi vendégéjszaka kétharmadát 4 és 5 csillagos szállodákban töltötték el a fővárosba érkező vendégek.

Ahhoz, hogy Budapest a következő években tovább erősítse vezető szerepét, elengedhetetlen a pezsgő városi élet és a vonzó környezet a turisták, valamint a kiegyensúlyozott és biztos háttér a turisztikai vállalkozások számára.

Ennek érdekében szakmai és kormányzati partnerekkel már az idén elkezdődött Budapest turisztikai koncepciójának megújítása, többek között a Fővárosi Turisztikai Érdekegyezető Tanács megalakításával.

2008-ban az országos Reneszánsz Év keretében számtalan tematikus budapesti programot is szerveznek. A fővárosi intézmények, cégek egyebek mellett irodalmi, zenei, ismeretterjesztő és közösségi eseményekkel készülnek Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulójára.

A főváros évente 1,8 milliárd forintot költ turizmusra, de közvetve számtalan beruházás is Budapest vonzerejének növelését szolgálja.

Februárban fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a belváros műemléki és közterületi megújítását célzó Budapest Szíve Programot, ami hosszú távon radikális forgalomcsillapítással a mai sokszorosára növelheti a városközpont gyalogos- és kerékpár-útvonalainak hosszát.

Kiemelt uniós projektként állami beruházásban, de szintén Budapest javára újul meg a város számos meghatározó turisztikai látványossága: így támogatást kap a Budavári Palota és a Liszt Ferenc Zeneakadémia rekonstrukciójára, a Szépművészeti Múzeum bővítése és a Szentendrei Skanzen megújítása, de a főváros tervei szerint a következő pályázati körökben kiemelt projektként nevesíthetik a műemlékfürdők (Gellért, Lukács, Széchenyi), valamint a városligeti Műjégpálya felújítását és átalakítását.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 876 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x