Kereszténység ellen lázít a tanár - a diák perel
Címlap / Showbiznisz / Kereszténység ellen lázít a tanár - a diák perel

Kereszténység ellen lázít a tanár - a diák perel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-30

Egy kaliforniai középiskola tanulója és szülei pert indítottak a tanár ellen, mert támadó megjegyzéseket tett az osztályban a kereszténység ellen.  

A per szerdán indult a StAna – i bíróságon,  J. Corbet tanár ellen. A tanár bemutatta, hogy a vallásos világnézet veszélyes, ezért a keresztény diákok úgy érezték, hogy megbélyegezték őket, mint másodosztályú polgárokat.

A 16 éves diák – C. Farnan, a szabad vallásgyakorlás megsértése miatt indította el keresetét tanára ellen, és azt kezdeményezte, hogy tanárát kirúgják az iskolából. A tanár közalkalmazott, így elvárható, hogy semleges legyen a vallásokkal szemben – mondta a fiú ügyvédje. Így a diákok szabad vallásgyakorlásának és hitének védelmében a tanárt el kell mozdítani erről a pályáról.

Az iskolaigazgató azonban védelme alá vette a tanárt. Megbízható, szelíd tanerőnek tartja, aki 15 éve tanít az iskolában. Szerinte korai nyilatkozni az ügyben, a törvényhozás dolga, hogy megvizsgálja, milyen kontextusban hangzottak el ezek a szavak.
 
A bizonyítékok szerint Corbet ezt tanította diákjainak: „Ha szemüvegen át nézed Jézust, akkor nem láthatod az igazságot.” Szerinte a vallás nem köthető szorosan a moralitáshoz. Azt sugallta, hogy a templomba járók nagyobb eséllyel követnek el erőszakot és gyilkosságot.
A diák felvette a tanár szavait a diktafonjával, ami a hátizsákjában volt.

A diák szerint a tanár többször is támadta a kereszténység alapeszméit, és határozottan kereszténység ellenes. „Sokat szónokolt az osztályban, de nem tanított. Nekünk nem a tanár politikai és vallási világnézetét kellene hallgatnunk iskolaidőben, hanem tanulnunk kellene.” – mondta a 16 éves fiú. Amíg a per tart, Corbet óráit nem látogatja, de az iskolába továbbra is járni fog.

Az USA-ban ugyanis szinte bármiért perelhetik az emberek egymást. Hazánkban egy efféle helyzetet talán fel sem vennének a diákok, és a bíróság is furcsán nézne, ha ilyen keresettel fordulna hozzájuk valaki. Idehaza az ilyen ügyek leginkább az iskolaigazgatók kompetenciája alá tartoznak.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1453 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x