Forgó felhőkarcoló - a jövő lakóházai
Címlap / Showbiznisz / Forgó felhőkarcoló - a jövő lakóházai

Forgó felhőkarcoló - a jövő lakóházai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Luxuslakások a felhők között. Panoráma a négy égtáj felé. A mérnöki alkotás csodái. A 3. évezredben már nem csak álom, hanem valóság az, ami nemrég még csak a legmerészebb sci-fi írók fantáziájában létezett. 

David Fischer, a zseniális építész alkotta meg azokat a luxus toronyházakat, amelyekben 2010-től Moszkva és Dubai gazdag polgárai élhetnek. A felhőkarcolók egészen új életstílust tesznek lehetővé, olyat, amiről eddig csak a fantasztikus filmek és könyvek alkotói álmodtak. A 3. évezred új lakáskultúrája van születőben, egyelőre csak a tehetősebbek számára. Ezek legkülönlegesebbje a forgó toronyház, melynek minden emelete külön-külön képes elfordulni horizontálisan az épület tengelye körül. Az első megrendelések már megérkeztek, természetesen Moszkva és Dubai építteti az első ilyen tornyokat. Nézzük, mit kínál lakóinak egy ilyen épület.

A felhőkarcolók 70 és 80 emeletesek lesznek, Moszkvában a szárazföldre, Dubaiban a tengerre épülnek majd. Minden szint a többitől függetlenül mozog, a benne lakók kívánsága szerinti sebességgel. Ez lehet 1 óra vagy akár 3 óra, egy teljes körbefordulást tekintve, vagy akár le is lehet állítani a szint mozgását. Mindezt egyszerű hangvezérléssel. A panoráma érdekében az épület teljes burkolata üveg, így semmi nem zavarja meg a tökéletes kilátást. A toronyban minden szinthez tartozik külön garázs, valamint gépkocsi lift, hogy a lakástulajdonosok a saját szintjükön szállhassanak ki járművükből. A teljes szintet elfoglaló luxuslakások saját konditeremmel, wellness részleggel, terasszal lesznek ellátva.


David Fischer és a megrendelők a környezetvédelemre és az energia felhasználásra is hatalmas hangsúlyt fektettek, így minden ilyen felhőkarcoló önellátó lesz. Ennek érdekében a burkolatban helyt kapnak óriás napkollektorok és szintenként, valamint a tetőn elhelyezett szélturbinák is. Ezek segítségével oldják meg a ház teljes energia ellátását. A futurisztikus tornyok építése 1 éven belül elkezdődik, és 2010-ben költözhetnek az első lakók. Mondani sem kell, hogy már szinte minden lakás elkelt, és az érdeklődés igen nagy a további, a világ más országaiban is épülő forgó felhőkarcolók iránt.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3681 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x