Lábbal rúgta fejbe a focipályán! - Még kérdés meddig szabályos...
Címlap / Showbiznisz / Lábbal rúgta fejbe a focipályán! - Még kérdés meddig szabályos a szerelés?

Lábbal rúgta fejbe a focipályán! - Még kérdés meddig szabályos a szerelés?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

A cseh labdarúgó bajnokságban vitézkedő Sparta Praha - Teplice meccsen a hazai csapat védőjátékosa egy másik sportágban bizonyára nagyobb sikert aratott volna szerelés gyanánt bemutatott megmozdulásával. Jelen körülmények között egyértelműen bűnhődnie kellett, de a bíró igencsak elnéző volt vele. 

A cseh bajnokság éllovasa otthonában fogadta a középmezőnyben tanyázó Teplice csapatát, de a viszonylag eseménytelen mérkőzés a vendégek számára örökre emlékezetes marad. A Teplice támadója Jún a 66. percben kapott egy jól sikerült beadást a jobb szélen helyezkedő csapattársától, amit éppen elfejelni készült, amikor a prágaiak védője, Kladrubsky olyan tanítani való módon rúgta fejbe, amit még maga Bruce Lee is megirigyelhetett volna. A kung-fu filmekbe illő mozdulat, ha a vásznon vagy egy szorítóban látjuk, mindenki csodálatát váltotta volna ki, azonban az ember a futballpályán nem feltétlenül ilyen jelenetekre számít. A védő fordulásból rúgta fejbe a háta mögött álló csatárt, akit igaz nem láthatott, de a futballban eleve a fej magasságba emelt láb is veszélyes játéknak – azaz szabálytalannak – számít, nem szükséges, hogy eltaláljon bárkit a játékos.


Itt azonban a rúgás pontosan arcon találta a labdára érkező támadót, aki azonnal össze is esett. Mivel az eset a tizenhatoson belül történt, így egyértelmű büntető, és kiállítás lett volna az elkövető jutalma, azonban az igen közel helyezkedő bíró talán túlságosan is jószívű volt a Sparta játékosához, aki megúszta egy sárgalappal, és a 11-es is elmaradt. Kérdés, hogy a játékvezető ténykedését miként ítéli meg majd a szövetség, azonban az tény, hogy Júnt le kellett cserélni, mert nem tudta folytatni a játékot. A meccs végül 0-0-ás döntetlenre végződött, amit nyilván nagyban befolyásolt az is, hogy a Praha teljes létszámmal játszhatta végig a meccset. Természetesen azt senki nem feltételezi, hogy a védő szándékosan akart volna sérülést okozni társának, azonban az ilyen jellegű meggondolatlan megmozdulások kiszűrése érdekében illene a játékvezetőknek kicsit szigorúbban ítélkezniük az ehhez hasonló eseteknél.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1040 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x