Újabb rekord a bűvös kocka történetében!
Címlap / Showbiznisz / Újabb rekord a bűvös kocka történetében!

Újabb rekord a bűvös kocka történetében!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Eddig is számos bajnokságot rendeztek már a bűvös kocka történetében, és a játék 33 éve a világ legnépszerűbb logikai feladványa. Természetesen magyar találmány, sokan csak úgy ismerik: Rubik-kocka, feltalálója, Rubik Ernő után. Az emberek után most a gépeké a főszerep, ugyanis már robotok is próbálkoznak, igen szép sikerrel! 

A jövő útja a mesterséges intelligencia? Sokan vitatják ezt, ám a gépek már minden téren versenybe szállnak az emberi aggyal. Így van ez a játékok és logikai feladványok területén is, nem is beszélve a Rubik-kockáról, amely egyszerre a kettő: remek játék, és hihetetlen agytorna! A viharos múlttal rendelkező agytorna-játék népszerűsége mai napig töretlen, és az emberek mellett már a gépek is előszeretettel forgatják. Igen, a gépek is! Vannak direkt a Rubik-kocka kirakására specializálódott robotok, akik közül a legmodernebb RuBot II. Feltalálója, Pete Redmond szerint a modell 35 másodpercen belül képes kirakni a kockát, és maximum 20 mozdulatot használ. Ez mindenképpen rekord a robotok között, de még az emberek közül is alig páran képesek hasonló teljesítményre!

„RuBot II. nem az első, aki gép létére képes kirakni a Rubik-kockát, de ő néz ki a legjobban, és ő a leggyorsabb. – mondta a robot készítője a The Sun magazinnak. „A gép szemei beszkennelik a kockát, még mielőtt hozzáérne, és a robot agya bonyolult algoritmusok segítségével villámgyorsan kiszámítja a megfelelő mozdulatokat. Mire a pneumatikus karok megmozdulnak, az eredmény már készen van. Ettől kezdve legfeljebb 20 mozdulatra és összesen maximum 35 másodpercre van szüksége.”

HarmoNet tipp: Újabb japán karmester zseni a láthatáron >>

A rekordtartó robotot azért még van, aki megelőzi. Az emberi rekorder ugyanis 7,5 másodperc alatt képes arra, amire a robotnak a szkennelési időt nem számítva – 35 másodpercre van szüksége. A negatív rekordot is ember tartja, egy brit férfinek 27 év alatt sikerült kiraknia a kockát! Ha a gyorsaságában nem is kitartásban mindenképp ő az abszolút rekorder.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2297 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x