Pompomlányok veszélyben! Durva sportok csajoknak
Címlap / Showbiznisz / Pompomlányok veszélyben! Durva sportok csajoknak

Pompomlányok veszélyben! Durva sportok csajoknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Az összes sportmérkőzés és verseny alatt nem sérül meg annyi lány, mint a szurkolók között. A hivatásos vezérszurkolókra leselkedik a legnagyobb veszély, pedig ők csak a szünetekben lépnek pályára. Vajon mi az oka? 

A North Carolina University National Center for Catastrophic Sport Injury Research intézete elvégzett egy felmérést, amely megdöbbentő eredménnyel zárult: a sportversenyeken a leggyakrabban a szurkolólányok sérülnek meg, ők szenvedik el a legsúlyosabb sérüléseket. Amire senki sem gondolt volna eddig: a pompnlányok vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, legyen szó bármilyen sportágról. Több szurkolólány szenvedett eddig súlyos balesetet, mint a küzdősportolók összesen! A kutatóintézet összesítette 1982 és 2007 között sportolás közben elszenvedett és bejelentett súlyos baleseteket a közép- és főiskolás lányok körében, és ebből egyértelműen kiderül, hogy a sérülések több mint fele egyetlen tevékenységhez kapcsolódik: a vezérszurkoláshoz! Több lány szenvedett sérülést ezáltal, mint minden más sporttevékenységben összesen! A középiskolások között az arány 55%, a főiskolások között 59,4%!

A második helyen a torna végzett, nem véletlenül: a tevékenység nagyon hasonló és nagyon veszélyes. A pomponlányok által elszenvedett sérülés folyamatosan emelkedik a résztvevők számához képest is. Az ok nagyon egyszerű: a vezérszurkolás már régóta nem korlátozódik kizárólag a színes pomponok rázására, hangos buzdításra és egyszerű koreográfiára. A lányok a pályán elképesztő mutatványokkal szórakoztatják a közönséget és emelik a hangulatot: akrobatikus szaltók, emelő- és dobógyakorlatok, veszélyes és nehezen kivitelezhető tornamutatványok. Mindezt védőfelszerelés nélkül, se szőnyeg, se más eszköz nem védi a lányok testi épségét baleset során.

A legtöbb sérülés abból adódik, hogy egy-egy dobás során a partner nem tudja elkapni a szurkolólányt,  és az több méter magasságból lezuhan a földre. A nehéz tornamutatványok közben is gyakran adódnak problémák: ezek a gyönyörű hölgyek nem szőnyegen, hanem füves pályán vagy még rosszabb esetben attól is keményebb talajon – akár betonon - mutatják be akrobatikus műsorukat. Ha bármi is rosszul sikerül, az eredmény katasztrófális! Ficamok, törések, zúzódások, agyrázkódás – a küzdősportokban összesen nem történik ennyi baleset. A bátor hölgyek mégis egymással versengenek, hogy bekerülhessenek egy-egy csapatba, hiszen szurkolólánynak lenni nagy megtiszteltetés és rang a többiek között.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3105 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x