Gyilkos a vendégek közt! Lennél meghívott?
Címlap / Showbiznisz / Gyilkos a vendégek közt! Lennél meghívott?

Gyilkos a vendégek közt! Lennél meghívott?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Ha igen, akkor ez az utazás neked szól! A krimi nagyasszonya invitál, látogasd meg rezidenciáját, ahol éveken keresztül annyi szörnyűség történt. Lesz vacsora is, ahol valaki mindig meghal, és elég bátor vagy, éjszakázhatsz a titokzatos házban. 

Megijedni természetesen nem kell, a hatalmas és gyönyörű épületben a kegyetlen gyilkosságok ugyan valóban megtörténtek, ám csak papíron. Itt élt ugyanis Agatha Christie, aki Devon grófságban, Brixham közelében található Greenway-házban töltött minden nyarat. Az írónő 1976-ban hunyt el, utána lánya és annak férje élt a házban, ám nemrég ők is eltávoztak végleg. Ezután döntöttek úgy az örökösök, hogy létrehozzák az Agatha Christie rajongók Mekkáját  - a házat 8 millió dolláros költséggel felújították, és megnyitották a látogatók előtt. A munkálatok két évig tartottak, ám most végre az eredeti állapotában csodálható meg úgy, ahogy az írónő idejében nézett ki, még Agatha kutyájának a karmolás nyomait is meghagyták az ajtókon. A szobák színe, a berendezési tárgyak – minden olyan, mintha kedvenc krimi írónk csak nemrég ment volna át a szomszéd szobába, és már érkezne is vissza.

A csokoládésdobozok, vázák, bútorok, terítők, jegyzetek valamennyi eredeti, és ott van, ahol annak idején hagyták őket. Külön érdekesség, hogy előkerültek az írónő memoárjai is, aki magnóra mondta önéletrajzát. Agatha Christie életrajzi kötete 1977-ben, nem sokkal  halála után ugyan megjelent, de a 27darab félórás tekercsről senkinek sem volt tudomása, csak most talált rá unokája, Matthew Prichard. A ház lehet, hogy még számos titkot őriz. A látogatók végigjárhatják a szalont, a könyvtárszobát, a dolgozót, vagy barangolhatnak a kertben és a környéken is, ahová a szervezők különböző krimi és "gyilkossági rejtélykörutakat" kínálnak a látogatóknak. A ház igazi zarándokhely lesz, az örökösök hatalmas érdeklődésre számítanak. Azok, akik valódi ínyencségre vágynak, még alhatnak is a rejtélyek otthonában, a felújítás során kialakítottak panziót is. Egy hétre 3500 dollár egy szoba, ám ebben benne foglaltatik egy vacsora is, olyan, mint a regényekben: néhány ital a szalonban, majd a vacsorához szólító gong, aztán jöhet a forró homár és az áfonya fagylalt, ami Agatha Christie kedvence volt. Hogy a vacsorát mindenki túléli-e? Ez már a jövő titka…
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1481 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x