Egy életre rács mögé kerülhet a Beatles producere
Címlap / Showbiznisz / Egy életre rács mögé kerülhet a Beatles producere

Egy életre rács mögé kerülhet a Beatles producere

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Gyilkosságban találta bűnösnek az esküdtszék Phil Spectort. A rock and roll világ egyik legismertebb producerét egy hollywood-i színésznő haláláért tették felelőssé. 

A testület döntése szerint Spector erős felindulásból ölte meg a színésznőt. A büntetési tételt még nem határozták meg, de a pop legenda jó eséllyel egész hátralévő életét börtönben töltheti. Ehhez nem is kell extrém hosszú idejű büntetést kapnia, mivel Spector már a hatvankilencedik életévét tapossa. 
 
Lana Clarkson-t, a mérsékelt sikereket maga mögött tudó, ám meglehetősen dekoratív színésznőt 2003. február 3-án találták meg holtan a visszavonultan élő, különc hírében álló Spector várkastélyt utánzó Los Angeles-i házában. Alig múlt negyvenéves. 
 
A vizsgálat szerint a szájában elsült pisztoly ölte meg, azt azonban nem sikerült minden kétséget kizáróan tisztázni, hogy a főként tévésorozatokból ismert művésznő öngyilkos lett vagy a producer húzta meg a ravaszt. A védelem több bizonyítékkal - köztük törvényszéki orvos szakértői véleménnyel - állt elő, amely az öngyilkosság tényét támasztja alá. A vád azonban tanúk sorát tudta kiállítani, akik azt vallották, hogy Spector ittas állapotban korábban is fenyegetően lépett fel partnereivel szemben, többször előfordult, hogy pisztolyt szegezett rájuk. Az angolszász, s különösen az amerikai joggyakorlatban a vádlott „jó hírének” aláásása, annak bizonyítása, hogy „akár képes is lett volna” az adott bűncselekményre, sokszor elegendő ahhoz, hogy az esküdtszék bűnösnek mondja ki őt. A producer ráadásul nem is szólalt meg saját védelmében.
 
Spector ellen 2007-ben már indult per az ügyben, de az esküdtek nem jutottak egyöntetű álláspontra, ezért érvénytelenítették a tárgyalást.
 
Phil Spector a hatvanas években többek között a Beatles, később John Lennon, Tina Turner és egy sor egyé popcsillag lemezeinek volt a producere, dalokat írt és ő maga is zenélt. Ő fejlesztette ki a Wall of Sound technikát, amely visszhangosítással és más effektekkel gazdagította a felvételeket. A nem előadói kategóriában az elsők között került a rock and roll halhatatlanjai közé.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1399 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x