Férfiakat megszégyenítő erő és elegancia: Detre Diána...
Címlap / Showbiznisz / Férfiakat megszégyenítő erő és elegancia: Detre Diána ismét hullámok közé csap

Férfiakat megszégyenítő erő és elegancia: Detre Diána ismét hullámok közé csap

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-15

Dido fiatal kora ellenére meglehetősen fogékony arra, hogy a saját eszközeivel hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősség vállalásra a mindannyiunkat érintő témákban. 

Detre Diána 1983. november 22-én született Budapesten. 6 éves kora óta versenyszerűen sportol, ritmikus sport gimnasztikával kezdett, majd sífutóként folytatta, később a BSE-ben kosárlabdázott. A vízhez és a vízi sporthoz való kötődés a vérében van, hiszen édesapja az a Detre Szabolcs, aki az 1980-as moszkvai olimpián bronzérmével a magyar vitorlássport eddigi legjobb ötkarikás szereplését produkálta. Bár a vitorlázással is megpróbálkozott, érdeklődése mégis inkább a szörfözés felé irányult. 16 éves korában látta a magyar szörf válogatottat edzeni a Balatonon, és megkérte őket, hogy tanítsák meg néhány mozdulatra. Az ezt követő események már a magyar sport-történelem részei.

Diána ma Magyarország legjobb női szörföse, és olimpikonja ebben a sportágban. Egy év alatt 36 helyet lépett előre a világranglistán, jelenleg a 29., célja, hogy mind a ranglistán, mind a 2012-es londoni olimpián a TOP 10-be kerüljön, ám szerencsés esetben még a pontszerzés, sőt, az érem sem elképzelhetetlen. Mivel Magyarország nem nevezhető a szörfözők Mekkájának, Diának rengeteg áldozatot kell hozni azért, hogy ezt a sportágat űzhesse. Az edzője francia, így rengeteget utazik, emellett a szörf szállítása sem a legegyszerűbb és legolcsóbb dolog. Ő azonban ambiciózus, szomjazza a sikert, és töretlen lelkesedésével minden akadályt képes legyőzni.  
2002-ben a Kenese Marina Port VSE versenyzőjeként és olimpiai válogatott kerettagként kezdett nemzetközi versenyekre járni. Dia kemény munkával, folyamatosan felzárkózik a világ élmezőnyéhez. Első komoly eredményének azt tartja, hogy 2004-es törökországi világbajnokságon már sikerült olimpiai kvótát szereznie. Végül azonban nem ő vehetett részt az athéni játékokon. 2008-as évben-sorozatban nyerte meg az 5. felnőtt Magyar Bajnoki címét és a legjobb női szörfösnek járó díjat is odaítélték neki.

2008 januárjában, az új-zélandi világbajnokságon kivívta a Pekingi Játékokon való indulás jogát, majd a magyar női szörfös viszonylatban az eddigi legeredményesebbként, a 22. helyen zárta az Olimpiát. 

A versenyzés és folyamatos edzőtáborozás mellett 2007 januárjában diplomázott kiváló eredménnyel a Budapesti Kommunikációs és Pénzügyi Főiskola üzleti kommunikáció szakán.

Dia álmai között szerepel a londoni olimpiára való kijutás az ún. Neil Pryde RS: X kategóriában.  Kellő felkészüléssel és támogatással az első tizenöt között szeretne végezni az ötkarikás játékokon.


Ehhez úgy érzi elengedhetetlen, hogy részt vegyen az olimpia előtt megrendezett összes rangos nemzetközi versenyen, és ahogy a tavalyi évben is tette, csatlakozni szeretne a kanadai, francia összetételű csapat által szervezett, magas színvonalú edzőtáborokhoz. 

Dido fiatal kora ellenére meglehetősen fogékony arra, hogy a saját eszközeivel hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősség vállalásra a mindannyiunkat érintő témákban. 

Erre a felelősségre kívánja felhívni az idei Kékszalag versenyen is a figyelmet, amikor elsőként, ráadásul szörfösként kívánja teljesíteni az Európa-szerte ismert tókerülő versenyt. Vállalása azonban nemcsak emiatt érdekes. A 41. Kékszalag szörffel való teljesítése is egy eszköz egy jó ügy érdekében. Így esett a választása az Egészség Hídja Összefogás Egyesületre, mely a mellrákszűrések fontosságára jött létre, s szervezi rendezvényeit prevenciós céllal országszerte immár hagyományosan, olyan közéleti személyiségek bevonásával, mint Sebestyén Márta, Dobó Kata vagy Oroszlán Szonja. Diána az Összefogás jegyében és a szűrések fontossága érdekében száll harcba az elemekkel, az idővel, a széllel, a hullámokkal és a társadalom érdeklődésével, s készül az akár több mint egy napos erőpróbára, bízva abban, hogy egészséges életmódra és sportolási hajlandóságra sarkallja azt a több millió magyar nőt, akiknek példát akar mutatni a közelgő regattán.
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2895 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x