Shirley MacLaine baseballozva kezdte
Címlap / Showbiznisz / Shirley MacLaine baseballozva kezdte

Shirley MacLaine baseballozva kezdte

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

A hetvenöt éves Oscar-díjas színésznő mindenidők leghíresebb gyermeksztárja, a nála hat évvel idősebb Shirley Temple után kapta a nevét. 

Shirley MacLaine a Virginia állambeli Richmondban született, ahol balettiskolába járt, majd énekelni tanult. Középiskolásként nem éppen lányoknak való sportot űzött: baseballozott.

Remek ütő hírében állt - később szerepeivel, publikációival, humorával "ütött". Ám nem sokáig hódolhatott a testmozgás e fajtájának, mivel azt mondták, „ez nem illik egy lányhoz”. Helyette inkább beállt pom-pom lánynak. Érettségi után New Yorkba ment, hogy színésznő lehessen.

Szerepelt a Broadway színpadán, és huszonegy éves korától jobbnál-jobb filmszerepeket osztottak rá. Néhány sikerfilmje: 80 nap alatt a Föld körül (1956), Can-Can (1960), Legénylakás (1960), Irma, te édes (1963), A nő hétszer (1967), Földre szállt boszorkány (2005). A Becéző szavak című filmben nyújtott alakításáért 1984-ben Oscar-díjat kapott. A színésznő eredeti neve: Shirley MacLean Beaty. A bátyja, Warren Beatty (Bonnie és Clyde, 1967; Dick Tracy, 1990, Bugsy, 1991 stb.). Beatty 1982-ben kapott Oscar-díjat a Vörösök című filmért.

A színész felesége, a háromszoros Oscar-díj-jelölt Annette Bening (Svindlerek, 1991, Amerikai szépség, 2000, Csodálatos Júlia, 2005). Shirley MacLaine 1954-ben ment férjhez Steve Parker producerhez, akivel huszonnyolc évig élt együtt. A lányuk, Sachi –, aki szintén a színi pályát választotta – ötvenhárom éves. MacLaine jelenleg is folyamatosan forgat, jövőre is szerepel néhány filmben. Több mint három évtizede már, hogy érdeklődése a spirituális világ felé fordult, e témában több könyve is megjelent: Benső útjaimon, Játék az élet, Találd meg önmagad!, Tánc a fényben, stb.

Reflektor Tv

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2540 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x