Stílust vált Kovácsovics Fruzsi: gyermekien cuki, vagy erőltetetten...
Címlap / Showbiznisz / Stílust vált Kovácsovics Fruzsi: gyermekien cuki, vagy erőltetetten csajos?

Stílust vált Kovácsovics Fruzsi: gyermekien cuki, vagy erőltetetten csajos?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Másfél év után új albummal jelentkezik Kovácsovics Fruzsina "Fuss el végre" címmel. Már az album címe is sejteni engedi, hogy a fiatal énekesnő sokat változott legutóbbi albuma óta, és ez meglátszik a dalszövegeken és a zenén is. Fruzsina úgy érzi, nagy lépést tett a felnőtté válás útján, ami egyértelmű stílusváltást jelent zenei fejlődésében is, a végeredmény pedig egy rockosabb, dinamikusabb album, mely októberben jelenik meg. 

Nem töltötte tétlenül az elmúlt másfél évet a bájos énekesnő, hiszen az egész ország figyelemmel kísérhette felnőtté válását, annak minden szépségével és nehézségével együtt. De Fruzsi jól használta fel az így szerzett tapasztalatokat, hiszen második albumán szövegíróként dalba önthette személyes élményeit.

„Az elmúlt egy évben rengeteg új tapasztalatot szereztem. Sokkal lazábban kezelem az életet, már nem egy mesevilágban élek, hanem sokkal reálisabban látom a dolgokat, és ezt ki is merem mondani. Rájöttem, hogy az emberek túl nagy része mindennél többre tartja a külsőségeket, és megtanultam nemet mondani erre. Főleg, a párkapcsolatokban tartom ezt szem előtt. Számomra a tökéletesség unalmas!” – nyilatkozta az új lemez kapcsán Fruzsina, aki szemmel láthatóan érett nővé cseperedett nem csak külsőségekben, hanem gondolkodásban is.

Az album első kislemezéből, az Itt a vége, fuss el végre! című dalból klip is készült, melyben Fruzsina dobja a videóban szereplő barátját, mert ha ő nem elég jó neki, akkor nem akarja folytatni a kapcsolatot. „Nem én vagyok a lány, aki neked kell... én más vagyok, nekem a lazaság számít, nem a tűsarok.. neked a rózsaszín kell, a tömeglány...” – számol le a fiúval határozottan és felszabadultan Fruzsina, amilyen ő valójában. Arról, hogy kiről szól a történet, csak sejtelmesen nyilatkozott az énekesnő, szerinte az a fontos, hogy nevetni tud a végén.

Természetesen mindenki nagy szerelmére, a nem régiben megszűnt párkapcsolatra gondol, egyből. Nem véletlen Fruzsi Bennel való kapcsolatáról még nem régiben is elég sejtelmesen nyilatkozott. A Fuss el végre elsősorban gyermekmondókákban megjelenő szófordulat, és a borítóképet látva kicsit egy reakció is önmagának, egy utasítás: gyerünk Fruzsi, ideje felnőni… de azt is tudjuk, hogy az elmúlt kapcsolat teljes leépítését is hozza, feldolgozás, önterápia. A neked a rózsaszín kell a tömeglány kiszólást persze kevésbé értjük már, elég ha a picit gunyoros, mégis erősen komolyan vehető borítóra tekintünk, ahol Fruzsi talpig rózsás-virágosban ugrabugrál. Kislányos hatása, főleg az ő természetes vékonyságával egészen megdöbbentő, és alighanem az emósok szuicid érzésvilága jut eszünkbe, ahogy az út közepén táncol – más képeken meg fekszik. Reméljük senki nem veszi ezt komolyan. Az albumborítóból sugárzik a szertelenség, vagyis a lazaság fokozott változata. A ruházat kint a szabadég alatt egyértelműen a hippi érzésvilágot hozza talpig tarkában. Ezen persze mosolygunk, de amikor arra gondolunk, hogy Fruzsi poposabból rockosabba közelít akaratlanul is felmerül a kérdés, vajon nem egy szokásos sztár-szerelem utáni kiégés utáni muzsikus-kálváriajárásról van szó? Mert a popipar szinte büszke lehet arra, hogy a depisebb időszakok után másik stílusban lövi vissza a sztárt a közönségnek.

Az album zeneszerzője Jamie Winchester volt, akivel már az előző albumon is együtt dolgoztak, de Fruzsi testvére is aktívan közreműködött az album létrejöttében. Kovácsovics Fruzsina új lemezén egy bónusz track is található: a „Hazatalálsz” c. számot ezúttal duettben énekeli fel Némethy Brigittával, a 2009. évi Hannah Montana tehetségkutató verseny nyertesével.


Fruzsi a rengeteg munka mellett ősztől beült az iskolapadba és óvónőnek tanul, hiszen ez régi álma volt – a kedves borítóra e ponton már jobb szívvel gondolunk -, mert szeretne később gyerekekkel foglalkozni. Fontos számára, hogy hétköznapi lányként élje az életét, és ne csak a külsőségek alapján ítéljék meg.

Az album 2009. október 7-én jelenik meg. A legújabb videoklip hamarosan látható a VIVA TV műsorán!

Kovácsovics Fruzsina: Fuss el végre - albumlista
 1. Itt a vége, fuss el végre!
 2. Kell vagy nem
 3. Összebújva
 4. Csak egy idegen
 5. Állj mellém!
 6. Léghajó
 7. Az élet áj-áj-áj
 8. Mr. Robinson
 9. Add vissza Őt!
 10. Egy dal maradok neked
 11. A történet épp a miénk
 12. Néma volt
 13. Hazatalálsz
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4856 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x