Karácsonyi ének: sztárdömping a vásznon
Címlap / Showbiznisz / Karácsonyi ének: sztárdömping a vásznon

Karácsonyi ének: sztárdömping a vásznon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Charles Dickens Karácsonyi ének című regénye izgalmas és érzelmes olvasmány immár 166 éve kicsik és nagyok számára egyaránt. A történet nem egyszer ihlette már meg a mozisokat, több mint 50 film készült eddig a könyvből. 2009-ben az Oscar-díjas Robert Zemeckis (Forrest Gump) újraálmodta Dickens látomását, így Ebenezer Scrooge története idén forradalmi 3D-s animációs változatban kerül a mozik vásznaira. 

Karácsonyi ének legújabb verziója egészen elképesztő technikai bravúrokkal készült. A színészek nem szimplán a hangjukat kölcsönözték a karaktereknek, hanem a stúdióban egy komplett előadást bonyolítottak le, amit kamerák rögzítettek. Minden gesztust, minden kifejezést felvettek, a digitális munkálatok pedig csak ezután következtek. Gyakorlatilag bármire képesek voltak a számítógépes technika segítségével: a karakternek hosszabb orrot vagy épp dagadó mellkast varázsoltak, így végül egészen lenyűgöző látványvilágú animációs film született.
 
A modern technika mellett a készítők persze más eszközöket is bevetettek, hogy a film a lehető legjobb legyen, így például mikor Gary Oldman Pici Timet játszotta, még a padlót is lesüllyesztették, hogy kicsinek érezze magát, mint egy gyerek. Jim Carrey egy kaszkadőr segítségével elképesztő mutatványokat hajtott végre, egy tánccsoport pedig hetekig gyakorolt azért, hogy a film legnagyobb táncjelenete tökéletes legyen. Egyszóval, az egész olyan volt, mint egy igazi filmforgatás, nem pedig egy szimpla animációs film szinkronfelvétele.
 

A film további érdekessége, hogy több színész, köztük Jim Carrey, nem csupán egy karaktert formáltak meg, hanem több szereplőnek is kölcsönözték hangjukat. Carrey például a fiatal és idős Scrooge szerepén kívül a három szellemet is szinkronizálta, ami közel sem volt egyszerű feladat, ám Carrey szerint annál élvezetesebb.
 
Jim Carrey, Colin Firth és Gary Oldman mellet Cary Elwes is szerepet kapott a produkcióban, ami azért szenzációs, mert a 166 éves történet főszeplőjét, Ebezener Scrooge-ot valószínűleg egyik őséről mintázta Dickens annak idején. A távoli rokon pedig nem más, mint a kapzsi John Megid Elwes. A politikus azért változtatta meg nevét Elwesre, mert tudta, hogy gazdag nagybátyja, Sir Harvey Elwes hamarosan örökös nélkül fog meghalni. A terve bevált: a nagybácsi meghalt, John Megid pedig megörökölte minden vagyonát.
 
A Karácsonyi ének november 5-én jön a hazai mozikba a Fórum Hungary gondozásában.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2543 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x