Aki jógázik, kisbabának számít - Schirilla György a jógáról...
Címlap / Showbiznisz / Aki jógázik, kisbabának számít - Schirilla György a jógáról

Aki jógázik, kisbabának számít - Schirilla György a jógáról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-26

Mintegy tizenhét-tizennyolc éve oktatom a jógát. Ezt megelőzte, hogy hatszor voltam Indiában. Nem emiatt mentem először, hanem mint vegetáriánus néztem körül a különböző szerzetesrendek életében, és ott ismerkedtem meg a jógával. 

Schirilla György: Az élet egy nagy belégzéssel kezdődik, egy nagy kilégzéssel fejeződik be, a kettő között pedig van egy rövid idő - ez az élet -, amit hasznosan és sikeresen kell eltöltenünk…
„Mintegy tizenhét-tizennyolc éve oktatom a jógát. Ezt megelőzte, hogy hatszor voltam Indiában. Nem emiatt mentem először, hanem mint vegetáriánus néztem körül a különböző szerzetesrendek életében, és ott ismerkedtem meg a jógával. Először nagyon furcsa volt, mert voltak ászanák - amit magyarul gyakorlatnak hívnak -, amiket órákig kitartottak ezek a guruk, és akkor először kicsit idegenkedtem tőle. Aztán rájöttem, hogy milyen óriási egészségügyi hatása van ezeknek a dolgoknak Van olyan póz - például a gondolkodó póz -, hogy az egyik lábukon állnak fél órát, a másikon fél órát, és közben meditálnak. Ez egy európai ember számára kicsit elvonatkoztatott, ezért én egy picit felpörgettem itt a jógát, és aktív jógának hívom, amit csinálok.

Aki jógázik, kisbabának számít
Nagyon fontos gondolat a jógában, hogy ez nem teljesítménypróba, tehát aki elmegy egy oktatóhoz gyakorlatozni, annak csupa jó dologgal kell találkoznia. Itt nem kell teljesíteni, igazából nem kell megfelelni az oktatónak sem, csak önmagunknak. A jóga azt üzeni, hogy győzd le önmagad, fokozatosan, és folyamatosan. Tehát ez nem egy maratoni futóverseny, hanem szeretetteljes, békés, jó emberek baráti találkozója. Minél hajlékonyabb valaki, annál rugalmasabban tud élni. Ez egy egyenes arányosság. Ha eddig mereven gondolkoztunk, és nehezen tudtunk változtatni, akkor a jóga segít abban, hogy kinyíljon a szemünk.”

Információk >>

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4481 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x