Ken Follett Fóton, A katedrális forgatásán
Címlap / Showbiznisz / Ken Follett Fóton, A katedrális forgatásán

Ken Follett Fóton, A katedrális forgatásán

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-13

Ken Follett világhírű író Fótra látogatott, ahol az egyik leghíresebb művéből, A katedrális című regényből készülő minisorozat forgatási munkálataiba pillantott be. 

 

A Ridley Scott produceri kezei alatt készülő filmben Donald Sutherland, a Deadwood című sorozatból ismert Ian McShane, valamint Rufus Sewell játssza a főszerepet.

Mint azt az AP amerikai hírügynökségnek adott exkluzív interjújában az író elmondta, több ajánlatot is kapott a regény 2-4 órás filmfeldolgozására, de egyedül Ridley Scott akart olyan változatot készíteni, ami megragadja a könyv komplexitását. "A legtöbben úgy vélik, ez a legjobb könyvem, én magam pedig úgy éreztem, hogy ki kell tartanom a hosszabb minisorozat mellett. És Ridley volt az egyetlen, aki garantálni tudta ezt" - tette hozzá Follett.


A német-kanadai produkcióban készülő nyolcórás sorozatra független forrásokból szedték össze a pénzt, így egyelőre még az sem dőlt el, hogy melyik csatorna mutathatja be a négy vagy nyolc részesre bontott történetet.

"A legjobban az tetszett a forgatókönyvben, hogy a történet erős maradt. Megkönnyebbültem, amikor olvastam" - dicsérte a brit író John Pielmeier munkáját.

A 40 millió dolláros költségvetésből készülő alkotást a fóti Astra Stúdió mellett Ócsán és Ausztriában forgatták. Scott és producertársa, Rola Bauer szerint a magyar helyszínek révén lehetővé vált, hogy spóroljanak, és az amerikai csatornák anyagi hozzájárulása nélkül forgassák le a sorozatot.

Írországi és kanadai helyszínek megtekintése után döntöttek Magyarország mellett, de a döntésben nem csak az alacsonyabb költségek játszottak szerepet. Scott a magyar szakemberek tudását is dicsérte. "Itt rengeteget kapunk a pénzünkért. Lenyűgöző a stáb tudása, a szakemberek tudása és a művészek tudása. Tényleg nagyon jó, a lehető legjobb" - méltatta a forgatást segítő magyarokat a világhírű rendező.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 
 
 
[ 5025 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x