Sárközy papa képei Budapesten
Címlap / Showbiznisz / Sárközy papa képei Budapesten

Sárközy papa képei Budapesten

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

A próféták hazatérnek című sorozatának immár ötödik, vasárnap nyíló kiállításán két Franciaországban élő művész, Sárközy Pál és Werner Hornung képeit mutatja be az Abigail Galéria. 

A galéria egyfajta missziót vállalva itthon kevéssé ismert, ám külföldön sikeres magyar festők, szobrászok anyagait mutatja be. A galéria aukcióin és a sorozat korábbi kiállításain elsősorban Franciaországba települt magyar művészek - Joseph K’dar, Nem’s Judith, Stein Anna, Bíró Ákos, Aatoth Franyo, Agathe Vaito, Kun Imre, Liptay Mátyás - munkáival találkozhatott a közönség.


A közlés szerint most az új műfajt, a digitális képfantáziákat teremtő, s nemzetköz hírnévre jutott Sárközy Pál (a francia köztársasági elnök édesapja) és Werner Hornung művészpáros jelenik meg először kiállítással Magyarországon. Sárközy Pál rajzol, míg Hornung fotó- és komputermanipulációval avatkozik be a mű elkészülésének folyamatába.


A két művész 2004-ben határozott a közös fellépésről. Sárközy Pál hagyományos grafikai látásmódja és Werner Hornung komputergrafikusi előképzettsége új stílust teremtett. Témáik a hétköznapok irreális valósága, a női szépség, a szerelem, a féltékenység, mindez szellemesen, gyakran humorral fűszerezetten.


A különös, dekoratív látomásokkal teli válogatásban ott van Carla Bruni-Sarkozy portréja vagy a zebrán átkelő zebra, a falábú kalózlány a fa-tündér esernyőből formált lámpásával egy fülhallgatós bennszülött társaságában. Az Out of mind / Az elmén túl című kiállítás február 26-ig látható.

A Sárközy-Hornung párostól a galéria decemberi árverésén három kép már kalapács alá került.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4015 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x