Utazás a Déli-sarkra a volt tévészékházban
Címlap / Showbiznisz / Utazás a Déli-sarkra a volt tévészékházban

Utazás a Déli-sarkra a volt tévészékházban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

A Déli-sarkra és az érzékelés határain túlra indulhatnak expedícióra a nézők az idei PLACCC Fesztiválon szeptember 29. és október 1. között. A brüsszeli CREW társulat előadása, a Terra Nova a valós térben és a virtuális térben kínál szokatlan színházi élményt a közönségnek egy rendhagyó helyszínen, a budapesti Tőzsdepalotában, a volt tévészékház épületében. A legújabb immerzív technológia megtréfálja az agyat és becsapja az érzékszerveket. A kibertérben még abban sem lehet biztos az ember, hogy amit a saját testének vél, az tényleg az övé-e. 

Robert Falcon Scott, a Brit Királyi Flotta tisztje társaival 1911-ben indult a Déli-sark felfedezésére. A norvég Roald Amundsen azonban egy hónappal megelőzte őket, így az ő neve került a történelemkönyvekbe. A brüsszeli CREW társulat rendhagyó színházi produkciója, a Terra Nova megtörtént eseményeken és naplójegyzeteken alapul, de a kaland a múltidézéssel éppen csak elkezdődik. A Déli-sark felfedezése ugyanis a saját elménk felderítésének a metaforája.


A közönség tagjai időnként Scott kapitány expedíciójának tagjai, néha a saját történetük főszereplői lesznek, néha pedig egyszerűen csak nézők maradnak. Mindenki egyszerre többféle módon van jelen az előadásban. Bizonyos jelenetek közben a közönség tagjai virtuális valóság-szemüvegeket és fejhallgatókat kapnak. Fizikálisan a budapesti Tőzsdepalotában lesznek, mentálisan viszont a számítógép által generált kibertérben mozognak majd, ahol szokatlan ingerek csapják be az érzékszerveket és az agyat. Tényleg azt látom, amit látni vélek? Tényleg azon a helyen vagyok, amit látni vélek? Ez az én testem vagy valaki másé?


A CREW az elmúlt hét évben készült előadásaiban és interaktív installációiban rendszeresen kísérletezik az úgynevezett immerzív technológiai környezet művészeti alkalmazásával és a neuro-fiziológia által felvetett filozófiai kérdésekkel. A Terra Nova című előadás premierje júliusban Európa egyik legrangosabb színházi eseményén, a franciaországi Avignoni Fesztiválon volt. Az előadást a világon másodikként Budapesten, a PLACCC Fesztiválon mutatja be a társulat, mielőtt európai turnéra indul.  

Tudnivalók:

CREW (B): Terra Nova
2011. szeptember 29, 30, október 1. 17:30 és 20:30
Helyszín: Tőzsdepalota, 1054 Budapest, Szabadság tér 17.
Nyelv: magyarul vagy angolul
Az előadás csak 14 éven felülieknek ajánlott. 
Jegyár: 2200 ft / 1800 ft (diák, nyugdíjas és Funzine klubkártya kedvezménnyel)
Online és mobiltelefonos jegyvásárlás:
www.placcc.hu , www.jegy.hu , www.port.hu

Jegyrendelés- és átvétel, fesztiválbérlet: Kovács Andrea, +36 20 46 77 523, info@placcc.hu
Jegyek kaphatók az Interticket jegyirodáiban, kiemelt jegypénztárunkban (MERLiN Színház
közönségszervezés, 1052 Budapest, Gerlóczy utca 4., hétköznap 14.00 – 18.00) és a fesztivál
helyszínein a programok kezdete előtt fél órával. Fesztiválbérlet (kizárólag elővételben vásárolható): 4000 Ft / kedvezményes bérlet: 3100 Ft. Diák, nyugdíjas és Funzine Klub tagkártya kedvezmény minden programra.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1374 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x