Gyémántjubileumi flottafelvonulás
Címlap / Showbiznisz / Gyémántjubileumi flottafelvonulás

Gyémántjubileumi flottafelvonulás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Hatalmas flottafelvonulást tartanak Londonban a brit uralkodó gyémántjubileumának tiszteletére. 

Nagy-Britannia történetének legnagyobb békeidőbeli flottafelvonulása köszönti ma délután London folyóján, a Temzén a brit uralkodót trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából.

A 86 esztendős II. Erzsébet királynő 1952. február 6., vagyis édesapja, VI. György király halálának napja óta áll az Egyesült Királyság - valamint az őt ma is államfőjének elismerő 15 nemzetközösségi ország - élén. A központi ünnepségeket azonban az első - hétfői és keddi rendkívüli munkaszünettel megtoldott - júniusi hétvégére szervezték, abban a reményben, hogy a várhatóan milliónyi hazai és külföldi érdeklődő kellemes időjárási viszonyok közepette élvezhesse a látványosságokat.

Ez a számítás nem vált be, mert a meteorológiai előrejelzések szerint vasárnap várhatóan egész nap esős, hideg idő lesz Londonban, 10 Celsius-fok körüli legmagasabb nappali hőmérséklettel.

A 18 havi előzetes szervezéssel összeállított flottafelvonulás mindazonáltal a gyémántjubileumi négynapos "szuperhétvége" messze legnagyobb és leglátványosabb eseménye lesz. A Temzén ezernél több különböző hajóból álló konvoj vonul végig; a vízi járműveken húszezren kísérik a királynőt, aki díszes bárkája, a Royal Barge fedélzetén utazik férje, a 91 esztendős Fülöp edinburghi herceg társaságában.

A normandiai partraszállás óta nem látott méretű, de ezúttal békés célú flottafelvonulásban brit, nemzetközösségi és más országokból érkező hajók - köztük magánjachtok, lakóhajók, vitorlások, sőt evezősök - vesznek részt.

Előzetes számítások szerint 75 percig tart, mire a méltóságteljes, óránként négycsomós - körülbelül 7,5 kilométeres - sebességgel haladó konvoj az első hajótól az utolsóig elvonul a nyugat-londoni Battersea-hídtól a világhírű kelet-londoni Tower-hídig húzódó 12 kilométeres útvonal bármely adott pontja előtt.

A szervezők várakozása szerint legalább egymillióan sorakoznak majd fel a Temze partján a királynő és tekintélyes kísérete üdvözlésére.

A vasárnap délutáni flottafelvonulás méreteiben jóval nagyobb rendezvény lesz, mint az uralkodó unokája, Vilmos herceg tavaly április esküvője, pedig az is világraszóló esemény volt.

Ennek megfelelően a biztonsági előkészületek is szinte példátlanok. A Temzével párhuzamosan futó part menti londoni utcák mindegyikét lezárják a járműforgalom elől, csakúgy, mint a konvoj útvonalába eső 12 Temze-híd többségét.

A hidak szerkezetét a Scotland Yard terrorelhárító ügyosztályának pokolgépek felkutatására szakosodott egységei vizsgálták át, a parton pedig 5500 rendőr ügyel majd a biztonságra.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1286 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x