Szoborba öntötték Párizsban, ahogy Zidane lefejelte Materazzit...
Címlap / Showbiznisz / Szoborba öntötték Párizsban, ahogy Zidane lefejelte Materazzit

Szoborba öntötték Párizsban, ahogy Zidane lefejelte Materazzit

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Monumentális bronzszobor örökíti meg a párizsi Pompidou Központ előtti téren a 2006-os labdarúgó-világbajnokság egyik leghíresebb pillanatát, amikor Zinedine Zidane, a franciák csapatkapitánya a francia-olasz találkozó 110. percében mellkason fejelte az olasz Marco Materazzit. 

Adel Abdessemed öt méter magas és több tonna súlyú alkotása abból az alkalomból látható az épület előtt, hogy az algériai-francia művésznek október 3-án nyílik kiállítása a Pompidou Központban. Párizsiak és turisták tömegesen fényképezkednek a nagyon is realista szoborkettős előtt, amely a kiállítás végéig, január 7-ig marad a téren.


"Ez a szobor szembemegy azzal a hagyománnyal, hogy a győzelmek emlékére emelünk szobrokat. Ez az alkotás óda a vereséghez" - mondta Philippe Alain Michaud, a kiállítás kurátora. Hozzátette: "Abdel műve kettős értelmű. Egy mindenki által jól ismert eseményt örökít meg, amelyre azonnal rá lehet ismerni, ugyanakkor Masaccio freskóira és a realista hagyományra is utal. Zidane lefele forduló tekintete pedig Ádámnak a paradicsomból való kiűzetésére emlékeztet".

A szobornak egy kisebb változatát korábban már bemutatta a New York-i David Zwirner galéria.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1614 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x