Harry herceg hazatért Afganisztánból
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Harry herceg hazatért Afganisztánból

Harry herceg hazatért Afganisztánból

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

Épségben hazatért az afganisztáni frontról Harry herceg. A brit uralkodó unokája szolgálata végeztével alig burkoltan megerősítette azokat a korábbi sajtóértesüléseket, hogy afganisztáni bevetései során tálib lázadókkal végzett. 

 

Rendezvénynaptár
Harry - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, aki édesapja és bátyja, Vilmos herceg után a harmadik a brit trónutódlási sorban - szeptember óta teljesített szolgálatot az afganisztáni tűzvonalban. Bázisa a brit expedíciós kontingens Camp Bastion nevű helyi központi támaszpontja volt.
 
Az idén 29 éves katonaherceg 2008-2009-ben már megjárta az afganisztáni frontot, részt vett gyalogsági hadműveletekben és járőrözéseken, emellett előretolt hadszíntéri légiirányítóként légi csapásokat vezényelt tálib állások ellen.
 
 
Első frontszolgálatáról azonban idő előtt, alig hetven nap után hazahívták, mivel jelenlétének híre kiszivárgott.
 
A brit sajtó helyszíni tudósítói akkoriban tudtak róla, hogy Harry Afganisztánban van, de a brit kormány kérésére vállalták, hogy erről nem adnak hírt mindaddig, amíg a herceg frontszolgálata le nem jár. A hírt viszont külföldi - elsősorban ausztrál és amerikai - hírportálok megszellőztették, és ezután Harryt biztonsági megfontolásokból azonnal hazarendelték.
 
Ebbe a herceg annak idején igen nehezen törődött bele, és rendszeresen hangoztatta, hogy mindenképpen vissza akar térni az afganisztáni frontra.
 
Ezt végül tavaly engedélyezték is számára. Harry - aki a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémián, Sandhurstben végzett - ezúttal századosi rangban, katonai helikopterpilótaként kezdett újabb frontszolgálatot Afganisztánban, miután a brit hadsereg legkorszerűbb és legnagyobb tűzerejű helikoptertípusának, az Apache-nak a vezetésére és fegyvereinek kezelésére kapott kiképzést.
 
Kivezényléséből most nem csináltak titkot, a brit védelmi minisztérium csak annyit kért az Afganisztánban dolgozó brit újságíróktól, hogy a herceg bevetéseinek részleteiről a szolgálat végéig ne közöljenek részletek.
 
Annyi azonban mégis kiszivárgott a múlt hónap végén, hogy  egyik bevetése során Harry végzett az afganisztáni tálib erők egyik parancsnokával.
 
A The Sun - a legnagyobb példányszámú brit napilap - bennfentes katonai forrásait idézve pár hete azt írta, hogy a herceg szárazföldi egységeket támogató helikopteres rajtaütésben vett részt a déli Hilmend tartományban.
 
A szárazföldi járőr egy tálib parancsnokot keresett, és amikor a nyomára bukkant, segítséget kért a brit hadsereg helikopteres egységeitől. A bevetésre a The Sunnak beszámoló katonai források szerint Harry herceget vezényelték, és az általa irányított Apache helikopter Hellfire rakétákkal, valamint fedélzeti géppuskáival semmisítette meg a keresett - a források által meg nem nevezett - tálib parancsnok harcálláspontját.
 
Harry herceg, aki afganisztáni szolgálata végeztével nyilatkozott a brit sajtónak, a BBC által a hazatérés bejelentése után, péntek este sugárzott interjúban ilyen részletességgel nem erősítette meg az értesülést. Arra az újságírói kérdésre ugyanakkor, hogy bevetései során lőtt-e az ellenségre, és esetleg ölt-e embert, Harry azt mondta, hogy "igen, ugyanúgy, mint sokan mások".
 
"Lövünk, amikor arra van szükség, életeket oltunk ki, hogy életeket menthessünk, szerepünk azonban mindenekelőtt az elrettentetés" - fogalmazott.
 
Légi századának másik kulcsfontosságú feladata a sérült katonák kimentése volt a hadszínterekről. "Ha ez azt jelenti, hogy lőni kell valakire, aki lő (a sérült brit katonákra), akkor ezt tesszük" - mondta a herceg.

 
 
[ 1943 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x