Lénárt Gitta-lap2
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Lénárt Gitta
nyers vegán szakértő
7 éve élek nyers ételeken, ez azt jelenti, hogy a táplálkozásom nagy részét, legalább 80%-át a nyers zöldségek és gyümölcsök, olajos magok teszik ki. Sajnálni nem kell, mert az ilyen alapanyagokból készült fogások változatosak, szépek, illatosak. Az ember el sem tudná képzelni, hogy a nyerskonyhába ugyanúgy van nyers pizza, lasagna vagy fasírt, nyers torta…

Amikor megtapasztaltam, hogy milyen fantasztikus hatással van rám ez a fajta étrend, elhatároztam, hogy minél több embernek el fogom ezt mondani, és megmutatni, hogy milyen egyszerűen meg lehet valósítani ezt az életmódot. Milyen hatásokra gondolok? Régi panaszaim múltak el, stabilizálódott a vérnyomásom, lefogytam, letisztult a bőröm, megnőtt az energiaszintem, és sokkal jobban éreztem magam. Ennyi már elég, nem?
Először (2008 október) indítottam egy intrnetes naplót, (blogot), ahol recepteket, tapasztalatokat osztottam meg. 2010-től kezdődően évente jelentek meg könyveim, melyek szintén a nyers táplálkozásról szólnak. 2011-ben alapítottam Szőke Gáborral együtt a Nyersétel Akadémiát, ahol elsősorban oktatással foglalkozunk, és nyers vegán ételeket készítünk házhozszállításra.

Szívesen megyek előadásokat, tanfolyamokat tartani különböző rendezvényekre, akár vidékre is. Célom, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet, egészséges, finom nyers ételeket lehet készíteni, nagyon változatosan és színesen!


Lencsecsíra saláta

Elképesztően egyszerű, gyorsan elkészíthető, de tápláló és nagyon finom saláta.


Nyers lenmagkenyér (gluténmentes)

Ezt az alapreceptet különböző ízesítőkkel lehet kiegészíteni, pl. hagymával, aszalt paradicsommal, bazsalikommal....


Narancsos csokoládétorta - nyersétel

Ünnepi hangulatban naranccsal és csokoládéval, mindezt sütés nélkül. Nyerstorta recept.


Céklás zöldség torta

Első ránézésre valóban tortának látszik ez a nyersétel, de zöldségből készül.


Lúgosítás élő ételekkel (átállás 4 lépésben)

A legtöbb betegség oka szervezetünk elsavasodása. Időrendi sorrendben a negyedik könyvemben 4 lépésre bontott, részletes...


Harmonizáló nyersétel hétvégék Lénárt Gittával és Kőrösi Gáborral

Immár egy éve kelünk útra Kőrösi Gábor zenész barátommal minden hónapban 20-25 vendéggel, hogy beavassuk őket...Több ezer cikk vár még rád, lapozz!

 
 

x