A női meddőségről - másképpen
Címlap / Szépség-Egészség / A női meddőségről - másképpen

A női meddőségről - másképpen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Meddő vagyok! A döbbenet a szív legközepében, abban a pontban csikar kegyetlenül, ahol csak a nagyon fájdalmas dolgok összpontosulnak. Nem lehet gyerekem! Sikít a kínlódás, az agy, a test vágyódna rá, a valóság mégis kegyetlenül megráz. Miért pont velem történik? 

Meddő vagyok! A döbbenet a szív legközepében, abban a pontban csikar kegyetlenül, ahol csak a nagyon fájdalmas dolgok összpontosulnak. Nem lehet gyerekem! Sikít a kínlódás, az agy, a test vágyódna rá, a valóság mégis kegyetlenül megráz. Miért pont velem történik? Mitől jött mindez? Én tehetek róla? Van segítség? Tolulnak az agyba kérdések, és csak a sikoly tudná elnyomni, ami feltörekszik az összeszorult gyomorból, az alig lélegző tüdőből, az ideg-békát dajkáló torokból. Aztán jön a mély depresszió. És - ha eljön - eljön a kilábalás. Elfogadjuk, amit az orvos mond: Együtt kell vele élni! Ez egy állapot. Örökbefogadás, vagy élethosszig magány, a szomszédék kölcsön-pulyáival.

Gyakran van segítség!
Csak az orvos nem is tudja, hogy van segítség. Tudása szerint nincsen. Nem hibáztathatjuk, mert nem olvas el minden szaklapot, nem jár el minden konferenciára, vagy elkerüli a figyelmét egy-egy körlevél. A saját problémánk ez, így segítsünk magunkon. Először is pontosan tárjuk fel a pontos diagnózist! Mondassuk el orvosunkkal, vagy ha nem tudjuk megkérdezni őt, akkor a HarmoNet tanácsadó nőgyógyászát kérdezzük meg zárójelentésünk pontos értelméről! Ha már pontosan látjuk a problémánkat, csak az után tudunk megfelelő orvost találni. Ha a baj oka nem szervi elváltozás, akkor vannak különböző szerek, gyógymódok, amikkel még próbálkozhatunk. (Dr. Farkas Tibor a HarmoNet szexológus orvosa is sikerrel vesz részt egy meddőséget kezelő, természetes gyógymódokat alkalmazó programban!)

Mitől lehet egy nő meddő?
A nemi érintkezés során a spermiumoknak nagyon kanyargós utat kell megtenniük, hogy közülük egy győztes befutóként eljuthasson a petesejthez. Ehhez az kell, hogy teljesen szabad legyen az út. Ezen az úton sok veszély leselkedik, így sok hely lehet, ahol elakadhat a folyamat. A legfontosabb, hogy a spermiumok eljussanak a méh nyakcsatornájába. Minden hónapban a méh elválaszt egy nyúlós, a tojásfehérjéhez hasonló anyagot, ami egy ügyes természetes ragasztó a spermiumoknak. Előfordulhat, hogy ez a nélkülözhetetlenül fontos váladék nem választódik ki megfelelő mértékben, vagy egyáltalán nem termelődik. (helyi zavar, hormonális ok, vagy pszichoszomatikus magyarázat együtt is felléphet.) Vannak olyan fertőzések, amik a méhnyakat támadják és a nő észre sem veszi őket. Ezt az orvosnak kell kiszűrnie. A másik ilyen fontos dolog, hogy a spermiumok el tudjanak jutni a vékony méhkürtön át a petesejttel való randevújuk helyszínére. Ezért kell a méhkürtöknek átjárhatónak lenniük. Ezt ma már egy kisebb un. "átfújással" meg tudja oldani az orvos. Ezen betegség gyakrabban alakul ki azoknál, akik gyakran szenvedtek gyulladásos megbetegedésben, vagy elhanyagolták azt. Itt is lehet pszichoszomatikus magyarázat is. A harmadik ok, ami viszonylag ritkább, hogy nem termelődik, vagy csak igen ritkán életképes petesejt. Mivel a petesejt bennmarad a méhkürtben, ezt is nagyon nehéz megállapítani. Az orvos közvetett jelekből tud következtetni az ovulációra. (Ilyen lehet a hőmérős módszer ...) Ha a méhből kb. 10 nappal tejesen fájdalommentesen leválasztanak egy kis nyálkahártya darabkát, ebből megállapíthatják, hogy a méhnyálkahártya kifejlődött-e rendesen. Fontos, hogy ne csak a meddőség, de a későbbi vetélések valószínűségének kiszűrése céljából is minden belső elválasztású mirigy megfelelően működjék.

A mesterséges megtermékenyítés
Korlátairól és lehetőségeiről érdeklődjünk szakembernél. A megtermékenyítés roppant drága, általában fájdalmas, idő és pénzigényes folyamat. Ha azonban ez jelent segítséget vágyaink valóra váltásában, ne késlekedjünk minden alkalmat megragadni. (Bővebben egy későbbi cikkben)

Pszichokibernetikával a meddőség ellen
A meddőség okai igen gyakran a pszichikumban keresendők. Egy kineziológus tudná csak megmondani, hány alkalommal már az intrauterin (méhen belüli) életben olyan sérülések, stressz tényezők érik a nőt, ami később meddőséghez vezethet. A szellemi beállítottság - írja Tepperwein - még akkor is megakadályozhatja a fogamzást, ha a házastársak egészségesek, és akarják a gyermeket. A gyermek utáni vágy is csak akkor következhet be, ha megvannak a szellemi előfeltételei. Hatalmunkban áll, hogy "megteremtsük" előbb gondolatban, ahogy eleinte csak álmodozunk új lakásunk részleteiről, látjuk magunk előtt, és csak azután fogunk hozzá megalkotásához.

Aki gyermeket szeretne, menjen el szellemi kikapcsolódásra
Lássa magát a gyermekkel, képzelje el aktívan, hogy fésüli, füröszti. A legfontosabb mozzanatok egyike azonban az, hogy lássa, amint a babája megszületik, a karjaiba rakják, élje át gondolatban az első pillanatokat. Élje át azt az örömet, amikor a család örül az új jövevénynek. A férfinek - mint nemzőnek - szintén szellemi kikapcsolódás színterén - érdemes ugyanezeket a gondolatokat a saját szempontjából végiggondolni, mert a közös teremtő gondolatok végül egyesülnek. Ezzel a módszerrel főként testileg egészséges, de mégis hosszú ideig meddőnek bizonyuló párok jutottak gyermekáldáshoz.

Hogyan és hol lehetséges mindez?
A módszer a varázslattól és a babonától mentes, pszichológiai elveken nyugszik. Hagyományosnak tetsző orvosi szobában, mégis oldottabb, barátibb körülmények között. Segítőnk lehet pszichológus, szexuálpszichológus, vagy olyan természetgyógyász - kineziológus - vagy gyakorló agykontrollos, (www.agykontroll.hu) aki ezeket a mentális technikákat jól ismeri és hozzásegít ezek önálló elsajátításához.

Dr. Farkas Tibor adatai nyomán: Csáki Ari
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4210 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x