7 tipp, amivel a gyomorégést megelőzheted!
Címlap / Szépség-Egészség / 7 tipp, amivel a gyomorégést megelőzheted!

7 tipp, amivel a gyomorégést megelőzheted!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Az emésztőnedvek időszakos felszaporodása, a nem megfelelő táplálkozás eredménye, mégis szinte mindenkivel előfordul időnként. Ha gyakori ez a panasz, akkor sincs gond, ha tanácsainkat megtartod!  

Ha gyakran ég a gyomra, legjobb, ha az alábbi tanácsok betartása mellett felkerei kezelőorvosát is, mivel a gyomorégés hátterében többféle gyomor- és bélrendszert érintő betegség állhat!

1. Együnk gyakran, de keveset.
Kerüljük a túl kiadós étkezést. Alaposan rágjuk meg az ételeket, erre figyeljünk tudatosan!

2. Vacsorázzunk korán, így a szervezetünk meg tudja emészteni az ételt mielőtt aludni térnénk. Alvás előtt legalább két, de inkább két és fél órát hagyjunk, ne nasizzunk lefekvés előtt. 

3. Emeljük fel az ágy fejrészét 8-10 cm-el, így a gyomrosav nem tud visszafolyni a nyelőcsőbe. Persze egy párna is tökéletesen megteszi erre a célra. 
4. Ne fogyasszunk alkoholt, mert szaporítja a gyomorsavat. (Főleg a savas borok!) Ezzel együtt a napi legalább 2 liter folyadék, - elsősorban tiszta víz - fogyasztására figyeljünk oda. Néha csak magában ez az egyszerű módszer,a vízfogyasztás helyreállítása meg tudja oldani a problémát! 

5. Ne fogyasszunk koffeint és olyan ételeket, amikre általában érzékenyek vagyunk. Ez egyéntől is függ. A táplálék intolerenaciák egyik első jele gyakran éppen a gyomorégés. Magában ez a tönet nem jelez egyetlen ételintoleranciát sem biztosra, de intő jel, hogy figyeljünk oda ezekre. 

6. Ne viseljünk sem túl szoros övet, vagy szűk derekú ruhát, fehérneműt, és a hajolgatást is kerüljük az étkezést követően. 

7. Mellőzzük a dohányzást, mivel a cigi elernyeszti a nyelőcső körüli izmokat és elősegíti a gyomorsav visszaáramlását.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4171 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x