Hullatea, mint húsleves, avagy a köszvényhez vezető ösvény...
Címlap / Szépség-Egészség / Hullatea, mint húsleves, avagy a köszvényhez vezető ösvény

Hullatea, mint húsleves, avagy a köszvényhez vezető ösvény

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-04

Schirilla Gyuri barátunk szokta mondani: A húsleves egy olyan tea, amiben egy döglött állat a filter. Nemes egyszerűséggel "hullatea". Mint minden szóvicc, természetesen ez is túloz, ám ha tüzetesebben vizsgáljuk nem is annyira ...  

Schirilla Gyurival személyesen is találkozhatsz a XI. Vegetáriánus Fesztiválon >>> 

A húsleves – gyógyleves
Bizonyos betegségek esetében ez az állítás igaz lehet, hiszen a húsevők állítják, anyuci, vagy a nagyi húslevese még a legbetegebb unokát is talpra tudja állítani, abban van az erő. Ám ha a családban öröklődik a köszvény, akkor jobb, ha a húsleves (is) lekerül a terítékről. A húsleves – mint táplálék, többedmagával persze - fokozza a szervezetben lerakódó húgysav mennyiségét, a köszvényes rohamot pedig a túltengő húgysav váltja ki.

Mi a köszvény?
Következményesen a húgysav sói kristályok formájában rakódnak le, s ezek - mint idegentestek - gyulladásos szöveti reakciót váltanak ki maguk körül. Így keletkezik a köszvényes csomó. A kór hevenyen indul, s egy ponton támad. Leggyakrabban a nagylábujj első izületén, de érintett lehet a térd alatti lágyrész, a boka, ritkábban a könyök vagy a váll. Jellemző az éjszakai, hirtelen rohammal való kezdet, s az igen heves fájdalommal együtt magas láz lép fel. Ezt követően hónapokig, évekig is tünet- és panaszmentes lehet a beteg. Idő múltán azután súlyos működészavarok és torzulások alakulnak ki az izületekben. Gyógyításában a gyulladásgátlás és a mellékvesekéreg- hormonok adása mellett fő szerepet játszik az ősidők óta erős méregként ismert kolchicin, az őszi kikerics magjának hatóanyaga.

A nagylábujjtól a rohamig
A köszvényes roham első jele, hogy a nagylábujjban egy erős fájdalom lép fel. Ha ilyet észlel, irány az orvos! A köszvény ugyanis egy öröklődő betegség, melyet a helytelen táplálkozás miatt kialakuló anyagcsere-zavar hoz felszínre. Akinek felmenői között szenvedett valaki köszvényben, még jobban kell hogy figyeljen. Gyakori, hogy a rettenetes fájdalmakkal járó köszvényes roham először nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után tör ki, ezért a köszvényre hajlamos emberek kerüljék az alkohol minden formáját is.

Doktor úr, segítsen!
A köszvény nem az odahaza kuruzsolható betegségek egyike, mindenképpen orvosi diagnózisra és gyógyszeres kúrára van szükség. Ám ha ezt a betegséget diagnosztizálta az orvos, mindenképpen tehetünk – és tegyünk is! – annak érdekében, hogy a betegség ne romoljon tovább. A köszvényes roham rettenetesen fáj, míg az életmód váltás inkább kellemes. (Az itt ajánlott gyakorlatokat és megelőzési formákat TILOS a köszvényes roham ALATT végezni!) A köszvény elsősorban a kisebb izületeket, kéz és lábujjakat támadja meg, és később, ha nem óvakodunk, átterjedhet a könyök a térd, és a többi nagyobb izületre is.


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 11536 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x