6 hatásos energiát őrző őszi finomság
Címlap / Szépség-Egészség / 6 hatásos energiát őrző őszi finomság

6 hatásos energiát őrző őszi finomság

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-18

Lassan itt az ősz, és a nyári étkeinket fel kell váltanunk olyanokkal, melyek növelik a napfény hiányából adódó energia hiányt. 

 

A dió: ómega 3 zsírsavak sokasága található benne. Ugyancsak ajánlható a mogyoró és a többi olajos magvas termés.

Sárgarépa és gyökerek: a répa gazdag béta karotinban, mely többek között a bőregészségéért felel és a rákos megbetegedések ellen véd. A karórépa és a paszternák szintén a rák ellen hatásos fito-vegyületeket tartalmaznak, és jelentősmennyiségben van bennük c vitamin is.

Sütőtök: A répa mellett a sütőtök is igen gazdag béta karotinban, sok benne a rost, mely az emésztést segíti és a bőrünkre is igen jó hatással van.

Csemege kukorica: Nagy mennyiségben tartalmaz luteint és amellett, hogy csoda finom csemege, zeaxanthint is tartalmaz ami a napban szegény időszakban a szemet védi és kifejezetten előnyös a szürke hályogban és ás degeneratív szembetegségben szenvedőknél.

Alma és körte: Az ősz legerőteljesebb vitaminforrása, főleg akkor amikor a szőlő már leérett. Oldható rostanyagokat tartalmaz, az emésztésre nagyon jó hatású. Könnyen elrakható a téli időszarka is, tartósítószer nélkül, megfelelő vermeléssel. A birsből lehet birsalma vagy birskörte sajtot és lekvárt készíteni.

Vöröshagyma: nagyszerűen megelőzi a szívbetegségeket. Csökkentik a rák kockázatát is a hagymában lévő antioxidánsok és a benne lévő kvercetin. Érdekes, hogy az arab-keleti konyhában nagyon gazdagon használják a hagymát, addig Indiában a hagyma a kerülendő növények közé tartozik, illetve csak gyógynövényként fogyasztják.


 
 
[ 8510 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x