6 hatásos energiát őrző őszi finomság
Címlap / Szépség-Egészség / 6 hatásos energiát őrző őszi finomság

6 hatásos energiát őrző őszi finomság

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Lassan itt az ősz, és a nyári étkeinket fel kell váltanunk olyanokkal, melyek növelik a napfény hiányából adódó energia hiányt. 

A dió: ómega 3 zsírsavak sokasága található benne. Ugyancsak ajánlható a mogyoró és a többi olajos magvas termés.

Sárgarépa és gyökerek: a répa gazdag béta karotinban, mely többek között a bőregészségéért felel és a rákos megbetegedések ellen véd. A karórépa és a paszternák szintén a rák ellen hatásos fito-vegyületeket tartalmaznak, és jelentősmennyiségben van bennük c vitamin is.

Sütőtök: A répa mellett a sütőtök is igen gazdag béta karotinban, sok benne a rost, mely az emésztést segíti és a bőrünkre is igen jó hatással van.

Csemege kukorica: Nagy mennyiségben tartalmaz luteint és amellett, hogy csoda finom csemege, zeaxanthint is tartalmaz ami a napban szegény időszakban a szemet védi és kifejezetten előnyös a szürke hályogban és ás degeneratív szembetegségben szenvedőknél.

Alma és körte: Az ősz legerőteljesebb vitaminforrása, főleg akkor amikor a szőlő már leérett. Oldható rostanyagokat tartalmaz, az emésztésre nagyon jó hatású. Könnyen elrakható a téli időszarka is, tartósítószer nélkül, megfelelő vermeléssel. A birsből lehet birsalma vagy birskörte sajtot és lekvárt készíteni.

Vöröshagyma: nagyszerűen megelőzi a szívbetegségeket. Csökkentik a rák kockázatát is a hagymában lévő antioxidánsok és a benne lévő kvercetin. Érdekes, hogy az arab-keleti konyhában nagyon gazdagon használják a hagymát, addig Indiában a hagyma a kerülendő növények közé tartozik, illetve csak gyógynövényként fogyasztják.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9651 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x