Téli sminktrend
Címlap / Szépség-Egészség / Téli sminktrend

Téli sminktrend

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Ideje a naptárba pillantanod, és leszámolnod a tipikus téli test -és arcápolási tévhitekkel. Ha csak nem szeretnél Luca napja előtt banyává változni! Kozmetikus szakértőnk segít megszépülni a hideg téli hónapokban is. 

Víztelenül
Mivel már nincs meleg, nem szomjasak annyira az emberek, ezért nem is isznak vizet, ami persze nagy hiba. Vízre (2-2,5L) mindig szüksége van a szervezetnek, és mivel a bőrünk a legnagyobb szervünk, a bőrünknek is! Ezzel belülről hidratájuk a bőrünket. Ha erre odafigyelünk, bőrünk sokkal jobban fogja bírni a viszontagságokat, és sokkal hamarabb és jobban fog reagálni minden jóra.

Krémmentesen
Másik hiba a krémek elhanyagolása, amit szintén a meleg idő elmúlására szokták fogni. Pedig pont, hogy hideg időben van igazán szüksége védelemre a bőrnek. Ezért is szoktam ajánlani, hogy télen nyugodtan lehet zsírosabb krémet használni, mint nyáron, mert a zsiradék véd a hidegben. Persze ilyenkor sem szabad elfelejteni a fényvédő faktort, hiszen ilyenkor is süt a nap; sőt egyre többen járnak síelni, és mivel a hó visszaveri a fényt, nagyobb a leégés veszélye.

Arcápolás
Természetesen nem szabad megfeledkezni, sem elhanyagolni a mindennapi arcápolást (arclemosó, tonik) sem; de tegyük a szívünkre a kezünket: néha bizony jól esik testünknek-lelkünknek is, ha betérünk a kozmetikushoz egy kis kényeztetésre.

Ilyenkor ajánlott hidratáló, tápláló kezeléseket, maszkokat kérni, amelyekkel még jobban fel tudjuk tölteni bőrünket, és persze lelkünket is egyben. Havonta legalább egyszer egy kényeztető, pihentető, illóolajos masszázs jót tesz a testnek is, mert a bőrünk mindenhol igénybe van véve, és szárazabb lehet.

Otthon pedig finomabbnál finomabb fürdővizeket készíthetünk magunknak, amibe keverhetünk habfürdőket, fürdősókat, tejeket, illóolajokat. Itt viszont figyeljünk arra, hogy természetes kozmetikumokat használjunk, kerüljük a szintetikus, tartósított termékeket, mert irritációk léphetnek fel! 

Alapozó télre
A téli sminkre és sminktrendre kitérve is felhívnám a figyelmet az alapozó és adott esetben egy testesebb, zsírosabb alapozó használatára, amivel szintén védelmet tudunk nyújtani a bőrünknek. Nem csak a pirosságot, apró hajszálereket és fekete karikákat tudjuk eltüntetni, amelyek lehet, hogy ilyenkor jobban látszanak; hanem védjük bőrünket a kiszáradástól.

Téli trendek
Idén télen a meghatározó jellemvonások az antik, antikolt hatások, színek és a nagyon dús szempilla, műszempilla lesz.

A színeket úgy tudnám körülírni, mint egy régi kastély gyönyörű tapétái, porcelánjai és minden, ami régi és antik. Hatásuk többnyire hűvös -még a meleg színeké is-, de annál változatosabb. És persze fényes és csillogó, mivel az ünnepekről beszélünk!

Különféle kékek a szürkéstől a zöldesig, sokféle rózsaszín és narancs, és persze ne feledkezünk meg az arany és ezüstről sem! Az ajak színek is ezekben az árnyalatokban pompáznak. Bőrünk lehet porcelánhatásúan matt, de tündéresen fénylő is, attól függően, hogy érezzük magunkat, és épp melyik arcunkat kívánjuk megmutatni.

Őszi-téli öltözködési trendek az üzleti életben. Makány Márta tippjei >>

Bleisicz Réka

Bleisicz Réka kozmetikus tanácsadónk várja kérdéseiteket >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2756 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x