Parkour- az agyament extremitás?
Címlap / Szépség-Egészség / Parkour- az agyament extremitás?

Parkour- az agyament extremitás?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-12-03

Korlátokon, padokon és házetetőkön szaltózó és ugráló fiatalok- ez a parkour. Nálunk még kevéssé ismert, de az extrém sportolók körében már elkezdett terjedni ez a különös sport.  

Luc Besson Yamakasi című filmjében is megnézhetjük, milyen nyaktörő mutatványokra képesek e sport szerelmesei.

A parkour tulajdonképp egy olyan akadályfutás, amelynek során különféle természetes vagy épített akadályokon kell átjutni a versenyzőknek. Minél gyorsabban és kellő önfegyelemmel, hiszen meglehetősen balesetveszélyes sportról van szó.

Feltalálójaként általában a francia David Belle-t, David édesapját és Sebastian Foucan-t szokás emlegetni.

A fiatal David Belle-t határtalan szabadság szeretete vitte ki az erdőbe, ahol atlétikai képességeinek fejlesztésével foglalkozott. Amikor azonban Párizs egyik külvárosába költöztek, David kénytelen volt igazodni a városi környezethez.

Belle néhány évvel később találkozott Sebastien Foucan-nal  és néhány más fiatallal együtt megalapították a Yamakasi klánt.

Mára már Magyarországon is minden nagyvárosnak megvan a maga betondzsungel sporttal foglalkozó klánja. A szülőket gyakran aggasztja ez a sport, de a fiatalokat a film kapcsán a sport mögé kapcsolódó pozitív eszmény lelkesíti, és igen nagy ügyességre és önfegyelemre neveli.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2772 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x