HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-01-21
Címlap / Szépség-Egészség / Mik azok a fitokomponensek? Életmentő alapanyagok!

Mik azok a fitokomponensek? Életmentő alapanyagok!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-01-21

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a gyümölcs- és zöldségfogyasztás fontosságát. Az év ezen szakaszában gazdag választékuk áll rendelkezésünkre. 

 

Fito-komponensek
A fito-komponensek minden növényi eredetű élelmiszerben természetesen előforduló vegyületek. Ezek az anyagok határozzák meg a különböző zöldségek és gyümölcsök egyedi színét és ízét. A fito-komponenseknek köszönhető, hogy a narancs narancssárga és a paprika piros. A kutatások eddig több mint 5000 különböző fito-komponens jelenlétét mutatták ki a zöldségekben és gyümölcsökben. A fito-komponensek (flavonoidok, polifenolok, karotinoidok, limonoidok) a növények saját sejtjeik védelmét biztosítják.


Hogyan védik a szervezetet?
A gyümölcsök és zöldségek fontos részei mindennapi étrendünknek, és ha naponta megfelelő mennyiséget fogyasztunk belőlük, egészséges életvitellel párosítva segíthet a leggyakoribb betegségek, mint pl. a szív- és érrendszeri megbetegedések, bizonyos rákfajták, az idős korral járó betegségek, pl. a szürkehályog és esetleg a demencia (a szellemi képességek korral járó fokozatos hanyatlása) kockázatának csökkentésében. A fito-komponensek a növények számára védelmet biztosítanak a baktériumoktól, vírusoktól, penészektől és élesztőktől valamint a napsugárzás káros hatásaitól. Már bizonyított, hogy bizonyos fito-komponensek, mint pl. a polifenolok, antioxidáns hatásúak és pozitívan befolyásolják a sejtek közötti kommunikációit. A sejtben betöltött sokféle funkciójuk miatt úgy gondolják, hogy a polifenolok védő hatást gyakorolhatnak az érrendszerre, ezáltal csökkentve a krónikus betegségek kockázatát. A tudósok még távolról sem derítették fel a növényi hatóanyagok összes kedvező hatását, de laboratóriumi kísérletek alapján a fito-komponensek antioxidáns-hatásúak és megakadályozzák a szabadgyökök és karcinogének elszaporodását.
 

 
A fito-komponensek és forrásaik
Természetes formában: gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, diófélék, magvak, babfélék, egyéb hüvelyesek
Feldolgozott formában: magas minőségű gyümölcs- és zöldséglevek
 

 
 
[1548]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x