Gyömbér a gyógyszer és afrodiziákum
Címlap / Szépség-Egészség / Gyömbér a gyógyszer és afrodiziákum

Gyömbér a gyógyszer és afrodiziákum

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Illatos, csípős ízű fűszer, a kínai és india ízvilágból már ismerhetjük! Most egy kicsi többet is megtudhattok róla! 

Története:
Az ókor óta ismert növény, az indiaiak vallási szertartásokon használták. Úgy gondolták,hogy tisztítja a testet és a lelket, ezért a szertartásaik előtt fogyasztottak belőle. A rómaiak a libidóra vonatkozó pozitív hatása miatt borba keverve fogyasztották. A kínia tengerészek már évszázadok óta alkalmazzák tengeribetegség ellen. A görögök kenyérrel majd kenyérbe sütve fogyasztották nehéz ételek után. Amerikában és Angliában nem fűszerként, hanem italként fogyasztják, gyömbérsört készítenek belőle!

Jellemzői:
A trópusi esőerdőkből származik, Ázsiában őshonos gyökérféle. Erős ízű fűszernövény amely napjainkában főképp az Áziai országokból származik. Nálunk is megtermelhető melegházakban.

Élettani hatása:
A gyomorra és bélrendszerre nagyon jó hatással van, nyugtatja és oldja  a görcsöket. A belőle készített tea csillapítja a hányingert. Várandósság alatt is ajánlott fogyasztása a reggeli rosszullétek kezelésére. Serkenti az agy működését és a koncentrációt is javítja. Nagy odafigyelést és koncentrációt igénylő munkakörökben ki lehet használni ezt a pozitív hatását. Teája alkalmazható megfázásra és torokfájásra is!

Tea készítése: egy ujjnyi gyömbért megpucolunk, apróra vágjuk és fél liter vízben fél óráig főzzük. Ezután leszűrjük és mézzel ízesítve fogyasztjuk!

Gyömbér, mint afrodiziákum:
Erről az illatos és csípős ízű növényről már többen felfedezték, hogy jó hatással van a nemi vágyra. A portugálok például a rabszolga telepeiken vetették be a nagyobb születésszám eléré céljából. Hatásosnak bizonyult! Napjainkban szerves része a vágykeltő teakeverékeknek. Érdemes kipróbálni a hatása nem marad el!

Gasztronómia:
Az indiai és kínai konyha gyakran használja a gyömbért. Nálunk sültekhez, hüvelyesekhez és süteményekhez használják. Intenzív aromája miatt óvatosan bánjunk vele mert könnyen túlfűszerezhetjük vele az ételt!


Néhány receptjajánlat gyömbérre:
Zöldségek a wokban
Goa kincse
Baseli csemege

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12676 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x