A 3 legfontosabb ok, amiért NEM fogyunk. Fogyókúrás hibáink...
Címlap / Szépség-Egészség / A 3 legfontosabb ok, amiért NEM fogyunk. Fogyókúrás hibáink és a megoldásuk

A 3 legfontosabb ok, amiért NEM fogyunk. Fogyókúrás hibáink és a megoldásuk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-01

Örülünk és rettegünk! Annak és amiatt, hogy süt a Nap! Hisz mindjárt bikini szezon és nem megy a fogyás! Alapvető hibák, amelyek teljesen lehetetlenné teszik a súlyvesztést. Hogy melyek ezek? Nem iszol elég vizet? Keveset mozogsz, egész nap ülsz a gép előtt? Na nézzük csak!  

Most már muszáj, hogy megmozduljon a súlyom - LEFELE VELE! De egyszerűen képtelen erre.


Íme a hibák, amik - nagyon valószínű, hogy - útját állják. Sajnos igen gyakorta találkozni velük.

1. Diéták gyakori váltogatása - HIBA!
Aki nem képes kitartani egyetelen típusú diéta mellett, az bármennyire is azt hiszi, nem fogyókúrázik. A szervezete nem képes egyik rendszerről a másikra átállni, mindössze néhány óra alatt  Ha ma vegetáriánus, holnap Atkins úr húsevő diétáját követi, holnapután pedig 3napot megcsinál a kilencvennaposból, akkor abból soha nem lesz semmi. Sőt, éppen ellekezőre fordulhat a dolog - hízni kezdhet. A legtipikusabb hibák egyike például, hogy átáll valaki a húsevésről vegetáriánus táplálkozásra, majd tésztát eszik tésztával. Ez például garantált hízáshoz vezet.
A diéta törés szintén ebbe a problémakörbe tartozik. Ha valaki becsülettel tart egy bizonyos diétát, amiben például tiltott a kávézás, vagy az édesség, és mégis beviszi a diétába a tiltott dolgot, akkor a hatás szintén elmarad. Hiába volt az egész diéta.

HarmoNet tipp a megoldásra:
Ha nem tudunk kitartani egy diéta mellett sem, az először is jellemhiba. Forduljunk kineziológushoz, vagy pszichológushoz, hisz ez életünk más területein is zavart jelez a kitartásban. Ám ha mégis fogyni akarunk, akkor a legjobb, ha a 400-600 kalóriás diétát tartjuk. A kalóriákat számlálni viszonylag könnyű, és tényleg bármit ehetünk. Ha nem tartjuk be, akkor legfeljebb nem fogyunk, de legalább nem tesszük tönkre hülye diétákkal a bőrünket és emésztésünket, mert a táplálkozás változatossága optimális esetben megmarad.


2. Nem iszol elég folyadékot, vagy nem eszel rostokat - HIBA!
Minden lökött és rendes női magazin évszázadok óta cikkezik róla, hogy már a bölcs Kínaiak, sőt az egyiptomiak is megmondták, hogy vizet kell inni. Ha nem hiszed, akkor bizony nem fogsz lefogyni. Tényleg nem! Ha nem hiszed, állj a mérlegre. Nagyon sokan vannak, akik elfelejtenek inni, vagy akik nem vizet, hanem a tiltások ellenére mindenféle "lájtos" üdítőket isznak, abból is jóval kevesebbet az előírt 2-3 literes mennyiségnél. Az emésztés segítésére pedig igen fontos a rostkok fogyasztása. ha valaki nem visz a szervezetébe növényi rostokat, annak fel fog borulni az emésztése a diéták alatt. Erre a kettőre mindig oda kéne figyelni, mégis ez marad el.


HarmoNet tipp a megoldásra: Az emésztésedet javíthatod úgy, hogy minden reggel és este egy teáskanál lenmagot lenyelsz 2,5 - 3 dl vízzel - mindha gyógyszer volna, úgy lehet csinálni. A lenmag rendben tartja az emésztést és garantáltan legalább fél liter folyadék bekerül vele a szervezetedbe. A folyadékfogyasztást úgy lehet megzokni, hogy egész nap előtted van a pohár víz, és folyamatosan kortyolsz belőle. Akkor is, ha úgy érzed nem kívánod.

3. Semmit nem mozogsz, maximum hüvejkujjra gyúrsz - HIBA!

Aki csak a távirányító gombját nyomogatja, vagy a gép előtt ül egész nap és semmit nem mozog, lehet, hogy talán lefogy valahogy, de szine biztos, hogy ronda bőrrel, löttyedt hassal, szürke arcszínnel, lógós mellekkel fogja végezni. A sport tényleg fárasztó, de ha az egészségedről, pláne a két számmal kisebb ruhákról van szó, akkor bizony áldozni kell erre is némi időt és energiát. Ez a két fogalom a kulcs.

 


HarmoNet tipp a megoldásra: Az idő csapdáját úgy védheted ki, ha elmész egy számodra is kedves helye számodra kedves barátokkal, és együtt mozogtok. Kérdezd végig a haverokat, kihez csatlakozhatnál legalább heti kétszer egy kis mozgásra. A rendszeresség meghozza az eredményt, és egy idő után már nem fogod sajnálni az időt magadtól és a testedtől. A lustaság ellen nem sok orvosság van, legfeljebb az akaraterő, na meg az, ha a barátod noszogat, hogy ne hagyd abba. A fokozatos terhelés segíthet, hogy ne egyből szélsőséges izomlázzal dőlj ki az edzés után.

Váraljai Julianna

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10315 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x